Isu hangat Amalina Che Bakri - Ain jadikan sebagai iktibar.

Assalamualaikum...
baru balik rumah jiran, lauknya sedap, nasinya hangit .....0.o....

Fitrah manusia, 
sekali dia baik 
tidak selama dia akan kekal baik.
Sekali dia jahat 
tidak selamanya dia akan kekal jahat.

Amalina Che Bakri. 

Selayaknya, beliau merupakan pemangkin zahiriah dan batiniah dalam pelajaran ain meski pun masa tu tengah bergelut menghadapi Ujian Penilaian Menengah Rendah (UPSR). masa tu, dinding, almari baju, buku sekolah, beg sekolah, beg duit hello kitty merupakan spot utama untuk ain tempek tempek guna dable tap, gam gajah gambar kejayaan beliau yang gah tersebar di semua buah dada akhbar dengan azam berbola bola di jiwa :



ceeiit! suatu hari nanti aku pun nak jadi macam kak amalina.
(nada serius masa chomelchomel dulu)



sungguh kuat kan penangan beliau, hingga budak hengusan UPSR pun masa tu sudah pandai nak ber'idola'kan beliau. walhal, zaman tu uk uk pun ibu tolong basuhkan. hebakkan beliau!! wa tabik sama lu...

menjadi satu kewajipan jugak buku beliau wajib ada dalam poket beg senantiasa walaupun lunyai kes tertinggal kat busstop, sanggup renyairenyai ajak ibu cari buku tu, agar bahang beliau sentiasa mengalir di saluran darah berspesis O.



8 tahun kemudian...







Namun kini, walaupun keputusan SPM ain tak se'hensem' beliau, tapi masih di tahap cemerlang ....dan dengan barakah-Nya, even tempat sambung blaja nie bukan kat obersee...bayangkan umpama pepatah Melayu gajah depan mata tak nampak, kuman seberang sungai nampak 


begitulah penghidupan ain sekarang. Alhamdulillah tahun baru nie,  merupakan tahun pengakhiran diploma ain sebelum ain mendabik dada sebagai Construction Manager dengan lulusan master 5 tahun lagi.hik.hik.hik. amin.

Renung-renungkan............

hopefully Allah bukakan pintu hatinya untuk kembali semula ke jalan-Nya
 semoga fitrah ain sebagai gadis Melayu beragama Islam 
terus kekal merekah
 dalam sanubari hingga ke pelosok dada.





19 sayang Ain Dzaya ♥:

EYFAalias berkata...

eyfa pun baru past pasal ni. hehee. btw dah tahun akhir? mesti excited nak habiskan en? hehe

Nafisa81 berkata...

rajin solat..semoga terpelihara iman kita ye dikk..

Selendang Merah berkata...

macam2 dh terjadi kn..otak dh pandai tapi..hurmm..

Ain SM doakan ain berjaya capai apa yg di hajati naa..

Ina Nadia berkata...

Ambil iktibar and doakan agar dia balik ke pangkal jalan.Dulu Ina pernah jumpa dia.Tu yang terkejut bila dia jadi macam ni.

CekbOlat-bOlat berkata...

baru ku tahu !! ya ampun.. hri tu kes sofia.. pstu si bdak mlyu khwin gay.. skrg amalina.. pas ni? =="

Ain Dzaya berkata...

@EYFAalias HEHE mestilah...tapi beban dalam kepala jugak =)

Ain Dzaya berkata...

@Nafisa81 insyaALLAH akak =)

Ain Dzaya berkata...

@Selendang Merah terima kasih SM =)

Ain Dzaya berkata...

@Ina Nadia AIN PUN TERKEJUT..HARAP2 DIA BERUBAH..AMIN.

Ain Dzaya berkata...

@Ina Nadia AIN PUN TERKEJUT..HARAP2 DIA BERUBAH..AMIN.

Ain Dzaya berkata...

@Ina Nadia AIN PUN TERKEJUT..HARAP2 DIA BERUBAH..AMIN.

Ain Dzaya berkata...

@CekbOlat-bOlat MOGA LEPAS nie xde pape berlaku lagi =)

Aweyn berkata...

maybe dia culture shock..emm and i think the best is to pray supaya diri masing2 x menyimpang jauh.. :)

Ezad Skytech berkata...

lama da tak datang sini...hee..

kalau da terkena culture shock..macam ni la jadinya...

#da tahun akhir ye...semoga dapat habiskan diploma dgn jayanya..(^^,)

^^eKaTiKaH^^ berkata...

macam tak percaye jew kan? kalau betul lah, harap2 dye dpt kembali ke pangkal jalan

Ain Dzaya berkata...

@Aweyn i hope so ,

Ain Dzaya berkata...

@Ezad Skytech insyaALLAH..ezad doakan ye..

mystery boy berkata...

semoga benteng keimanan rakan-rakan seperjuangan kite ditanamkan sekukuh-kukuhnye, . . terutama generasi seterus, . . bakal student yg mendatang, . . . risaukan adik-adik kite yg baru masuk U ni, . . ermmm

Ain Dzaya berkata...

@mystery boy insyallah ..ain akan berusha jaga diri dengan baik =)