Alhamdulillah, Diterima Lamaran Meminang ♥

Assalamualaikum

Marilah kita tepuk tangan secara berjemaah bersama sama kerana ain dah dipinang orang. puihh! ain dipinang orang konon -..-' laki masa depan pun sibuk tak ketahuan hala. 

tahun ni, tahun sepupu sepapat kawan kawan ain berkahwin secara berjemaah ye kawan kawan. tahun ni jugak lah dorang nak bertunang, tahun ni jugak lah dorang nak kawen, tahun ni juga ada yang nak dapat anak. makanya, boo kepada yang tak join hidup bekeluarga umpama nak hapdate status forever alone selamanya kat pesbuk sekarang. 

ya. forever alone. tapi still kiut. umur bajet dah tigaploh nak memikirkan soal kawen.tuiih. 

bulan lepas, hati ain berbunga bunga tatkala geram Yuyu Zulaikha biarkan belog terbengkalai tanpa hapdate serutin seruji dahulu. sangkaan ain, beliau sakit tak ketahuan hala sehingga tak menyempat nak hapdate belog. tapi, tekaan ain  menjunam meleset. 

rupanya, dalam diam beliau bertunang. ceh! amboi, tak beragak yuyu, tunang tak jemput kita. dah dekat sebulan darah manis, patut la bersemangat je aura yuyu datang jauh berkilometer pun ain dapat rasa seri tunang yuyu ni. 

Alhamdulillah, selama ni yuyu asyik berangan je kan nak bertunang, ambil aura kawen kawen sana sini. tut tap tup tap, yuyu dah bertunang sekarang. kitew pun nak amek la sikit aura tunang dari yuyu. mane tau lepas ni kitew pulak ke yang bertunang.ihiks


yuyu maintain kiut. bertunang hanya sekali maka yuyu, haruslah terus tonjolkan ke-esaitedan semasa bertunang. serius muka yuyu sangat ke-eksated-an O.o


foine. menngis sehingga tetes hingus tengok kek chumil ni antara hantaran pertunangan Yuyu & Onejet ♥ *amboi nama kemain chomell 


majlis pertunangan yuyu ni diadakan pada 17 Disember 2012. foine. yuyu baru nak hebahkan sekarangkan. T___T. betul la, majlis pertunangan tak perlu dihebahkan an an an yuyu. majlis yuyu ni semuanya serba ringkas, cuma ada saudara mara, famili, rakan rakan dan photoG.

bila tengok gambar yuyu kawen tunang. umpama ada kat awan sembilan! seronok tak terkata. walaupun sepatutnya yuyu la seharusnya happy, tapi ain pula melebih lebih.

**********
perasaan bahagia sangat bila tengok orang tunang, kawen ni. apa lagi kalau sepupu sepapat kita yang kawen.  bila dorang buat persiapan nak kawen umpama macam kita pulak nak kawen. rasa semangat kemain. ain rasa macam ain makhluk terpenting yang bertanggungjawab membereskan setiap liku-liku sebelum majlis perkahwinan berlangsung.

ni baru buat entri yuyu yang bertunang. tak buat lagi entri yang bertimbun pasal mira dah ada anak tiga, kak ain nak kawen bulan 5 ni, Rabiatul kahwin 3 bulan lagi, ain ada presentation minggu depan. hoi, kenapa ada nama sendiri? -..-'

haa. tak ke rasa macam forever alone bila semua orang yang ain rapat dah hidup bekeluarga. nasib baik lah ain sekarang tengah gigih nak habeskan semester akhir ni. maka tak terasa lah sangat forever alone tu kan. muahaha.

p/s : orang lain tengah gigih siapkan asigment kat universiti. ain pula tengah gigih hapdate belog di rumah di samping keluarga tercinta sambil menghabiskan sisa sisa MC 2 days yang doktor kasi. aci tak?hehew. tak sabar nak balik Perak sambung belajar esok.

30 sayang Ain Dzaya ♥:

Farina Hunny berkata...

alahh comelnya dia :3

miss niedNied berkata...

ingtkan ain yg da bertunang tadi.ihhiks :)

Nur Dzafirah Mohd Zain berkata...

yeke... Tahniah pada Yuyu ingat Ain hehe... :D

Hatimi Tahirruddin berkata...

huhu...nanti ada la hari ain pulak...takyah risau2 k....

apa2 pon gud luck utk semester akhir ni...

Ain Dzaya berkata...

@miss niedNied ain tengah selow selow amek mood orang bertunanag..mane taw tahun ni dapat bertunang..ehew

Ain Dzaya berkata...

@Nur Dzafirah Mohd Zain ain pun ye jugak...ehew..kang tak pasal2 kejut laki masa depan paksa hantar rombongan meminang sekarang kang..kui

Ain Dzaya berkata...

@Hatimi Tahirruddin tak sabar nak cepat grade pastu cepat cepat kawen eh!

fandyzblog berkata...

congrat to yuyu and you too =)

Nur Dzafirah Mohd Zain berkata...

@Ain Dzaya hehe.... masa itu akan dtg jua, ketika dan masa kita dah bersedia.. tnya hati dah sedia ke??? Hew3x saya xsedia lagi... hehe... :P

Cik Ain berkata...

ingatkan awk yg tunang muehehhee..

Cinta Misteri berkata...

slamat menempuh darah manis. moga kekal ke jinjang pelamin....

ni ayu takkanlh hanya beleher jinjang sambil jinjit2 kaki tejengah2 kwn2 betunang, bekawin, bebaby berjemaah. bila nk join se saf?

Cinta Misteri berkata...

slamat menempuh darah manis. moga kekal ke jinjang pelamin....

ni ayu takkanlh hanya beleher jinjang sambil jinjit2 kaki tejengah2 kwn2 betunang, bekawin, bebaby berjemaah. bila nk join se saf?

Mohd Lokman Bin Ramli berkata...

x lama lagi giliran awak pulak lah.. ^_^

Chic Na berkata...

ingatkan ain yg dipinang tadi. kehkehkeh.. nanti ain jgn bertunang senyap2 tau. ;)

iima ❥ berkata...

Igt Ain bertunanggggggg tertipu hehe dah besar ni mmmg feeling tunang2 kawen ni kita dgr kita eksited sket. I pun samaaaa :p

are_lin@yu berkata...

comeykan yuyu gram tgk..

kak nora berkata...

tahniah dan salam kenal dari bunda..

Ain Dzaya berkata...

@fandyzblog thanks :)

Ain Dzaya berkata...

@fandyzblog thanks :)

Ain Dzaya berkata...

@Cik Ain kite lambat lagi la..muehehe

Ain Dzaya berkata...

@Cik Ain kite lambat lagi la..muehehe

Ain Dzaya berkata...

@Cinta Misteri kite tunggu ayu kawen dulu lah..>.<

Ain Dzaya berkata...

@Mohd Lokman Bin Ramli nanti kite jemput semua :D

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na..EH EH..yela..ain gebang la seketol dua gambar...:)

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na..EH EH..yela..ain gebang la seketol dua gambar...:)

Ain Dzaya berkata...

@iima ❥ an an an...terus mood kawen melonjak lonjak >.<

Ain Dzaya berkata...

@iima ❥ an an an...terus mood kawen melonjak lonjak >.<

Ain Dzaya berkata...

@are_lin@yu kecik kecik cili padi...^^

Ain Dzaya berkata...

@kak nora hai bunda..thanks singgah sini :)

Ain Dzaya berkata...

@kak nora hai bunda..thanks singgah sini :)