Hand Bouquet | Preparation Before Wedding ♥

Assalamualaikum
Selamat pagi! have a nice day si cantik dan si kacak sunshine! *suka leteww ain puji awal awal pagi

Dengan azam yang nekad gigih hari ni, ain awal pagi lagi dah kerah dua biji mata bangun, walhal jasad masih lagi dating dengan bopren dalam mimpi --" seawal 6 pagi, dengan kasih sayangnya kejut adik adik bangun pagi untuk bersiap pergi sekolah. mujur setiap sorang perangai 'berjurus' pagi ni. Kalau tak tidak semena mena ain bertukar jadi HULK versi comel. ain ni nak comel aja kann

Hari ni je kot! sebab ibu pergi kursus. dan lepaskan tanggungjawab dua tiga hari ini kepada ain untuk jaga adik adik sebaik mungkin dengan harapan ibu 'macam mana ibu jaga adik adik, macam tu la ain jaga adik adik masa ibu takde'. Susah juga nak mainkan peranan seorang ibu ni. ish! dah tiba masanya ain seloow selow belajar jadi ibu mithali demi masa depan anak anak di hari mendatang. cheewah! umpama esok kawin, lusa dapat anak! mihmihmih

the point ain buat entri ni sebab musababnya kesatu, serba salah dengan blog lepas dua minggu ditinggalkan tanpa sengaja. kedua, siapkan tempahan Ain Dzaya, Craft FELT Collections. sangat tanpa sengaja. 

sebab musabab tanpa sengaja, minggu lepas ain terpaksa bersengkang masa selama dua minggu untuk kemas barang-barang dari kolej dan kemas bilik dengan rapi, siapkan tempahan mini pillow, craft untuk dihantar ke kedai lagi, beberapa tempahan hand bouquet lagi. memang tak menang tangan lah, kalau ain mampu guna kaki pun ain sanggup. respect betul pada mereka yang boleh buat kerja guna kaki, ajar ain pehliss!tsk.tsk.

blog pun sempat jeling jeling dari jauh. apatah lagi nak hapdate. haish! sangat kekangan masa. korang yang ada masa free lebih mohon transfer ke akaun masa ain dengan kadar segera.

habit. pendahuluan tak selari dengan isi penting -..-
Alhamdulillah. setelah bersengkang mata dan masa meyiapkan HB demi design yang terbaik. Inilah hasilnya!

HB srngaja posing gojes, buat ain sebak T_T

Nak nangis tengok handbouquet ni. masa buat tak lah nampak gojes macam ni, macam nak buat banyak kali pun ada. tapi bila dah siap sepenuhnya. terharu pulak dengan hasil air tangan sendiri T_T even, ini tempahan HB yang pertama ain terima di Ain Dzaya, Craft FELT Collections. insyaALLAH, HB ini kan jadi titik permulaan untuk ain terus gigih mengembangkan Ain Dzaya, Craft FELT Collections

terharu sangat. kenapalah comel sangat HB ni. jenuh ain nak ambil gambar 46532 kali.

Dulu asyik usha je dari jauh tengok orang buat HB, rasa teringin pula nak buat. tapi sekarang ain dah mampu buat HB sendiri.hehew. Order HB ni, from my cousin since tahun lepas lagi dia dah beria ria booking ain untuk buat HB wedding dia hujung bulan ni. sebab musabab nak simpan jadi memory sampai hujung nyawa. ouch! sweetnya >.< tapi, gara gara terlalu sibuk sangat semester akhir lepas, makanya, terpaksa tangguh.

comel sangat ros ni. masa first buat takut tak jadi, bilah dah selow selow buat, rasa nak makan pun ada. nak buat banyak banyak pun ada. kiut sangat ^^

HB ni ain gunakan 100% felt material. ya.ya. ain tahu kat luar sana HB sangat mahal, even ada dua tiga kuntum pun dah cecah ratusan ringgit. oleh yang demikian, ain menawarkan konsep 'affordable price with desired design' pada mereka yang ingin membuat tempahan crafty felt di Ain Dzaya, Craft FELT CollectionsSebarang tempahan boleh la PM ain di Ain Dzaya, Craft FELT Collections.


ni HB yang sedang progress sekarang, alhamdulillah dah siap 60%. teruja sangat bila kita sendiri yang design dan kita sendiri yang buat. tambah teruja terharu bila, apa yang kita design beri manfaat kepada orang lain. 


For those, anggaplah ini entri launched Ain Dzaya, Craft FELT Collections since hujung bulan lepas. mihmih. gara gara kekangan masa nak hapdate entri 155442 patah perkataan. ain berharap, permulaan bisness ain ini terus berkembang dari masa ke masa di samping support dari semorang orang amat ain harapkan untuk terus memajukan craft felt.

Sebarang tempahan craft felt, PM ain di sini.


'affordable price with desired design'
selain terdapat pelbagai tempahan tempahan yang lepas 
dijadikan sebagai koleksi.

Terima kasih kerana membaca ^^

35 sayang Ain Dzaya ♥:

Nur Atiqah Mohd Zaki berkata...

seriusly gojes...

Deqla Manjew berkata...

sgt comel..nak ros tuuuu.... ehh sape nak kawen ni ? huhu

❤ Si Budak Vanilla ❤ berkata...

wa. .cntknya. .akak buat sndri ke nie? kretip btl. .nk 1. . :D

NadiRah berkata...

cantikkk!! mmg kene ada bakat nk buat ni..

Wak Gelas™ berkata...

chomeyynyerr

Sarah Mohd Saleh berkata...

Eh cantekk,ain kreatif.bole laa kalau sarah nak kawen ke tunang,order kat ain :)

eimah siti berkata...

cantik! ^_^

izan mama mia berkata...

comelnyew secomel org yg mengubahnya mungkin..ehe

iu-hazirah berkata...

wahhhh, cantiknya sangat kreative
done follow balik (^_^)

Hatimi Tahirruddin berkata...

wah pandai ain buat....hehe semoga masyuk la lepas ni ye... :)

myraVea berkata...

Salam.

Myra singgah blog ni sambil jemput join bloglist saya. *wink

Tq. :)

Arol Mubin berkata...

Cantik! Makin berseri-seri lah pengantin bila pegang hand bouquet nie. :)

Si Matatajam berkata...

Siyes comel sangat la...

are_lin@yu berkata...

sgt cntik ok ;-)

9n0L4 berkata...

kiutnye. ain buat sdiri ehhhh. pndai ain buat. ;)

dya bunga berkata...

cantiklh..kreatif..

Alia Laila berkata...

Saya pun baru nak berjinak-jinak dengan felt craft. Cewahh :p

Setakat buat bunga biasa-biasa tu reti la, ros macam sis buat tak pernah try lagi.

Mahai la kain felt T_T

Ain Dzaya berkata...

@Nur Atiqah Mohd Zaki : kalau orang lain pakai lagi goles tau!

Ain Dzaya berkata...

@Nur Atiqah Mohd Zaki : kalau orang lain pakai lagi goles tau!

Ain Dzaya berkata...

@Deqla Manjew ; sepupu ain la deqla..

Ain Dzaya berkata...

@Deqla Manjew ; sepupu ain la deqla..

Ain Dzaya berkata...

@❤ Si Budak Vanilla ❤ ; nak satu kene la tunggu kawen dulu tau!

Ain Dzaya berkata...

@❤ Si Budak Vanilla ❤ ; nak satu kene la tunggu kawen dulu tau!

Ain Dzaya berkata...

@NadiRah ; betul2..gigih jugak la nak siapkan satu ni tau!

Ain Dzaya berkata...

@NadiRah ; betul2..gigih jugak la nak siapkan satu ni tau!

Ain Dzaya berkata...

@Sarah Mohd Saleh : boleh boleh. kalau blogger tu kira harga adik beradik pun boleh.ehew

Ain Dzaya berkata...

@Sarah Mohd Saleh : boleh boleh. kalau blogger tu kira harga adik beradik pun boleh.ehew

Ain Dzaya berkata...

@izan mama mia ; oucch! malu ittew tau..

Ain Dzaya berkata...

@izan mama mia ; oucch! malu ittew tau..

Ain Dzaya berkata...

@Hatimi Tahirruddin terima kasih!

Ain Dzaya berkata...

@Arol Mubin mestilah, bunganya pun santek tau!

Ain Dzaya berkata...

@Arol Mubin mestilah, bunganya pun santek tau!

Ain Dzaya berkata...

@9n0L4 ; just guna bakap yang ada de nainola..

Ain Dzaya berkata...

@9n0L4 ; just guna bakap yang ada de nainola..

Ain Dzaya berkata...

@Alia Laila memangl a mahal. sebab tu barangan felt mahal2 belaka tau!