Kisah dulu dulu Emi bakal isteri Sallih Yaacob

Assalamualaikum....
Tak jawab berdosaa, jawabb sayangg leteewww ....http://www.emocutez.com

Saat nie rasa gumbira tak terkata maw tercabut jantung pun ado!!!mana edaknyew, terkejuz seketika bila tengok pada jumlah bloggie yg follow..mak aii!! dapat blogging semula..hehe...camno eayh ekaw follo, eden tataw papo pun...hehe..tapi mekasih lorhh kepada sesiapa yang sudi dengan hati yang eklas :).!!saya akan cuba beri perkhidmatan terbaik untuk ekaw suma...

Dalam gumbira, still lagi ada yang tak pueh hati lagi, saya mengaku la sejak jadi budak menara gading tb, paper, radio, memang sedikit pun ta masuk dekat..bukan anti..tapi biz gler spanjang tempoh study! tapi sikalang bila gua ta sentuh suma itu, rasa menyesal plop...isk3..

eayhh! camne ea saya tataw papepun pasal emi bakal jadi bini ke-4 uncle Sallih??!

 Hadeh!!kak emi kusangka still bersama yang dulu, rupanya pak cik saya kamu pilih....malas la nak cakap banyak..jom layan pic pic seksi nie...


Flight kul 8.00 pm..odw g honeymun d Sabah!!
Kami gi time hujung sem...after exam, time cenggini la nak release stress nyeww...
have funn!!



Port pertama, jejak kaki di kaki bukit Gunung Kinabalu, haa...kat pic tu nampak ta artissss???!!
upsss!!bakal istri retiisss laa..


Esokknyeww, pi celebrate hari gawai ramei ramei di taman buaya..3 jam dowh perjalanan sempat buat taik mata lagi dalam ba...si baju pink sebelah kiri tu sapeww eayhh??!!cer teka!cer teka!!...
Buaya Kat  sane besaw!besaw! patutla ramei orang Sabah kena mamam dek buaya...besaw!besaw! chumel loteyy sangat!! Buaya pun jadi ta tahan...**"


Tugu depan UMS pun bole jadi tmpat photoshot untuk yg gleww gambar cam saya..hehe
p/s: sila fokus pada gadis yang ditengah??!!
tomey tak dy?!! 


The next day, Kolam Air Panas Poring, di kaki gunung Kinabalu...
sume gi sana bertaik mata, buchuk buchuk lagi,,,xcited slama 2 jam nak g brendam dalam kolam air panas!! daki bukit sambil huha huha na mandi air terjun....


Peace!!eayh! spe si gadis tu??!! lawa nyerrr  *wink wink


turn aku pulak maw jadi retiss!! 

layan lagi..


time nie, sume yg buchuk buchuk suda wangi wangi..
kenangan before balek....
click!!


pas mandi mamam di rumah orang Sabah!! pes time makan lauk orang sabah...yummyy!!




Seminggu honeymun di Sabah mmg ta dapat dilupakan....buhbyee!!

.suke tak?suke tak?..hehe..--->>>


Haa..sebenarnya saya bukan nak tunjuk pic time jejalan di Sabah dulu..tapi nak share bersama kenangan wif bakal wife retisss!!so gladd..ahahaha...jelez tak?!jelez!tak!!

Memang saya akui la daalm diam jelez sangat dengan Emi

dahla cantek ~muka bak pauh dilayang~
tadew make up nie, merosakkan kulit aje
sopan santun
tak banyak cakap
sentiasa tenang aje air mukanye
sebab itu kot..abg salih syukee kat Emi...
hehe..tataw!tataw!

Sebenarnya saya memang tak puas bila ramai yang pakat menunding jari pada Emi, tapi nak buat camne kan, mulut manusia nie ta boleh tutop...makin tutop makin bising la pulak http://www.emocutez.com
kalau tak kenal seseorang tu jangan memadai aje menunding jari padanya, tapi inilah hakikat sebenarnya kaum Melayu...semua orang tidak sempurna, dan masing masing pasti ada sebab yang jelas untuk bertindak..melainkan orang yang bodoh..pakai hentam saja...tak de niat nak mengata kaum sendiri tapi hakikat kehidupan beginilah!!kita suruh orang berubah, tapi diri sendiri ta maw berubah!


tapi yang selalu saya tertanya-tanya lumrah manusia ini pandai berkata-kata, bijak berfikir, tapi bila tiba giliran dirinya sendiri...dia pasti mengulangi perbuatan orang lain samaada dia sedar atau tidak, bila dirinya dalam situasi yang sama...dia juga kelu tanpa kata...saat itu, baru dia terasa, betapa sakitnya bila di lukai....

Stakat nie jew kowt, kamu diam diam suda ea..mana la taw di coling reporter..t BH, UTUSAN YEZZ!, MANGGA, mai datang cari saya..ta pasal pasal cek ain dzaya pun jadi retisss jugak..walaweeii~ 

tamao la...
http://www.emocutez.com
nemonemonemonemonemo :p

ok la~ta daa~

29 sayang Ain Dzaya ♥:

Dayana AZ berkata...

wah bestnye jalan2 :P .

btw, tahniah followers naik cpt! :D

.m y z. berkata...

sis anak sedara salih yaakob ke? heheheh :P

Amni berkata...

hai dear..... baru baca pasal emi tadi... tak terfikir pun pasl negatif tu... yg penting sebenarnya isteri-isteri yang lain setuju.. anak-anak pon okey... kadang susah kan asyik nak fikir hati orang lain... huhu

p/s: saya sarawakian... meh la mai kuching lak.. =)

Dekcik berkata...

2 kwn awk kew emi 2?? cntik lah dye..=)

NadiRah berkata...

saleh yaakub tu pakcik ain ke??
yang mana satu bakal bini dia??
npe tak bulatkan muka??
hehehe

Cik Ayu berkata...

tq ye singgah blog sy

nurul nadia nasir berkata...

wahh..cantik rupenye si emi nie ek..jodoh dye ngn salih yacob..nk wt cmne kan ngee

Puteri Iqa Izyan berkata...

kalau dah jodoh, biarkanlah kan? ;))

smga jodoh tu berkekalan hingga ke akhirnya =)

ain dzaya berkata...

jumla..jawab soklan2 spm tu..hehehe

ain dzaya berkata...

saya bukan anak sedara diala...emi tu just kawan 3 tahun dulu,.,skg da lama tak jumpa ..=)

ain dzaya berkata...

doakan mereka bahagia..amin =)

ain dzaya berkata...

doakan mereka bahagia..amin =)

emieysandra berkata...

dah tersuart jodoh die, smoge mereka berbahgia, amin~

tomatokering :) berkata...

wahhh ~ honeymun bestnye !!! :D

YaYaNsMuM berkata...

Bestnya...rindu pulak ngan kampung halamanku..uhuk!uhuk!
btw, slm perkenalan from yayansmum, ^_^

ain dzaya berkata...

harap begitu la...amin...

mai honeymun sama lagi!!
"_________"

Rafi Nilhan berkata...

kawan emi eh?

ain dzaya berkata...

3 tahun dulula..=0

muhamad hanif berkata...

haihai, mmg blogger baru ni ;), salah silap harap dimaafkan..;)

Syafiq Rosli berkata...

hehe..untg lah..:)

ain dzaya berkata...

syafi : yela..untung hape...hehe

hanif: wokyh!!slamat berbloging =)

ain dzaya berkata...

syafi : yela..untung hape...hehe

hanif: wokyh!!slamat berbloging =)

.m y z. berkata...

ohh ingatkan anak sedara salih yaakob ;) sis sebaya ke dgn bakal isteri dia?

miszlullaby berkata...

bestnye gi sabah. ML pernah gak g sabah sekali. gi jalan-jalan rumah kawan dekat kota belud. ^__^

ain dzaya berkata...

waa..bezz kan..ain gi makan kat rumah orang sabah dekat kota belud la...
hehe
pasnie, gi menjengok orang sarawakian lak..

Cik Cempaka berkata...

yezza..betol tu

manusia pandai cakap jer..

bila dah kena batang idung sendiri, tau pulak tutup mulot..hoho

ain dzaya berkata...

hehehe...
betul betul betul!!!

Golden Rose berkata...

wow bestnye...

ain dzaya berkata...

@Golden Rose mmg bezz ^^"!!