Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?

Assalamualaikum :*

"ibu, nanti bawak balik sekor orang utan sepilok. nanti ain boleh main tepuk amai amai". bhahahaha.

ain baru perasan yang mereka ini golongan yang comel ^^

kerana ain perempuan, ain punyai satu sifat yang omputih panggil (instinct) satu perasaan yang penuh dengan naluri. pendahuluan atas itu jugak merupakan salah satu instict ain. sebabnya, ain tak pernah jumpa orang utan sepilok walaupun ain asalnya pernah datang sepilok dulu, apatah lagi bersentuh jari dengan mereka. 

saya peminat Jeniper Lopes -..- sebab tu rambut kami sama.hik.hik.

bagi ain, mereka nie lebih jelas ketara comelnye bila dorang senyum sampai telinga. lebih comel lagi, dari lelaki lelaki yang berhidung tinggi. mungkin, mereka rasa diri mereka teramat lah ofsem dan chumel bila bersikap ala ala playboy. hakikatnya, begitulah .


satu perkara yang ain suka tentang mereka ini,  when them swing on ropes and they looked so cuddly even though they truly are wild animals.  Their arms are so long and it was really fun to watch them interact with each other. When the center brought out food for them, the bigger ones went first and they took the food in their mouths and feet and then swing away to eat it away from the masses. 

jadi, manusia yang berakal pun ramai dah hilang sifat macam ini. tapi, menatang yang ada otak SAHAJA pulak lelebih sifat lemah lembut dan kasih sayang sesama menatang. aihh! malunya ain. agaknya, kalau mereka boleh bercakap bahasa manusia mesti dorang akan nasihat secara berhemah, berkempen di tb, di radio supaya manusia zaman sekarang lebih bersifat saling sayang menyayangi sesama mereka kan.

ain sedih sangat. bila tengok video utube sorang ibu tu pukul bayi sepuas puas hati tanpa belas kasihan, sedangkan, orang yang rakam tu bukan nak bertindak. tapi, terus rakam perbuatan ibu kejam tersebut. sadis kan! budak umur sebegitu sepatutnya diberi lebih kasih sayang bukan dijadikan tempat lepaskan perasaan.

ain jadikan semua ini sebagai teladan , moga anak anak ain nanti dapat membesar dengan sempurna. erkk...lelebih pulak!

28 sayang Ain Dzaya ♥:

Bobo berkata...

alahai comelnya..bila ain nak kenalkan dgn bobo ni? haha

Jo-Blogger berkata...

haha..bobo namanye ye..hehehe.

Tihara berkata...

haah binatang pun pandaia tumpahkan kasih sayang misalnya kucing..saya paling rapat dgn kucing..boleh rasa kasih sayg meka :)

Abu Luqman berkata...

salam singgah sini/..

nazirah berkata...

aah betul tu , gempar video ni.. kat fb sume..

syAzAnA berkata...

susah nak terima video yang ibu pukul anak dia tu. emmm.

EJA berkata...

alahi comelnyer..dia pun ada perasaan mcm manusia..salam ziarah

Abang Zam berkata...

amboi. takda binatang molek sikit ke
hahaha

Asikin Izas berkata...

org utan pun dh mcm manusia malah ada yg lebih tahu menghargai kasih syg..

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

nk wat cmne..dgn sedaging pon leh mencuri..huhuhu..

mohdhazlan Dreadlock berkata...

manusia bila dia tidak menggunakan akal lbh teruk dr binatang perilakunya...

Iffah Afeefah berkata...

erm amik yang jernih buang y keruh

puteri kasih berkata...

comelnyer :)

Mishter Izwän berkata...

binatang mmg saling syg menyayangi , terbalik dgn manusia yg sptutnya lebih berakal boleh fikir mane yg baik dan buruk.

tp yg tukang rakam tuh . tak bersalah pun. dyer rakam sbb nk report kt polis .

ain dzaya berkata...

@Bobo nama pun dah sama..sikalang pom boley :p

ain dzaya berkata...

@Jo-Blogger hak2..betul tu :)

ain dzaya berkata...

@Tihara hmm..betul tu kak..ain paling benci kalau org tak hormat binatang n siksa binatang..sbb binatang pun ada perasaan macam kita jugak ..

ain dzaya berkata...

@Abu Luqman singgah jer bro ?

ain dzaya berkata...

@nazirah kejam kan perempuan tu..huh! buat anak pandai sanggat ..

ain dzaya berkata...

@syAzAnA memang la..sbb kejam buat budak kecikkk cmtu..

ain dzaya berkata...

@Abang Zam abang zam..ini adalah menatang terbaik..bhahahahaha

ain dzaya berkata...

@Asikin Izas betul tu kan :)

ain dzaya berkata...

@☻UsaGi NaNa☻ ho..betul tuh!

ain dzaya berkata...

@mohdhazlan Dreadlock binatan pulak lebih elok tingkah laku sekarang :)

ain dzaya berkata...

@Iffah Afeefah tapi jangan amek yg keruh pulak..hoho

ain dzaya berkata...

@puteri kasih hohohoho..memang comel kan !!

ain dzaya berkata...

@Mishter Izwän ooww..begitu,,..ain tataw..hehew

CiK NuYu berkata...

Salam ziarah :)

pasal video tu kan.. memang tak sanggup nak tengok,tak sampai hati. Manusia semakin zalim. Patutnya malu dengan bintang pun ada perasaan kasih sayang.