Ain Dzaya : Cinta Big Apple ♥

Assalamualaikum
rasa rindu pada belog bukan sikit sikit dah. membuak buak sampai tak boleh nak di bendung lagi. konon nya nak update la satu dua tiga empat lima enam tujuh entry semalam, tapi banyak benda yang lari lari dalam otak ain. ain memang takde mood sangat. kerana

*rindu bonda yang sekarang outstation kat Sabah ba :'(
*rindu lelaki masa depan.ada ape ape jadi kat beliau ke? :'( 

ya. ain memang suka buat korang leleh air liur. ^^

Terjumpa seorang gadis yang bangga dengan sikap ego dia terhadap lelaki, bukan senang ye nak curik hati gadis tersebut. Gadis yang kiut miut dengan sikap egonya, kehidupan dia hanya ada diri dia, kawan kawan, famili yang supporting dan cinta ALLAH. masa tu. Lelaki?! sori to say lah, lepas clash cinta pertama, dia memang anti lelaki. nak berkawan dengan lelaki pun memilih milih. kiranya classmate lelaki beruntungla dapat kawan dengan dia.hehew. gedik kan gadis ni. -.-"

http://aindzaya.blogspotcom

sekali pandang, gadis ni memang sombong, tapi senyuman tak lekang dari bibirnya. dia seorang yang childish yang berjiwa kental. jadi tak pelik kalau hidupnya sentiasa ceria walaupun dalam otak dia, berlari lari pelbagai jenis masalah. musim budak budak Universiti mengawan, sibuk berdating dengan bopren masing masing, gadis ni cekal hatinya. rupanya gadis ada pendirian dalam diam

"stop searching a good man, but trying be better for ALLAH"

"ada cinta adalah, takde pun takpe. cinta ALLAH dan FAMILI masih ada"

rutin dia, saban hari ialah, kertas plan bangunan, bukubuku, pen dan pensil yang sentiasa dikelek ke sana dan ke mari. sebab dia ada cita-cita, dia nak jadi Construction Manager.

http://aindzaya.blogspotcom

ada masa, hujung minggu masa enjoy bagi gadis ini, keluar hang out bersama kawan kawan girlishnya. apa lagi, shopping la. almaklumlah, gadis ni amat giler pada fashionarium. tapi dia masih lagi ingat sempadan sebagai seorang muslimah. tapi soal duit, gadis ini memang tak pandai bajet, so jangan terkejut kalau gadis ini sanggup habeskan 20O hengget demi sehelai baju maxi. untungnya gadis ini, dia seorang yang terlalu talkative dan ramai kawan girlish. kadang kadang, jimat la sikit duit poket!keh.keh.keh.

http://aindzaya.blogspotcom


namun, tanpa gadis itu sedari,  ada seorang lelaki. seorang lelaki luarannya amat sombong, jalan menunduk. jaga mata kot! kata gadis ni, lelaki ni poyo giler, bajet ofsem la tu.huh! he.he.he.sebabnya, tiap kali gadis ini jumpa lelaki ini masa kelas brassband, tepi jalan, bahkan berselisih bahu pun dia memang camtu.bhahaha. 3 semester tak pernah bertegur dan bercakap. memang wajarlahkan, gadis buat statement begitu.he.he.he. even, tak pernah nampak lagi la dia berpoya poya dengan mana mana perempuan.

http://aindzaya.blogspotcom

dan lelaki itu sebenarnya, dalam diam adalah stalker hebat gadis tu dari semester 1 hingga 3. cakaplah apa saja pasal gadis tu, baju apa yang dia pakai, apa yang dia buat, apa masalah dia, siapa kawan kawan dia, setiap tarikh dan hari yang berkaitan dengan dia dan gadis tersebut. semuanya tersemat hebak, dalam memori yang entah berapa GB lelaki tu ada dari pandangan pertama dia mengenali gadis childish yang bangga dengan sikap egonya. semangat giler kan lelaki tu!

gadis tu??! bila dia dapat tahu dia ada stalker, memang dia bengang giler. ok! dia memang tak suka ada "manusia" yang suka stalker dia camtu, lebih lebih lagi lelaki. melampau kan! tapi lelaki tu tak berputus asa, setiap hari dia bercakap perkara sama. rimas kan? macam patut bagi Award Grammy Stalker Terhebat pulak..grrrr!

dan suatu hari, bila gadis bertanya;kenapa hobi suka jadi stalker terhebak  selama 3 semester berturut turut. nak jadi paparazi ea?mm..rupa rupanya lelaki itu jatuh hati masa hari first day minggu kedua di Universiti lagi. Ooo my guccii! gadis tu terdiam, tak taw nak cakap apa sebab hati dia tak bersedia terima mana mana cinta dari seorang lelaki lepas kecewa dengan cinta pertama dulu.

http://aindzaya.blogspotcombila diselami hati lelaki ini, dia hatinya sangat tulus. ada kekuatan di situ. terlalu merendah diri sikapnya, seorang yang berusaha. setiap apa yang dia katakan, gayanya punyai makna tersirat, yang perlu didalami dan dihayati. dia lelaki yang mampu buat perempuan kagum, kerana masih ada lagi lelaki seperti dia. berlatar belakangkan famili yang sederhana. keperibadian dia jadi admire setiap perempuan, keperibadian dirinya yang menyempurnakan setiap kelemahan yang ada dalam diri dia. sumpah, boleh buat wa cair lu! dia...dia tetap menunggu gadis tu...........katanya, gadis ini istimewa...okkeh! gadis, sila perasan sekarang ^^


http://aindzaya.blogspotcom

sebabnya, gadis ni sombong. wewitt wit wit ♥ 
kerana, pada suatu hari,

malam, gadis ini dapat meseh secara tiba-tiba dari seseorang

lelaki  : | (nama member dia) tak ingat*aku ada beli big appe lebih nie. kau nak tak? |
gadis  : *errkk, asal tetiba mamat ni . tetiba kau aku. layan je la  | big apple? yummy! boleh jugak! hehe juz
              kidding |
lelaki  :  | eh! sori silap sent meseh. awak nak ke big apple nie. tadi terlebih beli. kalau
              nak,saya bagi | ooww..terlebih beli,hik.hik.
gadis  :  |eh, xpela. bagi la kawan awak tu |
lelaki  :  | awak nak amekla, nanti saya bagi yer, saya tunggu awak kat uptown sekarang |
             *foodcourt kat universiti tu

*okkeh! nampak tak helah dia kat situ. wink ^^ wink.

gadis  : errkk...lelaki ni. errkk..nak pegi ke tak nak?nanti dia tunggu pulak. nak pakai baju apa ni? seluar
             apa ni? ker pakai skirt je? tudung apa ni? kalau tutup rambut dengan selendang camtu je boleh
tak errrr...


sepuluh minit kendian,

gadis; berbaju maxi pendek kuning cair dan kardigan hitam labuh + seluar palazo + shawl hitam

lelaki : *senyum, tanpa suara terus hulurkan sekotak big apple.
gadis : erkk..terima kasih. (ok. sengaja terlebih beli ke atau sengaja beli lebih..bersih je kotak..tak bersentuh pun..banyak pulak tu..huhu)

masing masing terus blah, ew ew ew! blushingnyer! first time jumpa direct camnie. lelaki tu memang suka buat suprise yang tak dijangka jangka.

gadis : |terima kasih, rumate kata murah rezeki malam ni. ada abang big apple bagi..hehe|
lelaki : |erkk..awak tak makan ke big apple tu?|
gadis : | makanla, tapi ne boleh makan sorang sorang. kenela share..huhu|
lelaki : |owh...huhu..esok lunch sama ek?
gadis : | ok | hehehew.sumpah malu. esok nak makan camne ye, mesti dramatik sopan habes :p

solat istikarah, hanya satu jalan penyelesaian yang gadis itu buat. alhamdulillah, semoga cinta yang ALLAH beri ini tidak melebihi cinta gadis pada ALLAH. dan sehingga kini si gadis masih cekal dengan pendiriannya yang satu

"I love him till jannah, trying be better for ALLAH"

sumber : Ain Dzaya

p/s : how lovely! thank you for sharing the sweetest little momentst hroughout your day! I love it, ain dzaya nggee~

19 sayang Ain Dzaya ♥:

hazanis berkata...

bestnya big apple yang durian tu...:P

lapor...huksss....:(

Mishter Izwän berkata...

sbenar nya sape gadis tuh. gmbar siap ade ain lagi an . tah2 ain ke gadis tuh . hehehe

ape2 pun hope gadis tuh dengan laki ohsem tuh happy oways . .

munamuni berkata...

comeynye citer ni , jeles jeles :P

Cik Z@i Pen@nG berkata...

hati dh bbunga riang ^^

nk gak big apple...
'abg big apple...nanokkkkk'

fatin hanani berkata...

wah..seriusly..sweet gila hehe..
suka fatin baca..
ni cerita tentang tuan blog ehh hehe
smga kekal selamanya Amin :))

nabilah_2908 berkata...

senyum sorang2 baca cerita ni...

so sweet cik abang tu....ala bab salah hantar msg tu...sah...dia memang sengaja buat2 salah hantar...hehe.... ;)

moga hubungan kamu kekal hingga ke akhir hayat... :)

afiqazizan berkata...

Bestnya cerita ini..pompuan dalam cite ni rasanya ain lah kan..hehe..:)

Iffah Afeefah berkata...

mcm best je cite ni

so sweeeeetttt

cik_zetty berkata...

sweetnya, cinta big apple :)

ain dzaya berkata...

@hazanis ehem..ehem...mmg sdap..hehe

ain dzaya berkata...

@Mishter Izwän erkk..gambar tu skadar hiasan je..huhu..jz kidding!

ain dzaya berkata...

@munamunihehehe..thankz...semua org ada citer sweet masing masing :)

ain dzaya berkata...

@Cik Z@i Pen@nG dalam hati ada taman..hehe....

ain dzaya berkata...

@fatin hanani terima kasih fatin....doakan yer :)

ain dzaya berkata...

@nabilah_2908 thankz nabila :)

ain dzaya berkata...

@nabilah_2908 nama pun lelaki kan..pandai bertaktik..uhuu

ain dzaya berkata...

@afiqazizanopss...hehe :)

ain dzaya berkata...

@Iffah Afeefah sweetkn...moga berkekalan :)

ain dzaya berkata...

@cik_zetty hehehe :)