Entri 'Terus Terang itu Perlu' Dalam Draft. Paling sempoi!

Assalamualaikum ♥ 
malam tadi taip kemain la pulun masa taip entri dengan harapan nak lepaskan rindu pada belog. bangun pagi gosok mata, check belog. rupanya entri tak dipublish. sangat sempoi! bravo bravo!

sejak kebelakangan ini hidup ain di landa kekurangan masa. kalau boleh beli masa  RM5.00 sekilo kat kedai Chetti. akan ain beli 15 kilo siap siap untuk menampung kekangan masa yang sangat kritikal ini. Tapi, masa tak boleh dibeli.

Masa seciput secoet malam ni bukan ain nak pulun taip entri pasal  'Masa itu Emas'. tapi sekadar nak lepaskan rindu pada belog kesayangan sambil pulun makan Burger Spicy Chicken McDeluxe dengan sopan santun. Walaupun sikap rakus ain terhadap makanan memang tak dapat dipisahkan.

Sebelu mentelaah makanan haruslah photoshut sedas dua, untuk tempek di muka belog. Meja tulis nama bajet ada orang nak curi --"

jangan kata nak berblog, nak nak taip entri untuk berblog pun tak sempat. apatah lagi, nak taip entri berlunjur atas katil sambil gosok gosok perut. kejap ada discussion la, kejap ada meeting la, kejap ada kelas la, kejap ada site visit la, kejap dating la eh! sampaikan sekarang ni, bilik ni umpama hotel tempat ain mandi dan tidur je, selain tu di studio dan kelas.

Maklumlah, semester ni, semester akhir. banyak persiapan yang perlu di buat sebelum bergelar seorang siswazah Construction Management. Boo ain boo dengan ayat yang skema kemain. orang lain semester akhir dah boleh jalan mendabik dada, sambil goyang goyang kaki, ketawa berdekah dekah ragging junior. Life ain pulak, dari semester 1 sehingga semester 6 masih lagi kehulur kehilir kelek laptop, drawing, pelan pelan kertas kerja kesana kemari.

tak habis habis sibuk dengan diri sendiri. dengan harapan, usaha keras ain di semester akhir ini berakhir dengan jayanya. InsyaAllah :)

First and foremost, kemain ain nak ucapkan terima kasih kepada korang semua kerana prihatin pada masalah dan meringankan beban kepala hotak yang ain lalui almost one week lepas di entri INI.  Even, dua kembar ain tu still tak bagi respons yang positif. orait je, berfikiran positif itu harus ye kawan kawan! terima kasih semua :')

Sebenarnya, ain tak kesah sangat jika korang nak cilok gambar ain, nak buat DP korang, buat album selagi ia tak melampau-i batas dan masih menghormati ain. yela kan, terang terangan tu sedebuk sejibik gambar sememeh ain, harus la ain mengamuk tak ketahuan hala tatkala orang aniayai ain. tapi ain tak lah mengamuk aseperti hulk, baling baling kereta, orang

sekadar ingin meluahkan ketidakpuasan hati je. Buktinya, ain masih lagi kool dan senyum dengan riang bersama kawan kawan :)



dan jutaan lemon terima kasih kepada uolls kerana sudi singgah belog ain ni. apa jelah ada kat belog ain ni :')
esok nak hapdate pasal berjimbun dengan kengkawan la. tunggu tau tau tau

26 sayang Ain Dzaya ♥:

iehahfarihah berkata...

yap..samalah ngan kita..masa yang sngat sempit..seminggu ni memang comfim kena ketepikan tidor untuk siapkan final studio, ngan TESIS ngan asment, semua nak kena summit by friday ..then lepas tu siap sedia ngan final exam lagik...maikk aihh rasa cam nak lari masuk gua sembunyi je..x nak pikir benda alah ni smua..stress ++++ tension....

Chic Na berkata...

makan mc d tak ajak. huhu..

zila manaf berkata...

arini buat autopublish jgk utk mlm kang...malas nk update skrg...kekeke

fifie berkata...

Ain meh la beli masa dengan fie, banyak kot masa fie yang berlebihan sekarang nie. hahaha. Ain bagi fie better ain tegur orang yang curi picture ain then buat as profile picture diorang. Depan depan kita tak tahu, mungkin bawak bad effects ke apa.

Deqla manjew berkata...

amboii mkn mekdi... deqla dah lama x mkn mekdi sbb boikot kot..was2 juga nk mkn...hihi..

KorN berkata...

Nasib baik meja dah tulis nama... kalau tak aku nak curik dah. haaha

xpe lah ain. pentingkan ape yang patut dlu.. blog ni kendian2 pon xpe... huhu.. aku pun pebret McDeluxe.. arghhh nak sikit.. hahaha

iiima ❥ berkata...

amboi mekdiiiiiii.. lama tak mkn mekdi teringin tapi nak boikot grrr cm ne tuh..

Farina Hunny berkata...

nak terus ke sem 6 boleh ? huhu T____T

outbound malang berkata...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Imajinasi lebih penting daripada pengetahuan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

almulk berkata...

jadi laper saat iat mc D nya hehee

Ain Dzaya berkata...

@iehahfarihah weekend ni kompem ain ajak member2 lepas geram pergi berjimba..*tanda protes

Ain Dzaya berkata...

@iehahfarihah weekend ni kompem ain ajak member2 lepas geram pergi berjimba..*tanda protes

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na jom jom chic na..makan same2...^^

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na jom jom chic na..makan same2...^^

Ain Dzaya berkata...

@zila manaf bukan malas buat autopublish..kang tak terblogwalking pulak..musykil2!

Ain Dzaya berkata...

@zila manaf bukan malas buat autopublish..kang tak terblogwalking pulak..musykil2!

Ain Dzaya berkata...

@fifie ain dah lakukan moga dorang tu taw la nk guna gmbar ain sebaiknya :)

Ain Dzaya berkata...

@fifie ain dah lakukan moga dorang tu taw la nk guna gmbar ain sebaiknya :)

Ain Dzaya berkata...

@Deqla manjew kalau boikot alamatnya takdela tempat nka stay up nk buat asgment setiap minggu...hehehe

Ain Dzaya berkata...

@KorN lama2 pentingkan yang utama, rindu pulak kat belog wa sekor nie..meh la wa belanja ang mekdi eh!

Ain Dzaya berkata...

@iiima ❥ hahaha..xleh boikot sebab satu satunya makanan fastfoos yg ade kat sini..

Ain Dzaya berkata...

@iiima ❥ hahaha..xleh boikot sebab satu satunya makanan fastfoos yg ade kat sini..

Ain Dzaya berkata...

@Farina Hunny boleh2..ambiklah fastrep...kuikui

Ain Dzaya berkata...

@almulk rindu pulak nak makan mcdeluxe...aiseyy

Ain Dzaya berkata...

@almulk rindu pulak nak makan mcdeluxe...aiseyy

Mohd Lokman Bin Ramli berkata...

kat sini ada ain.. hihi..