Orang Tanya Ain Jawab. Soalan Random Dari Pengguna Produk Aura White.

Salam 'Alaik

Since ain hapdate pasal beauty conscious dia entry ini Beauty Conscious | Cabaran Aura White 900 000mg ❤ dan entri ini 'Kenapa saya makan suppliment/vitamin tak berkesan pun? kemaghennn ramai berpusu-pusu tanya kat pesbuk, blog tentang penggunaan produk Aura White. sehinggakan jadi hot issue pulak pasal beauty conscious kat blog ain ni. beauty conscious sangatkann yenyen. tuihh!

korang tanya ain, macam lah ain ni dah terlalu mahir consume 120% produk Aura White kann. walhal, ain baru je consume Aura White Lemon Berry bulan lepas. itu pun, bulan puasa ni, langsung tak consume dah sebab musababnya, memang tiada kekangan masa sangat nak shake masa sahur, then lepas terawih kite pelahap lagi kuih muih lebih buka puasa, haishh memang terus jadi malas la kann.

http://aindzaya.blogspot.com
sejak tak makan ramadhan ni, jerawat pun nak show off jugak dalam gambar. 
tak sempat nak berflawless di hari raya.tsk.tsk

mentang mentang dah dapat kulit yang flawless, cerah la sikit dari dulu kan. terus lupakan Aura White. tak kenang budi betul si ain ni. haishh. tapi tapi tapi memang tak sia amalkan Aura White  tau tau tau, kalau pakai baju kurung rasa macam lembut je bergesel dengan kulit. kalau dulu, nak belai kulit sendiri rasa macam belai batang kayu, tapi sekarang siap nak geget geget lagi tangan kite tau.

kalau parut kat badan tu, kejap je pudar dalam sehari dua. sekarang ni, ain dah kurang make up, pergi keja just tempek tempek Compact Powder Foundation je. jimat masa betul. apatah lagi nak solat, tak perlu lah nak tonyoh tonyoh muka dengan pencuci muka nak buang mekap. macam tak percaya pulak, hebat sangat penangan AuraWhite. hihihi 

tapi, dah terlanjur ramai sangat susun nombor nak tanya pasal penggunaan produk ni. maka, ain nak share la sikit sikit, apa yang ain tau, sesambil buat researh untuk panduan pengguna setia Aura White atau bakal pengguna Aura White.

certain soalan jawapan dah tersiap sedia kat entri ni. so, korang boleh rujuk kat entri ini 'Kenapa saya makan suppliment/vitamin tak berkesan pun?.


1 jar tahan brapa lama tahan? 1 jar tu cukup ke nak dapat kulit putih?
Bergantung cara pengambilan. sebagai permulaan ain sarankan ambil separuh dari dos yang ditetapkan, kendian lepas tiga hari badan macam boleh terima ahli tentera baru, then barulah makan secara konsisten mengikut dos yang ditetapkan. Kalau nak kesan yang efektif dan cepat dalam masa 2 minggu, sila consume 2 kali sehari pagi dan malam ketika perut kosong. Jadi 1 jar boleh tahan sebulan. Nak kesan lebih bagus dan banyak, wajib amal 3 perkara penting : minum air masak 2500ml-3000ml, berpantang minuman kafein, minum semasa perut kosong (sejam selepas/sebelum makan)


Rasa Aura White macam mana ye? ada orang cakap rasa berry la, lemon la, anggur la, sebab saya takut beli yang tak original.
Aura white Lemon Berry ni sebenarnya tak ada rasa anggur. tak sama sekali. ramai yang konpius tak dapat beza rasa anggur dan berry. kalau korang nak tau rasa anggur macam mana, sila minum air rebina, then banding dengan Aura White Lemon Berry. yang rasa anggur sama dengan air rebina tu tak original dan warna pun berbeza. sebenarnya Aura White Lemon Berry rasa lemon berry la.ha.ha.ha. masam masam manis. sedap, kena cuba sendiri, baru tau, bila dah rasa dengan lidah sendiri.


Berapa lama nak nampak halus, cerah, gebu ni?
Macam ain cakap tadi, kalau consume berpantang, secara konsisten 2 kali sehari, dalam tempoh seminggu korang akan nampak hasil kulit yang flawless, sikit sikit dia akan baiki sel sel kulit untuk nampak lebih cerah, shine dan gebu. dalam tempoh dua minggu sahaja korang akan nampak hasilnya, paling lambat pun sebulan.


kalau alahan seafood/resdung boleh ambil ke? nanti membazir pulak minum Aura White.
Boleh sayang. sebab musababnya Aura White ini terhasi daripada 5 jenis buah buahan stim. Kolagen pula dari sumber akuatik - ikan talapia, tiada unsur marin. Sebab itu Aura White Lemon Berry berperisa lemon berry. senang nak minum, tak pahit, masam masam manis. di samping, membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa. Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.


Jika ada penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis atau jantung boleh minum ke?
Aura white selamat untuk semua. Sebabnya Aura White ini minuman bernutrisi bebas gula dan pengawet. kalau nak makan dengan ubat kena jarakan sikit masa pengambilan. bimbang berlakunya tindakbalas yang teruk, cuba minum dengan dos yang sedikit dulu, setengah scoop.


Jika berhentikan pengambilan kulit jadi kusam semula ke?
Yes. kerana badan kita ni selalu terdedah dengan cahaya matahari, pengambilan makanan yang tak menentu. oleh itu, proses penuaan tu berlaku setiap hari. so, bila dah consume Aura White, ini dah di kira kita ambil supliment tambahan untuk melambatkan proses penuaan di samping membersih sistem dalaman badan kita. Contoh kann, kita nak bersih dan segar mestilah mandi setiap hari. Apa jadi kalau kita tak mandi seminggu, apa lagi jika sebulan tak mandi?muehehe



Apa beza Aura White Chocolate Indulgence dengan Aura White Lemon Berry? yang mana lebih bagus?
Kedua duanya sama je kesannya. untuk hasil kulit yang flawless, putih, gebu dalam masa seminggu atau dua minggu, nak amal kedua duanya pun bagus, sebab punya kesan yang sama, lagi efektif, lagi cepat cantik macma Haniz Suraya.hehew

Cuma bezanya, Aura White Lemon Berry ini mengandungi 5x stem cell hasil gabungan 5 jenis tumbuhan/buah - lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark, erta ditambah dengan L-glutathione dan kolagen ikan talapia untuk kesan yang lebih efektif dan cepat.

Manakala Aura White Chocolate Indulgence, mengandungi coklat gelap (dark) 100% bijian koko organik yang diproses halus untuk membolehkan penyerapan nutrisi secara optimum oleh pada tubuh badan. Flavonoid dalam coklat merupakan agen antioksidan yang kuat dan efektif untuk melindungi tubuh badan dari penyakit-penyakit degeneratif. Ia juga membantu menjaga jaringan kolagen dan mengurangi kerosakan kulit akibat sinar matahari dan persekitaran. Aura White Chocolate Indulgence ini tinggi kandungan protein untuk membantu kecantikan dan kesihatan dari hujung rambut hingga hujung kaki.


Kalau ambil Aura White Chocolate Indulgence, kena ambil Aura White Lemon Berry jugak ke? macam mana pula kalau nak ambil keduanya, ramai yang kata kene ambil  Aura White Chocolate Indulgence pagi dan Aura White Lemon Berry malam.
Sebenarnya, bukan satu kewajiban kena ambil kedua dua jenis Aura White, terpulang kepada jenis individu.  kalau na kesan yang lebih efektif, kalau dah rasa badan tu lembab sangat metabolism, boleh la consume keduanya. yang orang ramai gembar gembur, ramai yang kata kena ambil Aura White Chocolate Indulgence pagi dan Aura White Lemon Berry malam sebab musababnya bila waktu pagi badan kita perlukan tenaga untuk bergerak aktif sepanjang hari, kan coklat boleh berikan tenaga optimum untuk badan, so korang tak lah lembik loklek seharian, especially pada yang berpuasa, sangat disyorkan. manakala, Aura White Lemon Berry boleh la ambil sebelum tidur. 

ain sendiri, since sebulan lepas ain hanya consume Aura White Lemon Berry saja dan hasil yang ain dapat dalam masa sebulan amat memuaskan la jugak. tapi yang penting kena konsisten dan berpantang. ni, yang ain geram sangat, minum seminggu sekali, kendian bising satu dunia kata produk Aura White tak berkesan. meh sini, ain cocok montot dengan pensel stabilo. 



----------------------------------------------------------------------------

Sekarang ini pulak wujud, Aura Shine, sesuai sangat untuk spesis manusia macam ain ni, spesis yang malas nak shake! shake!, sambil nak pergi kelas, nak pergi kerja boleh kunyah je dalam mulut. kalau rasa payah sangat nak hadam apa yang lecturer ajar, boleh kunyah dalam kelas. kesah apa, dah mengantuk sangat pun boleh dapat kulit yang shine bright like a diamond. hahahahaha

korang pun kalau dah rasa tak boleh nak hadam dengan entri yang tak tahu nak berenti ni boleh la beli Aura Shine. sambil baca blog ain, sambil kunyah Aura Shine. dah rasa macam baru grade bidang medic pulak buat entri ni T__T lari jauh kemaghenn dari bidang construction.tsk.tsk.

Terima kasih sudi baca ^^

11 sayang Ain Dzaya ♥:

Cinta hazanis berkata...

dah try tapi lupa nk amalkan selalu .:(

suhadah saad berkata...

Kite baru nak try .. Ambik yg chocolate dulu.. Dua2 tu untuk putih kan?

Deqla Manjew berkata...

rasanya safi jugak pilihan hati deqla..hihi.. amboi merahnya bibir... ;p

Cik Ain berkata...

okok foine ..comellll larhhhh ahaha..

Cikgu Aini berkata...

Wah! Bestnye.. lame xsinggah blog ain... makin canteeek!!... keje mane skrg ni?

Tanpa Nama berkata...

camana yerr nak order cik ain? :)

Aisyah Taib berkata...

rasa chocolate indulgence tu rasa macam susu coklat tak?

Tanpa Nama berkata...

Aura white kini dengn harga rm110..berminat what app 01152897268 utk keterangn lnjut..

Tanpa Nama berkata...

Kini aurawhite rm 110..jika berminat what app 01152897268.ori punya ..aurawhite packing bru sedap

lyzaanazrull berkata...

Best. Xrugi.

lyzaanazrull berkata...

Da try... xrugi. Hehehe