Aku nak kawin, Mak!!!!

Lately, banyak betul aku dapat kad  jemputan kawin daripada sedara mara, kawan-kawan sama ada tua atau muda, ta kesah la kad jemputan kawin ke, merisik ke, meminang ke, sambut menantu ke..whatever la yang berkaitan dengan 'relationship antara dua lelaki dan perempuan'  =.='' ONLY!!!

Hux3, ta taw la nape tetiba je terbit di dasar hati nie, ada sedikit kejelesan yang mendalam dari lantai jiwa nie, tapi bukan sedikit,,banyakkk jugakla la wookk!!! Yang paling perit, bila dengar citer pasal teman **** nie. bakal dirisik hujung minggu nie..kemarin dy contec aku, undang aku datang suh tolong sket2 uruskan majlis tu...katanya insyallah..cuti sem bulan depan dorang bertunang...abes diploma nie..maybe trus kawen...ahakzz..best nyee!!wahaha..'gatal na'~

tengokk!!menatang pun pandai kawen..
Waa..aku jelez bukan sebab jelez dorang tu nak disatukan!! Aku memang bahgia sangat la..law dorang tu kawen cepatttt!!! Dapat elakkan diri daripada zina, maksiat yang makin menjadi sekarang nie.. yang aku jelezkan ialah diri aku nie yang sukar untuk berubah..apa yang aku inginkan ada sahaja halangan..tapi aku tetap masih bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang ini...kata orang berpada pada dulu yew..

(ahkzz...sori2..entri kali nie terpaksa jiwang lebih..sebab ada sumthing yang ain ingin sampaikan kepada 'seseorang'..hope 'seseorang' tu terbuka hati utk baca entri kali nie..kepada spe2 da buka entri nie jgn la close sayangku..teruskan membaca..maybe ada sumthing yg makanan istimewa utk anda kat sinie..ta na la siyes sangat..bersahaja itu adala lebih baek..gagaga~)

~kata-kata nie aku copy cut smula dari text yang pernah dihantar kawan baek  aku bulan lepas  (aku kenal dy sejak dibangku skolah lagi)~ yang menasihati aku tentang cinta sbb aku akui dulu aku memang nazaakk sangat dan perlukan sesorang berikan aku nafas baru dan pembimbing dalam menempuh kehidupan ini
hamba Allah yang berhati suci,  murni tutur bicara, setiap kata-katanya adalah nasihat, walaupun dalam gurauan,tidak sesekali berputus asa waalaupun sering ditentang dia lah rakan, diala sahabat, dialah penasihat,
yang tidak pernah jemu

dari pertemuan pertama,
zina mata, 
zina mulut,
segala jenis zina yang ada sekarang nie.. 

budak-budak zaman skg pun da panda da
 bt cmnie bila da tua apa nak jadi yew??













Wahaha...expert betol dorang!!

Perkara macam nie..mcm remeh je di sini..
siap 'buat' kat kawasan umum lg..ngee~

Apa yang dak lelaki tu cuba lakukan????
katanya lagi,
Jadilah bunga mawar yang indah berpagarkan duri,
jangan biarkan dirimu menjadi bunga
yang hanya indah tetapi sayang tidak berduri. 
Jadilah wanita solehah yang
Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi
Wanita hiasan dunia, 
seindah-indah hiasan adalah 
wanita solehah.
Ingatlah kecantikan seorang wanita datang dari akhlaknya.

Setelah lama-lama aku hayati text dari dia
barula sekarang aku paham maksud yang disampaikan..hek3..
sengaall!!!pending lol!!

so, lama-lama aku berfikir tentang perkara-perkara yang telah aku lakukan,
seperti makin bertambah beban di bahu kiriku ini
da ta tertanggung, 
bagaimana ingin aku khabarkan padanya
tentang apa yang telah berlaku antara kami sepanjang perhubungan dan perkenalan kami.

"Ya Allah..jika aku jatuh cinta,..cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu
agar bertambah kekuatan cintakui untuk mencintai-Mu"

comeyye dak nie..
Ain ketahuila bahawa :
Nafsu megatakan wanita cantik adalah dasar rupanya
Akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya
Hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya
Dan iman mengatakan wanita cantik atas dasar agamanya
Wanita cantik itu sendiri adalah rahsia

Aku mohon pada-Mu, tolongla khabarkan padanya tentang ini, aku tiada kekuatan lagi,,
Ya Allah jika dia leka,
ingatkan dia dengan amaran azabmu, 
jika dia duka, 
pujuklah dia dengan keindahan syurga-Mu,
Jika dia lemah, 
kuatkan dia dengan ujian-Mu,
Jika dia mencari petunjuk, 
Ikatkan dia dengan tali-Mu,
Jika dia menagih kasih, 
belailah dia dengan kasih Mu,

Ain, dia dan kamu:
Sesuatu yang diimpikan tidak selalu menjadi kenyataan,
tetapi apa yang tidak di duga pasti akan datang secara tiba-tiba,
Biarlah kita menangis hari ini kerana kesakitan semalam,
Tetapi usah kita ketawa berpanjangan kerana kegembiraan yang pasti bukan untuk selama lamanya
Berikan aku jalan..bimbingla aku..
Maafkan aku, aku hanya mampu mempunyai perasaan cinta terhadapmu
tetapi aku ta mampu membalasnya seperti mana kamu inginkan
sbb ak blm bsedia utk becinta
 "Aku cintakan-Mu kerana agama, tanpa agama pada diri mu, maka hilanglah cintaku pada Mu"
dan 
aku masih lagi mencari cintanya yang mampu melabuhkan cintaku pada-Nya

p/s:sumber images dari uncle yang pakai 'google'

15 sayang Ain Dzaya ♥:

Iznie berkata...

semoga dikurniakan jodoh yg terbaik...amiin

Yan berkata...

eiii kecik2 dah gatai mujur budak luar negara.. mintak2 dijauhkan dari anak cucu keturunan kite..

salam.. jemput ke blog undi baby kite yer
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html
tq

nadila azhar berkata...

wOow...;)

yayahidayah berkata...

btol tu..tapi kite manusie ni susah btol nak lari dr zina trutama zina hati..haishh..=,=

maCy berkata...

usah lambat2 ;p

nora berkata...

takutnye tgk gamba budak kecik tu

aksi terlampau dah tu

10jarijemari berkata...

jodoh itu ditangan tuhan..cepat lambat itu kehendakNya, mungkin bukan disini..mungkin disana...siapa tahu kan?? ^^

fatynadia berkata...

semoga bertemu dengan orang yang baik dan bertanggungjawab. amin..

rumah tangga bukanlah suatu perkara yang mudah di ambil kira. sediakan persiapan secukupnya.

mr.panda berkata...

im fall in love with ur words...<3

hope i find someone like u someday..:)

nub berkata...

hahahak.laha gilak budak kecik 2 ekoq tuhhh

She's retarded berkata...

semoga cik blog cepat dapat jodoh..
nanti kahwin jemput saya tau

roq berkata...

budak2 lagi dah pandai.....huhu....x ok langsung!....sesinggah :)

✿....rossa alina....✿ berkata...

uik!!seram menyeram den tengok budak2 tu..isyh3...pe nak jadi..kene sambar petir kang/..huhuhu..

posLaju berkata...

nice entri ^_^

Blog Sehat berkata...

Mantap sangat awak punye blog...
mohon masukanya ya su :))