Alhamdulillah. ramai sebaya ain dah berkahwin seawal 20 tahun. Bangganya ain ❤

Assalamualaikum

semenjak dua tiga empat lima menjak ni, banyak pula invite kawin yang ain terima kat fesbuk, Invite pulak page bukan kemain lawa lagi dengan gambar tunang la, video pre wedding la, video merisik la bajet bajet  nak jadi kenang kenangan la. kad kawin pula tak nak kalah, macam dalam fesbuk. ada yang jenis buat postage besar gedabak, ada pulak yang bagi button, ada jugak yang buat macam cover vcd. kreatif sungguh mereka ni kan. :')

tapi ada jugak sesetengah kad pengantin tak la pulak lawa cun melecun  macam bakal pengantin pun. ta cukup bajet kot -..-"

bila ramai pakat cakap pasal kawin ni , mestilah kan siap suruh pergi kenduri kawin dorang lagi kan. Nak bagi hadiah mahal mahal ain ta mampu.srok.srok.srok. nak beli cekelat choki choki kat kedai din depan rumah pun minta dengan ibu sambil buat muka comot. ain jeles? sudah tentu lah ain jeles. sebab mereka kawen dulu daripada ain. ain pantang macam ni.bhahaha.

ain hanya mampu tumpang gembira dan berdoa agar perkahwinan mereka kekal till jannah. namun hakikatnya yang tak dapat ain bendung lagi, sebenarnya jiwa raga ain semenjak bermenjak ini tengah berperang sakan dengan batin. Sekarang ni, bila duduk dengan kawan kawan, dah dengar sikit sikit, desas desus orang tanya pasal kawin


hanim     : ain nak kahwin bila? sekarang orang pakat kawin muda la. baru kool.
ain          : hokakloh. ain tengah tunggu putera dari langit masuk minang.


tu jawapan tipu tipu je. kalau nak jawapan jujur dari ain


ain         : SEKARANG LA GILA!!!
hanim     : pergh! gila, gatal miang kau ain.

http://aindzaya.blogspot.com












jawapan yang lagik lagik jujur dari hati kudus mulus ain ni :


ain         : Allah give more barakah, dari kelek anak dara orang ke sana ke mari or perhaps we find 
               the right path. Allah give more barakah, dari kita fall in love with non mahram 
               because doesn't allow love between a non-Mahram male and non-Mahram.

hanim    : pastu kenapa ain tak kahwin sekarang?

ain         : sebab ain tak bersedia nak pikul tanggungjawab sebagai seorang isteri dan ibu.
               ain tak bersedia nak jaga anak teruna orang. nak jaga diri sendiri pun,
               puas habes habesan berperang dengan jiwa raga batin jasmani beras basmati lagik tahu.
               Lagipun cita cita ain zaman sekolah dulu, ain nak kawin umur 25, lepas dapat genggam 
               master degree, beli rumah, kereta dan berbakti pada ibu bapa, negara nusa dan bangsa.
              ayat penyedap hati :')


Jodoh, ajal, maut, rezeki kan semua di tangan Tuhan. ada orang yang becinta bagai nak runtuh rak buku bertahun tahun pun, last last kawin dengan orang lain. ada jugak yang pesen bercinta dengan orang lain, merisik dengan orang lain, bertunang dengan orang lain, berkawin dengan orang lain, anak dengan orang lain, anak dengan orang lain...errrkkk....

dena bahrin    
irene marcello

sweetkan mereka, semoga hubungan mereka berkekalan sampai ke syurga :)
nanti giliran ain pulak. ameen. ❤ MAA.


45 sayang Ain Dzaya ♥:

Cinta Misteri berkata...

Moga soon ada prince charming come 2 u, infront u'r house knock d door, u open it...

"will u marry me"

Wahhh sweetnya...

So, what is u'r criteria?

Iffah Afeefah berkata...

nk jgk berangan hahaha

Sophie Al-Yahya berkata...

ain!! study archi jugak? nak further study kat mana? & bila?? Excited! Plz reply at my blog.. (^__^)

Cik Z@i Pen@nG berkata...

Pon jeles gak bl tgk kwn2 bhgia dgn psgn memasing...
hanya berdoa akan dpt yg boleh beri kebahagian dan yg boleh jd pembimbing ke jln Allah

Bobo berkata...

sabar ye ain, bila sampai waktu yg Allah dah tetapkan tu besiap sedialah :)

EJA berkata...

alahai sweetnyer...sonok tgk pic org berkahwin ni..x sabar nk kawen klu ada jodoh esok jgk eja nak kawen..hehe

Ieyza Afieyna berkata...

kawan ieyza pun dah ramai yg kwen muda.. jelz jugak.. siap yg lepas spm kwin dah ade anak dah..

Selendang Merah berkata...

wah ain kawen sekarang..perghh..jom kawen..ahaha..lawak ja..

Muda lagi tu nk kawen ain bawu 20...hidup bujung x puas lg..x kn nk kawen..enjoy dulu nnt jd bini owg x leh nk enjoy sgt,,nnt jgn lupa jemput taw..sm wajid kena jemput..:)

kira sm lah kawen palaing lmbt umur 28 ke atas..

Ezad Skytech berkata...

insyaallah...bila da tiba masanya nanti..ada jodohnya..

cik sakura berkata...

opps..kawin??heeee

nabilah_2908 berkata...

kalau ain yg umur awal 20-an dah jeles tgk kawan2 dah kahwin...

kalau yg umur lewat 20-an ni lagi lah...kadang2 boleh jadi tekanan bila org sibuk2 tanya bila nak kahwin...

faridah nazurah berkata...

hehe gatai naa nak kawen sekarang.. hehe takpe takpe selesaikan ape yg penting dulu barulah lepas tu fikir nak kawen pulak ye :P

ASaDa RyutaRo berkata...

dah ade ke hero nya? :P

cepat2 la buat majlis.. nak datang ni. orang tak jemput pun nak datang jugak. menghabiskan nasik dan lauk free.. :P

Yura berkata...

sonok bace entry Ain.. tak bosn! hope dpt follow saye (っ◕‿◕)っ http://yuurayura.blogspot.com/

GaRy™ berkata...

jadi lelaki lagi la berat... nak tanggung anak bini nanti.... kalau gaji takat nak makan sorang, hmm... jauh lagi la gamaknyer... huhu~... kena belajar sunggoh2 dulu... :)

Izyan Masri berkata...

KALAU LAH YAN BAGITAU MAK MACAM SI IRENE NADIA MARCELLO TU BAGITAU,MESTI KENA GELAK GILA2 PUNYA. T_T

* Jubah colourful,korean fashion RM31,handbags,heels.di EZ BROWNIES.LIKE dan beli :D
https://www.facebook.com/EZBROWNIES

ain dzaya berkata...

@Cinta Misteri owhh...how sweetla..klu la betul2 ade...mmg ain tanpa was2 terus terima..hehe

ain dzaya berkata...

@Iffah Afeefah hahahaha..kadang kala..berangan tu kan satu perkara ke arah mencapai cita2..hahahaha

ain dzaya berkata...

@Sophie Al-Yahyahello dear..okeh! ain epply kat ur blog ^^

ain dzaya berkata...

@Cik Z@i Pen@nG xper ci zai..kita doa semoga jodoh kita yang terbaik untuk kita yer :) pastu biar cepat2 kawen..hoho

ain dzaya berkata...

@Bobo ain tgah sabar la nie bobo..huhu

ain dzaya berkata...

@EJA amboi eja..terlebih eksited pulak..kalah ain..haha

ain dzaya berkata...

@Ieyza Afieyna jom kita doa banyak2 semoga jodoh kite cepat smapai ^^

ain dzaya berkata...

@Ezad Skytechinsyallah :)

ain dzaya berkata...

@Selendang Meraherk...sempat lagi nie nak take..hekhek

ain dzaya berkata...

@cik sakura terkejut pulak cik sakura nie..huhu

ain dzaya berkata...

@nabilah_2908 cakap kat dorg tu,,jodoh saya ada dah kat depan tu..pilihan Allah,,kompem terkedu sakan mak cik pakcik tu..

ain dzaya berkata...

@faridah nazurah gatai sikit je..hohohoh.

ain dzaya berkata...

@ASaDa RyutaRo hohoh..ada dah kot asada...jeng2! org sabah ain jemput special ba!

ain dzaya berkata...

@Yura thankz yura.. nanti ain singgah yer..as soon!

ain dzaya berkata...

@GaRy™ wah..pesanan gary kiter..insyallah ain ingt..:)

ain dzaya berkata...

@Izyan Masri xper yan..kite muda lagi..nanti dah tua..bru la dorg terhegeh2 nak carik calon somi untuk ita..huhu

Cinta Misteri berkata...

Tapi susah nk dpt mcm tu dear..
CiM tk tau nk bc caracter indvdu. Tp klau dh biasa & slalu jumpa, I just can predict how is she/he. But it just gudgement under my eyes & for my self only.
CiM doakn dya akn brtemu jodoh yg sesuai.

Golden Rose berkata...

if dah smp jodoh yg tbaik utk kita tak kisahla nak kawin umo brp janji bahagia hingga ke akhirat

Iam Yanty berkata...

Ain , InsyAllah nnti smp lah seru ain..

Peduli la apa org kata. Janji Ain happy , ok?

Nanti dah sampai seru jgn la plak tak jemput haha

afiqazizan berkata...

Teringin jugak nak kahwin muda..tapi nak enjoy2 dulu..kalau fiq rasa diri ni dah mampu dari segi ekonomi dan lain2..barulah rasa nak kahwin..:) Ain sabar je lah ya..nnti dah jumpa romeo nya..kahwin saja lah.

lieya zalia berkata...

Hai , anda ditag :)

http://ceritalieya.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-tingkatkan-follower-anda.html

9n0L4 berkata...

sweetnyeeee. bagus kawen awal ni. tapi kalau sekadar mengikut trend, tak perlulahhh. bykkan muhasabah diri. kawen ni perkara besar dlm hidup. ;)

ain dzaya berkata...

@Cinta Misteri nmpak ain kene jumpa CiM dulu nie..btw thankz CiM :)

ain dzaya berkata...

@Golden Rose moga2 ain dapat husband yg molek dan bahagia .ameen.

ain dzaya berkata...

@Iam Yanty hekhekhek..besar2 ain ain jemput kot belog nie :")

ain dzaya berkata...

@afiqazizan hehehew..siapakah romeo ain itu...cepat2 wahai jodoh sampai :)

ain dzaya berkata...

@lieya zalia thankz for tagging dear :) ain dah join :)

ain dzaya berkata...

@9n0L4 hmm..betul3..tanggungjawab yg ain utamakan dulu..nak jaga diri sendirik pun tak mampu lagi..huhuhu

ain dzaya berkata...

@9n0L4 hmm..betul3..tanggungjawab yg ain utamakan dulu..nak jaga diri sendirik pun tak mampu lagi..huhuhu