The end of a new beginning~

Assalamualaikum, 

Every new beginning comes from some other beginning's end.” Seneca quotes (Roman philosopher, mid-1st century AD)..NOVEL KEVIN RYAN

Secara bangganya nak cakap yang diri ini masih lagi beriang ria dan bercuti di rumah, even ramai dah member member gue sudah pun siap daftar hari nie di Sri Iskandar. Siyes, rasa takut sangat nak balik Perak semula, packing barang pun ala ala kadar jew..dengan baju masih lagi dalam washin' machine, beg yang entah kemana, seluar yang tak basuh-basuh lagi...

Mungkin masih ada lagi halangan yang menanti di lorong lorong gelapku...hahaha (tetiba meraban nie)
 sori ye, harini rasa macam nak bloging, tapi tetiba mud dah hilang! mecik taw cenggini! sobsobsobsob...So, disebabkan lusa dah start kuliah, doploh minit tadi baru lepas memperosok dan memperonyok baju-baju ke dalam beg...sampai terpaksa dok henyak-henyak atas beg untuk zip!! even, masih ada lagi setimbun baju yang tak taw dah nak memperonyok dalam beg mana...haih!!Nampak sangatkan malas nak balik U *ayat budak perasan diri dia baguss!

Bukan apa...Ain sendiri pun tak yakin sama ada dah bersedia atau tidak nak teruskan kuliah sem depan, yang sudah tentunya bilangan subjek 7  kowt! Dengan nak berhadapan dengan lecturer yang demand lebih untuk kasi markah yang terbaik untuk studentnye, sebab suka aje mereka suh aku redo drawing..ngeh~..takpe I sanggupla! Plus, juga dengan masalah yang tak pernah pernah selesai...nak nanges taw bila memikirkannya...( sebenarnya tak puas cuti sebulan, tu yang nak cakapnya...hehehe )

Setiap apa yang bakal kita lalui harus bersedia dengan tabah dan sabar even sesuatu perkara itu bakal mengubah masa depan kita, jangan pernah untuk berasa putus asa, tapi bersemangat la untuk segalanya, kerana pemberian ALLAH tidak pernah mendatangkan keburukan pada hamba-Nya, melainkan untuk kebaikan hambaNya. Berusahalah untuk kebaikan, nescaya segalanya akan mendapat mardhatillahNya. Jadilah insan yang telus yang tidak pernah gentar menjauhi dosa untuk mencari rahmat Allah dan jadilah diri sendiri kerana hanya diri yang mampu memahami diri kamu sendiri. Aku hanya insan yang lemah yang mampu berdoa dan terus berdoa, kerana hanya doa senjata yang ku miliki kini. Allahualam.

Anyhow, esok dengan serba longlai saya terpaksa angkat kaki keluar dari rumah kesayangan nie dan berambus ke Perak jap...siyes malas giler, takut, kucalana..segala perasaan ada dalam jiwa nie...tolongla sesiapa kasi bakar semangat ini semula... Entri kali nie, memang dah terlebih kelaut....dan takde pape makna langsung...wokkeyh! buhbye dengan lemah lembut~ 


p/s: dah start kuliah nie, kompem la dah ta buleh manja manja dengan belog nie kan, blogwalking pun cenggitu cenggitu je...sesape yang sudi tu, jenguk jenguk la belog buruk ain nieh, jangan kasi dia bersawang, sampah sampah yep...sudah comfemla jugak UV, turun mendadak, sori ye Mr. Nuffnang! I bizi la dengan study,,,,tapi BE tatap masuk kan?! thee thee * muka comel perasan yang ada orang akan datang melawat belog buruk nie..sobsobsobsob

10 sayang Ain Dzaya ♥:

dilazfamily berkata...

selamat berstudy dan selamat maju jaya.janganlah malas2, enjoy erk

bunga berkata...

cayokkk2...blajar elok2..

rebecca melessa berkata...

selamat smbung stdy balik ^^ btw, kita ade ngumpat awak tdi.sori :P

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/kenapa-guna-nama-blog-tu-by-mtt.html

miszlullaby berkata...

peronyokkk..jgn tak peronyok...hihi..
jenuh nk serika balik pastuh.

miss.Addin berkata...

all the best k ! :)

:)

Ain Zulaikha berkata...

kita tak leh lari dari tempat tu selagi kita tak habis kan, so kenalah usaha sungguh2 untuk lari dari tempat tu hehehhe

Qaseh dalia adelia berkata...

tabah tu penting dlm hidup..study lelok

ain dzaya berkata...

@miszlullaby haha..mmg bermain dgn iron jew la awal2 sem gini...

ain dzaya berkata...

@Ain Zulaikha usaha sungguh sungguh untuk lari laju laju...sbb benci pada masalah tu..urrgg!!

ain dzaya berkata...

@Qaseh dalia adelia sudah pasti..thankz qaseh =))