Pernah main permainan ni tak?!



Assalamualaikum ^^
Ini adalah entry mengisi masa lapang..sila ambil mood kool tapi sakai dalam kepala anda.

Ini merupakan mainan feveret ain masa choomel choomel dulu...hikhikhik..setakat 20sen tu tak jadi masalah besar lah untuk ain sedekahkan kat makcik kedai runcit tiap tiap lepas abes kelas semata mata nak main benda alah ini.


Namanya ialah belon hingus...kenapakah? sebab belon ni macam hingus lah..kehkehkeh. bagi ain, budak budak zaman sekarang amatlah sengsara penghidupan zaman mereka, kerana tak pernah rasa nikmat semua ni yang bagi ain inilah nikmat terhebakk sepanjang kecik kecik dulu. kalau tunjuk kat dorang, mesti dorang akan set mind benda alah ini, adalah sebagai ubat gigi...-..-"


korang pernah main tak?




Selain belon hingus, apa lagi permainan feveret korang?



p/s : baru lepas dengar ceramah kahwin muda "Bahagia atau Derita" dari Al-Fadzil Ustaz Mohammmad Kazim Elias, sungguh mencuit jiwa la sampai berbunga bunga perut ain ni, rasa macam mood dah kelaaauuuttttt nak kawin muda...0.o...dengan sebab munasabab...nantikan next entri dari ain..;)




18 sayang Ain Dzaya ♥:

yad'z berkata...

HAHAHAHAH. dah lame tak main! dulu selalu tiup besar2, pastu tepek kat muke, pastu picit2 biar meletup.. kadang2 sampai tak ley benafas.. hahahaa

hazanis berkata...

hehe pernah main.....^^

pena rozie berkata...

pernah main mase kecik2 dulu..

The Puffy Clouds berkata...

i pun suka main belon ni..kadang2 bli sampai 10. tiup besar2..seronok sangat! ^.^

BTW,

Nak invite you to come to our shop ^.^ Feel free to visit our shop. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

Diyana Ali berkata...

amboi2 , kahwin muda tak mudah ye die. hehe


hmmm mcm pernah tgk permainan belon hingus tu. :P

Mr.Clive berkata...

digimon! hehehe XD

hAniEy IzhAr berkata...

murah je mende ni.. comot2 main.. haha

faridah nazurah berkata...

haha ni mainan favourite masa kecik ni

Mishter Izwän berkata...

pnh2, lepas da tiup belon, dan kalau da pecah, gumpal2 dan letupkan kat dahi. hahaha. ade lg ke bnde nie

Ain Dzaya berkata...

@yad'z yang best nyer..lepas tiup.. pecahkan belon tu sampai jadi leper..hihi

Ain Dzaya berkata...

@hazanis kita memang beruntung taw!

Ain Dzaya berkata...

@Diyana Ali hehew..diyana pergi jugak ke dgr ceramah tu?

Ain Dzaya berkata...

@Mr.Clive u minat main digimon ea..huhu

Ain Dzaya berkata...

@hAniEy IzhAr zaman skg nie ada jual lagi ke benda nie?

Ain Dzaya berkata...

@hAniEy IzhAr zaman skg nie ada jual lagi ke benda nie?

Ain Dzaya berkata...

@faridah nazurah hehe..samelah...

Ain Dzaya berkata...

@Mishter Izwän ada lagi kot..rindu la pulak nak main benda nie lagi..hehe

cweet pinky berkata...

fav !! hehehe~ tapi sekarang nih dah tak maen darr larr , hahaha !