Saya dah lama 0-0 dengan awak la :')

Assalamualaikum 
Amaran : Entri ini mengandungi patbillionsratusribu patah perkataan. Jom layan benda best dulu!


hehe.rasa macam bersalah pulak dekat belog kalau tak tempek muka sendiri awal mukadimah ni. dapat jugaklah kan jadi halwa mata kat ain sorang ni. aci tak? aci tak? *ceitt! berperasaan sungguh!

ain tak tahu ain nak mula macam mana cerita ni. tapi ain nak cerita jugak!
sebenarnya, dua hari lepas ain eksaited kemain nak pergi memborong barang dapur kat MYDIN garagara termakan rasuah dengan tagline MYDIN 'Mengapa bayar lebih? Belilah dengan harga borong!!' Rasa umpama macam siasia kutip duit raya lelebih seminggu ni kan.hik.hik.hik. 

tetiba ain terserempak dengan ex-rumate (tiqah) ain masa semester satu kat unibesiti dulu. eh! sekarang pun ain masih lagi pelajar unibesiti, bezanya sekarang ain praktikal tak belajar kat universiti. kami nais nais sahaja umpama takde pape berlaku sepanjang hubungan kami. takabbur sungguh!

jap!kenapa rumate masa semester satu je? kenapa tak selamanya sehingga sekarang? kenapa? kenapa?

Masa mula mula kenal umpama tiga serangkai, serai pun tak serangkai cengini taw! nais nais je kan :')













sobbbbss. perihal ni lah ain dah kepam peram celah ketiak cukup 3 tahun, mujurlah ketiak ain berbau lemon taw! dengan harapan bila ain cerita kat sini tiqah dan sorang lagi rumate ain (wanie) tu terbaca la pasal ni. pelisss!peliss! sesiapa kasi taw beliau. seriyes ain rasa macam sesi jejak kasih Bersamamu pulak! nak nangesss. *dak inesen lelebih emo pulak.


3 TAHUN LALU
Adatla kalau masuk bilik pelajar semester satu lalagi pelajar Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur semestinya tidak dapat bezakan yang mana satu bilik dan setor simpanan barang. dapat pulak rumate yang jenis lapanblas tahun hidup mak bapak kepam celah ketiak sampai naik basi.ain la tu! Nak dijadikan cerita suatu hari, memang kepala hotak ain sibuk kemain memikirkan lukisan plan yang terpaksa di-redo patratos kali.tipu. dasar pensyarah yang takde sifat empeti langsung.huh!

Maka, ain pun terpaksa mengalah tumpang bilik classmate ain garagara bilik ain penuh dengan group tiqah yang kalut ribut kemain nak siapkan sample project presentation diorang. meskipun, masa tu wanie yang teramat 'understanding'lah DULU, umpama pelangi hidupku.cewaah!

Keesokannya, badan lesu dengan mata lebam tak tidur semalaman ain balik bilik dengan niat nak tidur sepuasnya tanpa gangguan hatta bunyi nyamuk. Namun, jejak kaki je kat bilik ayoyoyo ain gagahkan hati juga bila tengok suasana bilik tu dah macam tongkang pecah seribu. sabar. letak semua barang atas katil dulu. pergi kat meja belajar pulak. erkk, meja ain ke tong sampah ni? sabar lagi. tiba tiba.

masa manis semua benda nak sama hatta baju kicik pun, sobbbsss. rindunyeeee :'(

Tiqah : ain tengok meja ko ni. apsal penuh semut ni, kotor. habis drawing kawan aku, asigment dia kene semut. ishh! ko nie kan. dah la kitorang nak submit semua nie as soon.

ain : eh, aku pulak. sebelum aku pergi semalam aku dah kemas molek molek ok la barang barang aku. tanya la kawan ko.

eh! sepatutunya ain la kan marah kat dorang.huh, merajuklah gini! dah la penat tak ketentuan hala  balik pulak bilik sendiri pulak kene marah dengan rumate sendiri. bukan ain pun yang buat. :'( Lepas kejadian tu, ain makin mengadangada merajuk. kalau boleh takmo langsung balik bilik. bila hati dah tak suka apapun boleh jadi kan? Bagi pihak ain, itulah yang jadi penyebab utama kami berpisah. 

Lepas tu ada pulak makluk syaitonirojim bawa berita kurang enak di pendengaran. psstt ada orang annoying ain pakai boxer dalam bilik.wadepak sungguh -..^ wanie pulak terus tak bertegur sape dengan ain, bahkan nak jumpa. berselisih bahu pun beliau buat tak nampak. eh! kecik sangat ke ain ni sampaikan selisih bahu pun tak nampak. ceitt! nak nangess la macam ni. sobbss, puncanya ain pun tak tahu kenapa? kepada beliau, kalau ain ada buat salah face-to-face la, baru babyface.hehehew

inilah wanie kesayangan pelangi hidup ain tu, babyface omey omey kan dia ^^

SEKARANG
Sejak dulu ain tak pernah pun makan hati apatah lagi makan limpa daging usus dengan sikap dorang. sebab musababnya, bagi ain kawan tu akan datang dan pergi. 

Saya dah lama 0-0 dengan awak la. Kita kawan kan :')

eh! tetiba jadi sedih pulak. dah, ain nak sambung main Ninja Fruit. Menccikk ah camnie dah seminggu takat level sama.

26 sayang Ain Dzaya ♥:

syAzAnA berkata...

kalau syaz, memang terasa gila gila sebab ada pulak kata macam tu. adei. sabar jelah.

Zul De Alexis berkata...

wa taw lu syg wa..eh..haha

kita kosong2 gak yew ain..mana taw wat segmen aritu kut ada wat salah ngn ain..gua mintaw maaf na.


kita kn kawan..:))

aizu's life berkata...

salam ain.. slamat ari raya..

standard la tu.. adat ms stdy.. sem 1 ok, 2 ok sket, 3 trus x ok.. huhu.. mgkn byk sgt kot, syaitonirrojim ms zaman tuh.. heheh..

anyway, 0-0 itu baguss :)

Phat berkata...

0 0 dah mcm result game bola plak wakakaka

miss niedNied berkata...

kdng2 dlm berkawan mst ada cerita sedih.. tp tkpe mcm ain ckp kwn dtg n pergi kn kn ..:))

NikNurAtiqah berkata...

LOL. kelakar gila teringat balik. tu time tak meced hidung berhingus melelehh-lelehh weyhhh. benda kecik pon nak gaduh,. dah besar, fikir balik malu pulakk.


dah gadoh, sama ego tunggu sape nak tegur dulu. tak sangka, hari tu jumpa rileks je. boleh pulak eksaited salam peluk2 ucap slmt hari raya mcm takde bnda yang pernah berlaku kan?


i do miss you. do miss our moments. aku mintak maaf ain. hati tak pernah tenang bila gaduh ngan kawan. and sekarang Alhamdulillah, salam ukhuwah ain. after 3 years kan.

LITTLE NUUR berkata...

biasa lah adat b' roomatesss
kadang2 benda tak terluah yg tependam tu yg jadi makin serius

huhu btw
~selamat hari raya


Ain Dzaya berkata...

@syAzAnA dulu2 memang sentap sampai appendix..tapi sekarang celah gigi pun tak terasa..hehe

Ain Dzaya berkata...

@Zul De Alexis eh! kawan ker..bukan bopren wa eh?!

Ain Dzaya berkata...

@aizu's life kan seri namanya tu..hiks

Ain Dzaya berkata...

@aizu's life kan seri namanya tu..hiks

Ain Dzaya berkata...

@Phat macam tengok bola MU VS LIVERPOOL lak kan..dengggg~

Ain Dzaya berkata...

@miss niedNied tadek kawan baik sorang pun xpela...asalkan ada kawan ramai yang sentiasa boleh bertukar ganti..~emo sket~

Ain Dzaya berkata...

@NikNurAtiqah kau baca ker..haha..mesti wanie bagi taw kan....aku buat watlekwatpis je..hahaha

Ain Dzaya berkata...

@LITTLE NUUR hahahah..memang pun...pastu da lama tak jumpa mula la rindu tak keruan..hohoho

::Misz sunsWeetz:: berkata...

KALO mS Da bengang tahap cipan da hehe..ehm nasib KAWAN ehmmm sabar je la

Mishter Izwän berkata...

macam2 lah korang. popuan beselah kan. hal nye kecik tp majuk nye lebih .

Nur Atirah berkata...

hee , sedey dgr kisah awak :) takpe , sabar ea awak :)

Nur Atirah berkata...

salam , awak . list peserta dah siap . jom baca kisah mereka plakk :)

http://itsmetira.blogspot.com/2012/09/aku-sayang-kau-sahabat-apa-respond.html

cweet pinky berkata...

hAi, CP datang dari blog tirah ,saje bw sini :D baca kisah sahabat2 nih .. hehehe ~

aina farahin berkata...

Hai , Aina dari blog tirah ni.berblog walking di sini>.<
Nice blog !

Novelgurl berkata...

salam singgh dri sgmen y sme =)

wanie berkata...

Sahabat yang baik insyaAllah boleh membawa kite ke syurga :)

http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2012/09/segmen-aku-sayang-kau-sahabat.html

Tanpa Nama berkata...

Hai ain

Tanpa Nama berkata...

Hai ain

Tanpa Nama berkata...

Hai ain