Ain Dzaya 1, Ain Dzaya 2, Ain Dzaya 3, Ain Dzaya 4?! Pehh, menyirap jee! sejak bila pulak muncul faker Ain Dzaya kat facebook! makin makin menjadi pulak T_T


Assalamualaikum :(

wuuarrrrrr T_T nak nanges biar bergegar satu dunia, nak hentak hentak kaki! ayam goreng betul la! ada fakers menggunakan gambar ain di fesbuk! tak baik! potong tangan awak!

pehh...apa perasaan korang apabila korang eksaited kemain nak berpesbuk tiba tiba pesbuk kesayangan korang di itu di klon, di fakers-kan bukan diri kita sendiri? menggunakan nama kita? menggunakan gambar kita? pasti marah bukan? pasti tiba tiba rasa, terus gelabah mencari spammer, hacker pesbuk, blog serata alam kan untuk hacked fackers berkenaan kan? pasti rasa hilang selera nak berfesbuk, berblog? nak saja kita canang satu dunia tu bukan pesbuk kita kan

kan  kan kan? macam tu lah ain rasa dua tiga hari ni. sobbs. nak buka pesbuk pun takde selera, apatah lagi nak hapdate belog sambil terlentang atas katil T____T

sakit hati sangat bila nama ain, gambar ain digunakan secara tanpa kebenaran oleh orang lain, untuk dijadikan pesbuk sendiri. kira nya Faker la. Faker Pesbuk. nak je ain mencarut Faker tu jadi F****r. 
sambil gosok dada..istighfar..istighfar..

setelah muncul fakers Ain Dzaya di pesbuk. mula mula 1 faker, kendian 2 faker, kendian 3 faker..... makin menjadi jadi pulak fakers ni! yang paling menyirap bila faker tu guna nama original Ain Dzaya yang serba kiut miut ni, eceh! yang tak boleh blah semua gambar dalam fesbuk fakers sekalian kredit dari belog!

selang sehari kendian, kawan ain call kasi taw ada sorang lagi Faker Ain Dzaya. yang tak leh blah beliau jadikan gambar ain di entri sebelum ni sebagai DP beliau. Ya Allah. menyirap ja, buat darah mengelegak nak lalu nak buka kuda kuda!

pendahuluan pun dah berterabur ber ela ela, mengamuk tak tentu hala
sambil gosok dada lagi..istighfar..istighfar..

nah bukti nya! bukan main dahsat 3 fakers lagi tu! pesbuk ain pun tak sedahsat dorang ~~"
pesbuk asal Ain Dzaya hanyalah https://www.facebook.com/quenovamiyamaya

FAKER 1

asalnya ain dapat tau pasal ni, ain boleh kool lagi. mungkin faker ni nak bergurau senda la kan di samping bergedik gedik dengan ain even dalam hati masa tu adrenalin dah berterabur mengalir tak tentu hala. haisshh.

hmm...banyaknya gambar ain, kenapa amek semua gambar ain? gambar ain dengan Aaron Ajis pun beliau cekau...sobss..nasib baik gambar famili ain dan lelaki masa depan tak jadi mangsa :'(
Tapi lepas je ain check kat image beliau. pehhh! kemain berlungguk lungguk gambar ain yang almost of them faker kutip dari blog..eh, memang dari blog pun. Jelas, disitu beliau mungkin blogger / silent reader yang setia kat belog ain. tetiba perasaan umpama retis bergeledak dalam jiwa even follower baru 1k >.< berperasaan adalah satu perasaan yang wajib ye adik adik sekalian


FAKER 2

Tapi pada hari yang sama ain terjumpa pulak pesbuk faker ni, terang terangan la ain dapat rasakan faker's' nama dan gambar ain ni orang yang sama atau lain eh! sebab musababnya, ID  pesbuk faker lebih kurang sama. haishhh.. istighfar.. istighfar..

iolls tak kesah la kan jika korang nak guna gambar i olls sebagai gambar DP korang, jika korang rasa i olls ni gadis paling kiut miut abad ni, tapi tang guna nama fesbuk serta selungguk gambar ain dalam blog letak dalam facebook korang..ape hal! menyirap je ain tengok! plus, dapat tahu pulak dari member yang ada lagi 1 facebook faker, yang lagi lagi lagi tak boleh blah , fakers tersebuk kemain lagi letak gambar yang entri dua tiga hari lepas  sebagai DP pesbuk.

FAKER 3

Gambar ain, baru je letak kat belog hasil berjimbun dengan kengkawan last weekend. Kenapa amek? :(

pehhhhh!

rasa macam nak bakar rumah kak limah je! ehh. minta maaf kak limah. macam nak bakar je orang tu. ain jugak terfikir maybe faker tu orang yang sama, yang mungkin sedang mempersendakan gambar dan nama ain. sampai hati korang kan!sobbs



ni la bahana bila tangkap gambar besar gedabak, tarok watermark pun jadi salah. padan muka kau ain, oh perlu buat ape ni? perlu ke ain lari lari anak lepas tu loncat loncat kegirangan? atau perlu ain tidur terlentang sambil usap perot kekenyangan?

atau ain ugut dia, kalau ko tak delete pesbuk ko, aku majuk! mungkin dia tak kisah. hmm. apa perlu buat ni? nak bagitau kat pesbuk ke? heran pulak dia kan.

tolong lahhh~ tolonglahh! *sambil makan Uncle Bob muka tak boleh belah*

ain tak kisah sangat kalau nak jadi faker pun,  berpada pada lah kan. kalau berdendam dengan ain pun, face to face la, tunjuk kool  baru remaja, tambahan pulak duit ain tengah bertimbun dalam bank. murah rezeki dapat jamah domino's, kepsi, pizza hut sekeping sorang hasil ptptn ain. jadah. adehh. macam mana ni? nak tidur la, harap harap tuhan bagi idea macam mana nak selesai kan masalah negara ni!

minta sangat sangat jasa baik korang kali ni, merayu ni, tolong lah klik report This profile is impersonating someone or is fake. 

alaaa. tak suka nya ain. kesian la sesape yang ingatkan tu fesbuk ayen dzaya. kesian nya. sebenar nya, banyak lagi fake acc tapi guna nama Ain Dzaya, gambar ain. hanya mampu berdoa dengan punah harapan supaya fakers tu insap dan tak buat ain dalam situasi sekarang ni. nak studi pun rasa tergugat asyik fikir pasal fakers

korang. tolong la report. dan korang jangan la percaya, ain hanya guna  acc ni sahaja
facebook.com/quenovamiyamaya

p/s : takde mood. tapi mood makan tak pernah nak kalah. sigh~.

38 sayang Ain Dzaya ♥:

LYAfrina berkata...

huhu.takotnyer,,, smpai mcm ni.. dah mcm artis kan?? mesti ade y cemburu & selalu memerhatikan ain ni.. tba2 rasa cam bahaya plok.. huhu..insyallah..k.lya cuba ..setakat mampu

Chic Na berkata...

kesian ain. peminat misteri la tu kot. cikna tolong report k. ;)

Tanpa Nama berkata...

Wah!! ramainya peminat ex wa nie..eh..hahaha...biasalh tu retis memang ramai peminat :P






selendang merah I, II, III, IV

Sarip Kumbang berkata...

bahaye tu....isk..isk..

Nur Atiqah Mohd Zaki berkata...

hisssyh, sampai macam too skali. nie dah mlggar hak asasi seseorg nie...

azstory berkata...

Hurm.. boleh pulak die letak no yek..

tgk kt url facebook tu...

https://www.facebook.com/ain.dzaya.1
https://www.facebook.com/ain.dzaya.3
https://www.facebook.com/ain.dzaya.5

1, 3, 5, <-- mcm dibuat oleh org yg sama..

faker 1 tu awk ltk url senirik ke?

Ain Dzaya berkata...

@LYAfrina thanks kak lya sbbb tolong report :'(

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na thanks chic na tolong report..hope nty org tu insap lepas dia aniayai ain camnie :(

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na thanks chic na tolong report..hope nty org tu insap lepas dia aniayai ain camnie :(

Ain Dzaya berkata...

@Tanpa Nama seronoknya ang gelak..wa sedang bersedih nie T____T

Dhia Johary berkata...

ramai yang nak jadi macam ain lettew..hahaha..sabar k,..:)

Hatimi Tahirruddin berkata...

wah berat kes ni...

paripariputih berkata...

muhun bertendang retis mmg la cenggitu... lau ang x puas hati maybe boleh report kat sapa wa tak pasti la... tapi rasa mcm lu lagi fofular la dari si lisa kot ha ha ha... sampai 4 sekali gus kena klon oh no... sabau na... ^_^

kinara kinatara berkata...

sabar ya kak:)

miss niedNied berkata...

hishh bahaya ni.. do something ain tkot2 nnti melarat pulak jumlah faker ni.

Phat berkata...

gila femes..ngalahkan artis gitu...nak sainnnnnnn

zafirah nazri berkata...

WUHUUU , SEDIH GAK ARR . KALAU KENA CAM NIH . SABAR YER KAK T_____________T

Niswatus Solikah Samik berkata...

jahat lah diorang tu... dengki lah tu dengan ain! ape masalah lah diorang ni.. aish...

Yana Sakura berkata...

wow..byknyer.. :O
huhu..cian ain..kalo kes cmni la kan..dr pengamatan yana jln terbaik adlh report je fb nie..dh xde jln len..haha.. susa kalo nk suh faker delete or deactive fb neh..

mohon tukar privacy semua gmba peribadi kt fb jd only me termsuk profile picture..^^ gnakan ciri2 keselamatan yg ada..jgn kna hack blog nnt suda ler..kui3..

afzalsukasuki berkata...

mak aih banyaknye?adik beradik guna tak?haters?bos opis lama?makcik kantin sekolah rendah sebab ain ada bhutang doposen dulu ngan dia xbyar2?

Mrs Velentine berkata...

takutnya...huhu..akak tlg report

Cik Nur berkata...

sebab inilah nur tak suka letak pic byk2 dekat public....

ini baru faker..kita dah gelabahkan...kalau buat menda bukan2 lagilah risaukan...!

Cik Ain berkata...

perghhhh ...secret admire ain lettew..tu la ain comel sngat hehe..sabar je yer..

Yan Ty berkata...

femes pun ssh ye ain... sbab erk, jgn ty xfemes ni pun de faker pula sdh.

Ayie Abas berkata...

kawan2 kot yg buat tu?

zila manaf berkata...

kesiannya...peminat awak kot....jum2 report..

are_lin@yu berkata...

ish ni org yg xda kna sgt ni..rjin create bnda gni..hehe

Farina Hunny berkata...

alahai ~ susah dehh

kopi pasta berkata...

siapa suh tayang muka ie buat album tu open kat org utk tgk..kn tak pasal2 ada stalker fanatik....

Karukord Jagau's berkata...

halamak....sampai 3 akaun haaa depa buat huhuhuu

Eyriqazz berkata...

orang cantik, memang ramai faker yang cuba menyamar....bersabarla ya...

P.s : Minta bantuan untuk klik G+ entri ini iPhone 5 Gadget Impian

Cinta Misteri berkata...

Amboi! Dasyat ni, betul2 peminat misteri.

Bella Bell berkata...

Haipppp. berani betul dorang ni buat macam tu dekat ain. sabar ain sabar. nanti saya cepuk dorang ek. errr, kalau kenal la.. haha.


*laju-laju search nama sendiri kat fesbuk pulak. kot ada yang nak buat fake acc guna nama saya. hehe.

Cik Amal berkata...

ni kes jeles habis ni

Shawn Razaleigh berkata...

sabiaq na, begini lah kehidupan seorang artis. haha

Dhia BellamiZam berkata...

salam..
hye ain..lama dah x stalk blog ain..saba k ain..dorg2 tu sume jeles ngn ain.. saje nak bagi pahala free tu.heheh
smile~ ^_^

Ayie Abas berkata...

salam ain dzaya :)

sian nyer...org yg sama kot buat acc fb byk2 guna pic dan nama ain tu agaknya.

mungkin org yg ain kenal...dia ada masalah peribadi dgn ain ker? kena hati2...cuba tinggkatkan privacy pic2 ain di fb

Suhami Ahmad berkata...

perghhh....retisss :P