Upgradekan lagi sifat selfishmu~

Assalamualaikum...
Untuk beberapa hari nie, memang kepala akal agak bengang la sedikit sebab masa yang free begitu saja tak buleh digunakan sebaik mungkin untuk blogwalking....urgghh!! nak aje hentak hentak lappy nie kat dinding!! asal sem nie wireless cam kecik besar kecik besar jer kat sini?! sobsobsobsob...setiap hari terpaksala dok setia menunggu depan lappy nie dengan harapan aderla line nak online..tapi agak hampeh yerk disitu!! takpe la lupakan..maknenya start esok terpaksalah memanjakan diri menapak di library jap...hukhuk!

dulu elok elok ada broadband tak begitu menghargainya...disebabkan sifat selfish yang terlau tinggi! so, upgradekan lagi sifat selfishmu ain!! ngeee~...pada pencuri broadband upgradekan jugak sifat selfishmu yee!! yang sememangnya broadband aku je la yang ko nampak kan...sebab tu ko rembat..redha~..sekarang dah merana mula la tercari cari broadband baru...nampaknya minggu depan kena turun area Perak jap...sambil cari site building untuk di mulakan first projek sem nie...*suke pada miss shima yang memang vougue lorhh..so final mark pun mesti la vougue gak miss..hehexx

Untunglah orang yang berperangai 'selfish' itu? siapa? sesape ajela yang terasa masin, pedas dan panasnya...banggakah dengan sifat begitu? macam bunyi 'isi ikan je'.... Mendidih teramat sangatlah dalam hati nie bila sat tadi ternampak seorang 'junior' nie pakai baju dia mirip mirip dah tak de klon klon, sebijik serupa segala yang sama maksud dengannya la dengan baju aku yang hilang sebulan lepas..memang baju saya la dowh~ bukan senang kot nak cari baju tu, berjimbun jimbun aku tunggu baju tu yang sememangnya satu dalam seribu..kalau beliau turut ada baju cam aku, memang tipula...

sayang gila gila nanges nanges taw kat baju tu! sobsobsobsob...yang ta boleh blah baju tu hilang time kat ampaian....tetiba jew lesap camtu..terus terang saya cakap kesian pada beliau sebab tak mampu nak beli baju ye sayang!! nak aje aku sekat jalan si 'beliau' itu tadi..tapi bila difikirkan secara matang...biarkan jela..kalau aku minta semula ta pasal pasal jadi kes tarik tarik rambut cam fasha sandha kat tengah tengah jalan, jatuh jap standard aku~

kepada beliau :

kenapa nie yang?! tak mampu beli baju ea sampai kena curik curik rembat rembat baju kat ampaian..turn nie baju aku pulak tu..taw tak betapa mahalnya harga baju feveret aku tu..aku tahula setakat beratus ratus tu hujung jari je koet bagi ko untuk mencurik...memang nak aje la aku celup celup kepala ko dalam longkang tepi jalan tadi..tapi nampak koajoo lak kan....kesiannyeww awak!!

takpelah wak! amek jew la baju tu, saya tak kesah! selagi hukum Allah tu ada...saya ta kesah!Tapi yang pasti selagi saya rasa kuciwa atas kehilangan baju yang dirembat oleh awak...selagi tu la haram bagi awak untuk memakainya..yang! kalau nak baju tu cakapla depan depan la, aku boleh tolong jual dengan 50% la..free pun boley kalau pandai bodek aku..tak payah la nak rembat sume baju kat ampaian tu...memang hawauu jer aku tengok muka ko tadi...untungla law dik dengan sifat selfish tu kat atas dunia nie...takpe, amalkan yep, jangan lupa upgradekan lagi sifat selfishmu! Akak de beli baju baru dek...berjimban jimbun gak akak tunggu baju nie..harga dalam RM1++.++..MAW TAK??!!!...


p/s: hurgghh!!!benggang jap malam nie, bila memikirkan diri aku yang sering dipermainkan oleh manusia yang selfish disekeliling...bila diri mula nak berjinak jinak dengan kebaikan ada saja halangan menimpa...bila diri terjatuh kelembah keburukan pasti ada yang mengata..tapi bukan untuk membimbing ke arah kebaikan...kepada si dia aku bukan anak patung yang boleh dicampak dan di pergunakan bila perlu...

11 sayang Ain Dzaya ♥:

miss.Addin berkata...

sabar ye

tu semua ujian untuk ain lebih kuat ! :)

ingat, tiada duka yang abadi :)

what goes around comes around

Qaseh dalia adelia berkata...

oloh baju pun kena curik..sabar ye ..

Nasrul Faizz berkata...

kesian ain..

sabar ye..

Nasrul Faizz berkata...

kesian ain kann...
saba yee ain.. :-)

iekasub berkata...

huhuhu...sabar ye ain? pasni boleh beli lain..pikir positif je..dye org susah kot~hihi..smoge budak tu berubah la kan.chill! :)

| cik azeya | berkata...

mmg jahattt. ee geramm, grr

>.<

Iznie berkata...

ain, sabar ye..ain kan kuat... :)

BLADE EDGE berkata...

Assalamualaikum...


saya guna wifi jer. dulu guna jugak broadband..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Ain Zulaikha berkata...

lain kali baju pun kena kunci jgk tau...

cikpuanhady berkata...

alahai syiannyerr..semoga ain diberi kesabaran yang tinggi..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Belog kami :Notre Belle Histoire

Bigdaddyz berkata...

wui....banyak betul kaler2....

fikirkan boleh sahaja...