Piknik di Hutan Lipur Jeram Lenang, Kelantan | Entri Bergambar

Salam 'Alaik 

Haiigaisss! menghabiskan masa bersama kawan kawan memang agenda utama ain minggu ini. memandangkan khamis ini ain dah nak berangkat ke Shah Alam untuk sambung degree BSc (Hons) Construction Management *haiii orang shah alam. walaupun idea ni agak kudus buat wanita awal dewasa macam ain ni. ya. akur. sekarang umur dah 21. dah tak boleh nak huha huha macam 12 tahun. dah tak boleh nak kerut dahi sikit, kalau tak jelas kedut kedut kat dahi T_T.

Jeram Linang. dah siap tulis hitam pekat tu. dah siap buat teaser tempek kat instagram. 'Jeram Linang. piknik with buddyz.lep.lep.  ❤'

Hutan Lipur Jeram Linang. memang dah tersemat hebak di otak, Jeram Linang memang menjadi kewajiban lunggukkan manusia datang setiap hari. lebih lebih lagi di hujung minggu, memang terpaksa bersumbat sumbat kalau nak masuk. tapi, hari ini nasibla bukan cuti umum, yang datang pun boleh kira dengan jari. kalau tak, sila parking kereta satu kilometer jauh dari destinasi yang nak dituju. 


http://aindzaya.blogspot.com
dah sampai terus gigih keluarkan henpong, ambil seketol dua gambar. konon konon nak bagi orang yang tak pernah datang sini dengan keindahan, kesejukan, kenyamanan hutan lipur jeram linang.ehew


http://aindzaya.blogspot.com
Jeram Linang scene. hari ni sunyi sepi sikit, maklumlah bukan musim cuti. tapi masih ada juga yang datang lepak-lepak, piknik, mandi bersama keluarga dan kawan kawan. oh.lupa. awek juga -.-'


http://aindzaya.blogspot.com
candid guna henpong je pon. image style dah macam amatur potograper sangat iols tau!

pada awalnya, kitorang tak plan pun nak datang kat sini. memandangkan kat Machang ni tak ada tempat best nak lepak lepak, nak gossip girls. makanya, terus tuju destinasi ni. 

hmmm. memang sesuai sangat untuk gossip girls. 

view yang cantik. air sejuk yang jernih. scenaries yang tak nak kalah memang buat ain pengsan seketika. memang teruja nak datang sini bukannya sebab nak air sejuk. setakat air sejuk, cedok telaga belakang rumah je. tapi Ya Allah, tempatknya kemahen cantik. budak budak laki ganas yang datang lepak kat sini tadi pun kemain seghonok mandi air terjun. yang bawa balak, awek datang sini pun celup celup air dalam sungai pun belambak.

suka i.


http://aindzaya.blogspot.com


pokok pokok balak besar ni , bukan sebarang pokok tahu! macam macam pokok jugaklah ain kenal dari sebesar tapak tangan sehingga segedabak ni. memang banyak khasiat dan memang khazanah malaysia. memanang patut pun kalau Jeram Linang ni di iktiraf sebagai destinasi cuti cuti malaysia taman rekreasi dan air terjun di Kelantan ni.


http://aindzaya.blogspot.com


permandangan hijau dengan kicauan burung macam ni dah cukup buat ain tenang. seghious takmboh balik!


http://aindzaya.blogspot.com


tengok air, jernih kann! memang sepuluh bintang la ain kasi. yang bestnya kat sini, setiap jeram tu ada stag memasing. kalau budak budak nak mandi boleh duduk kat jeram bawah sekali. yang dah dewasa sikit macam ain ni selayaknya duduk jeram atas sikit. so takda masalah lah kalau semua peringkat umur nak mandi.


http://aindzaya.blogspot.com


matahari dah cecah atas kepala. macam faham faham je suruh itew terjun dalam air sekarang.ehew!






http://aindzaya.blogspot.com


port pilihan kitorang! petang tadi memang takda orang, so kitorang concour awal awal jeram yang ni. sebab musababnya, kat sini tak dalam sangat. air pun lebih jernih berbanding jeram yang bawah. 


http://aindzaya.blogspot.com


susur jalan ke puncak bukit. next time, kitorang datang, nak hiking pulak. baru lah lebih mencabar khonn. hari ni tak sempat, pergi pun dah tengah hari. baru celup celup kaki dalam air je, tup tup dah 2 jam.sobs.sobs.


http://aindzaya.blogspot.com
malu nak tempek gambar besar tatkala sedang berjimba dalam air.



http://aindzaya.blogspot.com


mempersembahkan kawan sejak sekolah rendah, elly. kalau nak cakap dengan dia kena cakap sopan sopan, sebab dia sopan santun.hiks


http://aindzaya.blogspot.com


anis si humble. 


http://aindzaya.blogspot.com

nadia :p


nak balik saja, terus rasa sayang je nak jalan laju laju. kalau bleh nak mengesot saja,  lambat siket sampai kat kereta. bukan senang nak datang piknik bagai ni dengan buddyz ni. sebab masing masing dah besar, masing masing dah ada komitmen.

apa pun, ain harus menobatkan piknik kali ni, antara piknik yang syok. sebab musabab, seperti yang selalu, ain tak terbatas untuk jadi lupa diri dalam air. menjadi 12 tahun tanpa arahan. otometik eksaited bila dalam air ni. haish.

p/s : jemput jemput la ke Hutan Lipur Jeram Linang di Kelantan.

terima kasih sudi baca :)

18 sayang Ain Dzaya ♥:

Deqla Manjew berkata...

cantiknye view.. sgt cantiklah gmbr2 smua tu.. indahnyee.. tenang aman dan damai..ngee.. tgk ain ni teringat pulak kat nadia kerani opis tmpt hubby keje.. ada iras2 la..sikit.. hihi..

Phat berkata...

cantikkk

Cinta hazanis berkata...

jeram linang sekarang dah kurang popular awak sebab makin kotor sikit.:)

Chic Na berkata...

cantiknyaaa.. blum pernah sampai.. one day maybe. heheh..

Jue Derella berkata...

Ain lahir tahun 1992 ye?

Yan Ty berkata...

Tenang je tengok gamabr2.

FarhanahAdzlan berkata...

serius cantikk. nakk pergii. tapi jauhh nauu laa pulak kat kelantann.

Zarra Qaseh berkata...

cantik nya...lama tak pergi picnic mana-mana...

Tanpa Nama berkata...

Let's tell the truth, in case you turn up with a standard compact camera, no person will call
for seriously. You would not merely be able to dig up the coverage of just one function, however you would actually
be capable of enjoy a policy coming from all of the wedding functions
within the packages at very reasonable rates. Make certain that you request multiple shots of any important moments - the dessert cutting,
the initial dance, etc.

My web blog :: best photographer in pakistan

Tanpa Nama berkata...

Are you are thinking about investing in gold versus silver does have some differences.
Both coins and bars are subject to short term capital gains tax
saving bonds to claim exemption under section 54EC. When you invest, you are
still looking at $320, 000. However, technology is not
a defect of the gold you intend to buy that you should have small pieces of gold coins.


My blog - gold coins investing

dya bunga berkata...

Bestnya. Nasib baik jauh. Kalau x dya dh ajak kwn2 dya g situ.

Tanpa Nama berkata...

Someone essentially help to make seriously posts I might state.
That is the very first time I frequented your web page and to this point?
I amazed with the research you made to create this actual
publish incredible. Fantastic process!

Feel free to visit my homepage ... get more facebook likes

princess berkata...

cantik tmpat nie ain.. =)

Dhia Dirham berkata...

bestnya rasa macam nak terjun jew :)

Rafiq Naemah berkata...

tumpang lalu ^_^
http://rafiq-icelemontea.blogspot.com/

thomas berkata...

Cantik betul tempat ni.

Tanpa Nama berkata...

Great day! This post couldn't be written much better!
Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this.
I will forward this write-up to him. Surely he'll have a good read.
Thank you for sharing!

my web blog ... best home remedies for acne - patrickduffy123.wordpress.com,

Safarina Shaari berkata...

cantik tempat tu... :)

http://thestoryofayna.blogspot.com/