Ahli baru rumah kami, Mr.....

Salam 'Alaik

Hi! Seperti biasa rutin kacau 'miaw' titow. Hiks!


Gaya yang penuh seleksi miaw tido, sambil tutup muka, konon konon comel la tido macam ni. wkwkwk


Upss! i would like to introduce ahli rumah baru. We named him "miaw". Mr. Miaw. hiks! Kenapa "miaw"? sebab 'miaw' currently used untuk gelarkan kucing. simple as that bukannn.teeehee

Actually, i never thought yang one day, ada pets dalam rumah kitorang ni since kitorang adik beradik memang sangat sangat tak suka binatang berbulu apatah lagi yang takda kaki. aww eww eww!! Plus our parents memang tak galakkan pun kitorang bela pets dalam rumah  bagai ni, sangat menserabutkan. 

Tapi tak tahulah kan apa jenis hidayah Tuhan bagi kat kitorang ni sebab sejak ain balik rumah minggu lepas, sejak habis beban otak mentelaah ilmu kat unibesiti *bajetlah ain tu --" sejak rasa dewasa ni, sejak dah masuk umur 22 ni. dan sejak i saw miaw sambut ain depan pintu sambil gesel gesel kat kaki, sayu kemahen terus dukung sambil gentel gentel perut buncit miaw. Terus je hati rasa macam nak runtuh, terharu kemahen. sempat lagi ain tanya ayah


" kucing mana ni sesat dalam rumah?" 


dalam nada macam tak puas hati, tapi sebenarnya hati dah nak jatuh, berkecai , bercamtum balik dah. ayat pun dah tunggang langgang nak gambarkan perasaan terharu gembira yang sebenar benarnya dengan harapan bila baca balik dapat meresap dalam hati secepat mungkin. tsk.tsk.


'hyeee! gua Mr. Miaw. Pinjam henpon kejap, gua nak selfie. nak upload dalam instagrem, dapat ngorat kucing comel loike gambar gua yang hensem ni'


Apa yang buat ain kagum tak tentu pasal keruan sebab bila ain tengok 4 all us adik beradik memasing selamba badak gomol gomol gentel gentel miaw sampai lemau. miaw jangan cakap la rela je digomolkan, even dah lembik pun tetap nak gesel gesel kat orang. haisssh! apsal la comel sangat perangai tu, geram je nak sepak .

kalau dulu tengok kucing lenggang lenggok lalu sebelah macam nampak singa tengah mengaum. Dah jadi kebiasaaan satu perkara, kalau nak makan kedai dengan famili, satu kemestian mesti cari kedai yang takda kucing lalu lalang dalam kedai. even kedai tu masak bistik sampai tetes tetes air liur, tapi ada sekor anak kucing tepi pintu kedai, sanggup cancel 153%. sanggup makan megi goreng kedai mamak yang takda kucing. sadis kan T_T


haiigaisss! hobi saya makan, tidur, makan, tidur,,makan, tidur, makan, tidur, makan, tidur, makan, tidur. dan sekarang saya sedang tidur -.-'


Tengok pulak respon our parents, selamba badak pulak layan miaw kehulur kehilir sambil berlenggang lenggok dalam rumah. dah rasa habis seksi sangat lah tu, jalan sambil lenggang lenggok. Menyampah tau!

Yang paling best, dapur tu memang dah jadi port kegemaran miaw melepak layan perasaan sensorang penuh seleksi tatkala larut malam, berseleksi ala ala starbuck gitew sambil minum coffee copucino. amboih! kemahen kan. So tiap kali ain atau ibu sibuk membizikan diri masak masak kat dapur, miaw dengan aksi comel behave je duduk sambil curi curi bau masakan. lepas tu, makan sesasama. hahaha


bajet menteri, tudur atas meja makan, dengan gaya yang satu.


So far miaw ni tak la cerewet pun bab makan macam kucing lain, apa yang kitorang makan itu lah yang beliau makan. so, setakakt ni toksahlah lagi membazir duit beli makanan kucing memahal, setakat friskies yang bijik bijik tu memang beliau tak hadam langsung, memang membazir je beli. sekurang kurang pun nak fancy feast. amboih! menyampah tau miaw, nak tumpang glamour kucing Hanis Zalika leteww. 



When i asked my adik, "nape nak bela kucing? tak takut ke kena cekaw?"
......"sebab comel manje sangat kucing ni!"

Sobs.
So far, banyak kena buat research nak jaga kucing. Baru ain tahu susah jugak nak bela pets dalam rumah ni, banyak do's and dont's kena praktikan. Korang yang ada tips pasal penjagaan kucing, meh la share seketol dua. kite pun tengah belajar nak bela pets ni.

We love miaw  ❤ ❤ comelkann! nahh! ain sedekah seketol gambar kat blog. ya. saya tahu saya memang tak tahu malu, nak tempek seketol gambar kat belog, mentang mentang tak hapdate belog tiga bulan T_T
tapiiiii, ada ain kisah. hahahahaha. 

haichuolsss! saya dah grade! pssttt! nanti next entri gua celita sama :D
-
Idios!
Terima kasih, sudi baca!

15 sayang Ain Dzaya ♥:

PeRdU cINta berkata...

comel mr miaw..hehehe..bela binatang ni salah satu terapi juga sebenarnya namun bergantung pada kita juga..insyaAllah kasih sayang yang kita curah pasti berbalas..

Hafiza AizZawa berkata...

Comel nye dia tido.. anyway congratulation.. dah grade yer...

Deqla Manjew berkata...

nyenyaknya meow tdo.. tuan ngan meow sama2 comel.!

nita berkata...

comel gak maiw tu tapi akak tak berapa suka sangat cuma kucing je suka sangat dengan akak, tu yang rumah akak banyak kucing tu..
congratz.. dah grade dah Ain ye ^_^

aisya berkata...

handsome nya awak Mr. Miaw! *melting*
XD

Wafi Remli berkata...

Tahniah!

Nadratul Syazwana berkata...

Hehe rumah kita ada banyk miaw! ^^ Eh congrats dah grad! Bestnyaaa! Lawa <3

Nadratul Syazwana berkata...

Hehe rumah kita ada banyk miaw! ^^ Eh congrats dah grad! Bestnyaaa! Lawa <3

N.Aima K berkata...

congrats :)

ASaDa RyutaRo berkata...

congrats dah grad.. pasni boleh menempa kerjaya plak.. good luck!!

jaga kucing pun salah satu kerjaya jugak. hihi..

JAWATAN KOSONG berkata...

COMEL LE AWAK..CAMANE NAK KENAL YEK?

tokwan muda berkata...

Assalamu'alaikum,fuyyyooooo dah grade......alhamdulillah...Tahniah...

Nurul Farahizzati Zakaria berkata...

sangat simple... hahaha... miaw~~ Ice Princess

Liyana Erythrina berkata...

hai ! tahniah dah grad !

*lama tak dtg sini wuwuwu ;(

Erica belinda berkata...

keren artikelnya, kunjungan balik ya