Rindu perasaan sakit yang indah ♥

Assalamualaikum ♥
Si jelita dan gojes SAHAJA.

selamat malam semua. malam ni, ain akan tak dapat lagi tidur awal sangat sangat seperti sedia kala. sejurus entri ini dipublishkan, maka, dengan itu, ain akan membalas komen di entri sebelum ini. tak sempat tadi, sibuk dengan pelan pelan lukisan untuk disubmit esok . malam ini, betul betul buat mata ain tak tidur. 

-.-'

dan tak disangka jugak malam ni hati ain umpama sarung bantal yang dirobek robek dengan pisau cukur. lalu keluarlah bunga bungaan yang cantik lagi harum berterbangan di udara. sakit! tapi indah!


hmm..11.23 p.m tadi ibu tepon tapi ain tak sempat nak angkat. disebabkan ain  yang bertuah ni ketandusan kedit selkom dan digi gara gara kawan kawan ain yang ketagih guna line meksi dan main miskol , maka , ain jugaklah terpaksa korbankan kedit ain untuk mereka. dengan itu, ain hanya mampu menangguk di air yang keriuh di depan enset. kesian ibu ;'(.

dengan gagahnya ain hanya mampu tunggu, tunggu, tunggu dan tunggu. sampai sekarang.  tapi ibu tak tepon jugak. kesian ibu.


dan tidak semena mena juga magrib tadi, adik demok ain yang berusia 7 tahun meseh. baru remaja!



untungla 6 tahun da dapat enset......ain saat seusia 7 tahun, nak guna tepon umah pun kene sorok sorok celah pintu semata mata nak tanya kawan 


'anis, apa kabar? awak sihat?' 


walhal baru je 24353.23353 saat tadi main masak masak bersama. Pun sama jugak. ain tak mampu balas meseh adik demok ain yang sungguh kudus hatinya sedang merindui ain. siyes terharu giler. sob.sob.sob. nak cium seket. emmuuahhxx! 

apatah lagi, MAA yang kesibukan tahap dewa minggu ni, terus memaksa jiwa raga ain untuk tahan rindu tahap cipan yang gelabah ekor bila keracunan makanan


Konklusinya ; disebabkan rindu itu perasaan yang sakit telah memaksa ain untuk seketol ketol atas katil selama 8 jam semata mata nak ubat sakit dihati. ini merupakan musabab utama kenapa ain terpaksa mengengkang mata 6 inci malam ni mengenketedarah lukisan pelan pelan yang sengaja tertangguh.


p/s : rindu itu adalah satu perasaan yang sakit sanggaatt tapi indah yang terbit dari hati yang iklas mencintai bila kita berjauhan dengan orang yang kita sayang walaupun sesaat.  seronok merindui seseorang walaupun sakit dan lebih seronok apabila rindu itu berbalas...teehee.

sesetengah orang yang tidak boleh mengawal rindu ni akan lakukan perkara-perkara yang tidak sepatutnya..tapi alhamdulillah, hanya dengan ayat al-Quran je yang mampu bagi ain ketenangan saat rindu berkucalana dalam jiwa. 


Syukran, Ya Allah, kerana bagi ain perasaan rindu! =)

65 sayang Ain Dzaya ♥:

Chegu berkata...

senang je, pasni stand by la duit syiling skit, bleh pakai public, pastu tekan butang # dan * serentak, t dpt cakap lame...hahaha

public pone masih releven ok, hahaha

capt. keon alhan berkata...

ain,,,jemput join contest sy n oh daus ni...

http://cobaltchloride.blogspot.com/2012/02/happy-faces-contest-by-captkeon-alhan.html

Falling . berkata...

rndu itu indah ble kte taw menghargainya ~

Ros berkata...

Salam Ain,

Wah....P/S pasai rindu tu memang cukup hebat...ia amat menguji ketahanan jiwa raga dan mental seseorang tu kan Ain...

Syukur alhamdulillah lah bagi sesiapa yang dapat mengatasinya...

Awanama berkata...

6 thn da dpt enset??huii untung la...

aindzaya berkata...

@Chegu hahahaha..betul ke jadi?ne la taw t tnb saman ain kat court...bley praktiskan nie..hehe

aindzaya berkata...

@capt. keon alhan insyallah ye klu ain sempat =)

aindzaya berkata...

@..cik gugu.. tapi mmg sakit kan..huhu

aindzaya berkata...

@Ros alhamdulillah..ain dapat atasi dgn bai..sbb sakit rindu n sakit cinta..hampir sama je..

aindzaya berkata...

@EZAD AMIR mmg untungla...ain 7 tahun nset pun tak knal..zaman da modern la..

MISS NADYA berkata...

pergh..ni betoi2 xtidoq nih..:D

lukisan tu semua buat sendiri??


lalalalala..lari tajuk..:D

Chegu berkata...

Zaman saye jd je cik ain.. Hehehe, cik ain masih skolah rendah lg kot zaman saye skolah menengh, tp saye baru 18, kite sebaye kot... Hahaha, try la, tm mesti tergezut tgk ade org praktik kan petua ni lg di zaman smartphone ni, hahaha

Syafiq Ahadin berkata...

haha! sangat suka lukisan bergambar. err...ada ke lukisan tak bergambar?

Unknown berkata...

sedeynye bace..laen x reguest la dlu ngn sape2..hehehe
thankz jguk blog nur :)

nur follow ain yaa...

aindzaya berkata...

@Miss Nadya aah ..guna tgn..kitorg tak dibenarkan guna auto cad..t_t

aindzaya berkata...

@Chegu hehehe...tunggu saat poket betul2 kering ain akn guna pkai idea nie..hehew

aindzaya berkata...

@Syafiq Ahadin thankz =)

aindzaya berkata...

@nur chahaya abadiey thanks nur =)

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

rindu itu perasaan indah..

rindu gak mnyeksakan..

♥Nur Ayuni Khalib berkata...

biasalah rindu bile kite x bertentang mata..nak nak kita student yg duk jauh dr family

Miss Volvo berkata...

hmm doodle tu mcm doodle ain zulaikha :)

Unknown berkata...

Nice entri... menarik.. jagn2 sedih2.. sabar ya..=)

CERITA KEDAI KOPI aka JOMKONGSISTORY

Unknown berkata...

kerinduan kat family lebih sakit rasanya, kerana dorang la jantung hati kita. :)

Nisa Greennnpanda berkata...

yup3.. bile dri kite dirindui, rs dri btul2 dihargai.. ^_^

Awanama berkata...

6 tahun dah dapat enset. untung la adik demok ain..hihihi syieda form5 pun sorok2 nak call gune tepon rumah..hahaha =.=

rindu mak syieda jugak.. sob2.. @_@ sabar ye dear.. hihihi

Unknown berkata...

betul2..klau dah tlalu rindu sgt..kita sdiri pon xtaw nak watpa..huhu..

Kongsi Apa2 Aje berkata...

banyakkan bersabar..dalam kesedihan pasti akan hadir sinar kegembiraan suatu hari nanti

kejayaan anda seindah gunung impian (^_^)

CikTeddyCorner berkata...

bg cik,henfon x perlu la bg pd ank2 yg still skolah..huhu

Unknown berkata...

sabar ye.. hee... knpe x buat credit advance ? hee

aindzaya berkata...

@nuyui a.k.a miss YUI sudah pastila..=)

aindzaya berkata...

@cik ayuni hati ain terseksa taw! sob.sob. tapi kene sabar je =(

aindzaya berkata...

@Miss Volvo misws tataw ke tu kan sepupu sepapat ain juleka punyer doodles..hehew...

tapi yg penting tu hasil tngan ain sendiri tanpa copy paste..=)

aindzaya berkata...

@Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi ye =)

aindzaya berkata...

@Eza Boom Boom tanpa dorang tak bermaknalah hidup nie.

aindzaya berkata...

@fatin amalina husna tido jela jalan yg terbaik..erkkk!

aindzaya berkata...

@Kongsi Apa2 Aje insyaALLAH, THANKS.

aindzaya berkata...

@O CIKTEDDY MMG PUN. bukan ada kepentingan pun dorang guna nset ..jz sekadar suke....

aindzaya berkata...

@ieyza afieyna kedit advance pun da abes lorh..teehee

aindzaya berkata...

@Penjual Reflesia™ kita sama la..sob.sob.

aindzaya berkata...

@Nisa Greennnpanda betul tu..

Mishter Izwän berkata...

alah kesian nye, pegi la public phone, cl dorang. ain amik lukisan plan ape.?mekanikal ke awan?

Zehan Ilyana berkata...

baca ni..
rindu pulak kat mama.. T_T
:D

Si BuDaK KaChAk berkata...

dtg sni nk bebel balek...heheheh

ni sape suro tida lmbt??tau x kurang nya tido boleh mndapat sakit jantung...!!

huhuhu

dya nasir berkata...

mesti ibu ain risau tu npe ain xjwb kan3??
lain kali jgn tangguh kan kerja..:D

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän ain amek kos architecture of building..

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän ain amek kos architecture of building..

aindzaya berkata...

@Si BuDaK KaChAk alaaa..jgn la bebel..terpaksa la...hmmm...

aindzaya berkata...

@dyabunga ok! ain dengar cakap..

Mishter Izwän berkata...

@Ain Dzaya oh, msti terer design kan, ain pakai software ape utk buat plan2 tuh, nnti buat plan utk uma sy boleh erk . hehehe. freee


P/s: Tk pe la, kami student, jiran tuh. . . .

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän guna sofeware autocad n sketchup..hehehew..bole jer..kene cari jer ain....then ain tlg buatkan tender..;)

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän guna sofeware autocad n sketchup..hehehew..bole jer..kene cari jer ain....then ain tlg buatkan tender..;)

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän guna sofeware autocad n sketchup..hehehew..bole jer..kene cari jer ain....then ain tlg buatkan tender..;)

Mishter Izwän berkata...

oh, sy pun ade buat design pakai autocad. tp tak terer la!!ain bile nk hbis? pas grad nk jd draughtswoman ke nk bukak business

Rean berkata...

ain pinjam le hm kwn msg mak suruh call balik, :)

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän BETTER JADI draughtwomans la in construction...tapi jap je..cari pengalamn...cz i think jadi lecturer adlah pekerjaan yg lebih afdhal as woman espesialy bila da kawin kan?hehehew

Mishter Izwän berkata...

u ar rite ain, sy pun nk jadi lect jugak, sbb bnyk manfaatnye kan, yg lebih utama dapt smpaikan dakwah, tak kire la ilmu ape yg kite smpai kan, ain mmg mnat awam ke.?

J.Syazwana berkata...

hehehe memang sakit kalau rindu seseorang :)

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän minat la..huhu..sbb blaja teknikal2 nie....baru kool...hehe

Juliet_iRa~" berkata...

heeee..pasni ain plak main miskol kawan tu..:)

homesick la tu..sbr ea..

Mishter Izwän berkata...

a ah, popuan skunk ramai da amik course teknikal, tp kadg2 susa nk dpt keje taw ain, harap ain senang la dpt keje nnti!!!

aindzaya berkata...

@Bobo hmm..kawan...hmmm

aindzaya berkata...

@Juliet_iRa~" klu ainb t cmtu..comfem dorg lak bt cmtu kat ain..sobsobsob

aindzaya berkata...

@Mishter Izwän tu la yg ain risau gt sebenarnyer...tkut xdpt kerje...

♥ Miss A ♥ berkata...

setyap manusie pasty merasakan RINDU <3

aindzaya berkata...

@MrS LoLiPoP =)