Trademark blogger : 'Blog aku, suka hati aku la'

Assalamualaikum!

Korang pernah tak mengalami situasi begini dimana dengan perasaan gumbira dan senang hati, nak blogwalking, nak komen komen apa yang patut, nak klik klik Dato' Nuffy .....tapi tiba tiba semua mood tu hilang secara tiba tiba. Pernah tak?!! angguk dulu laju~laju~~

Bukan apa, semua bloggies ada wishlist masing masing untuk blog mereka, antaranya yang wajib:

mencapai follower 500/1000/2000/...tapi semua nak up follower dan up traffic la kan 

tapi yang selalu saya rasa semasa blogwalking, bukan saya jer yang pernah rasa macam nie, lalui situasi macam nie, i think blogger lain pun lebih expert dari i okkeyh!. Betul tak??!! ~sapew ta stuju sila angkat tangan sambil goyang-goyang~ ngee~

Tapi, bila dah terpampang terang benderang kat blog masing-masing



' nie blog aku, suka hati aku la nak buat apa, kalau sesape tak suka, nak muntah hijau, na mengata...chaww dari sini sekarang'

macam mana la blogger lain nak tolong tunaikan wishlist anda, kalau awal awal lagi dah warning camtu...takowttla!!! Saya ta mention sesiapa di sini, cuma tu sambil sambil tengah tunggu betapa sloww loadingnyeww blog mereka yang dah warning awal awal tadi, terfikir jugak...layanan begini ke patut kita bagi pada tetamu yang first time datang blog kita?

bila kita baik dengan orang...nak traffic cenggini pun boley dapat!!
hambekk!!!

Bukan ke lebih sopan kalau kita mengalu alukan kedatangan blogger ke blog kita, mood heppy pun ta hilang sambil buleh bersenang lenang, guling guling, buang masa dalam blog kita..kan?kan?kan?!

Nama pun tu blog korang, memang hak korang la nak manage blog tu dengan baik....If, ada mana mana blogger yang cuba mengata ke, muntah hijau ke, apa apew jew la perkara yang berkenaan kat komen, so, ta payahla approve komen yang menyakitkan lubuk dada tu~ usah dong! amek pening dengan pekara remeh camtu, lebih baik pening-peningkan pala, camna nak upkan traffic...betoll tak??!!!


nanti camne kalau jun pyo datang blog anda tapi dapat layanan yang dop molek....
hadehh!!ruginyeewww!!!
JUN PYOOO!!!!!!!!!!!!!!!!

HEHEHE...saya pun sebenarnya bukan sempurna, sebaya ajew dengan korang...ta salahkan kan kalau kita para bloggiess yang maw meningkat matang nie sama sama saling menegurr??!!so sapew2 yang ada cadangan lain, ta pueh hati bebenor, rasa cam nak nanges kuat kuat, nak hentak pala kat lappy...meh sini ramei ramei buat mesyuarat jendela kat ruangan komenn...

I'll wait for u...hehe
p/s::berdebornyerr nak tunggu result kuar 25 nieyh!!!

29 sayang Ain Dzaya ♥:

nurAMALLINA berkata...

Betullahhhh sangat! Jangan sombong la kan? kan? Kata-kata kena jaga. :)

Salmiza S. berkata...

betul... kengkadang tuh siap tulis lagi "sape xsuke, sila tekan butang X sekarang dan blah dari sni"... terasa tau! btw..., i'd crushed on jun pyo / lee min ho~~~~ =)

aLyA_syGS berkata...

hihi... besbes...tgu result ape tu??

ain dzaya berkata...

tapi kalaw da samapi sini..tamaw la tekanbutang X..HEHE

alya::result final exam uitm la syg!

elynn aiza ♥ berkata...

mnsia mcm2 rgam kn.. sbb dyorg pkir blog 2 blog dyorg n xd pendua admin so that's why depa dok ckap lagu 2.. hoho.. btw, blas knjgn dan fllow dr cik aiza.. :)

selendang merah berkata...

betul 2 banyak gak blog wt cm2...rasa macam malas dh nk p blog depa...
apa2 pon bila orang layan kte dengan baek kte akan layan balik org 2 dengan baik...

semoga dapat result cemerlang..^_^

Ujang9897 berkata...

bagus entri ni..=)

cinta pandang pertama kita akan mati kepada blogger yg awal2 dah marah2 pembaca..=)

cuba berlawak lagi best..hee

POSH76 berkata...

jalan2

Azree berkata...

Hehe..

MAcam-macam juga rupanya eh..

:D

Mira Zali berkata...

betul2.. hehehe.. ^_^
bersngka baik utk baik.. kan2..?
thanks singgah blogku..

アヌム ちゃん berkata...

agree2~huhu

ain nadzirah berkata...

betul tue... kite patot bersopan dgn blogger lain..

btw nape lee min ho oppa punye pic ade kat sini?? nie i jeles nie..hehe

yana halim berkata...

setuju sgt...bunyi mcm eksyen je siap pesan gitu...huhu..

ain dzaya berkata...

masing mempunyai sikap aneh masing masing...so saborr je laa
=]

ain dzaya berkata...

semua cadanga diterima!!
stujuhh!!!!

LITTLE NUUR berkata...

quotes:ain dzaya berkata...

masing mempunyai sikap aneh masing masing...so saborr je laa


sy SETUJU! sabor je la... aneh tetap aneh HAHA

ain dzaya berkata...

he ehh!!ada la cenggitu
=)

cik faez berkata...

hoho .. setuju2 .. pastu yg sllu sy x berkenan kalo bloggie tggl jejak kt shoubox "sy dh folo awak , nt awak folo sy balik "
ehh , desperate sgt la .. x suka , mcm pasa org folo belog tu aje . :)

cik faez berkata...

hoho .. setuju2 .. pastu yg sllu sy x berkenan kalo bloggie tggl jejak kt shoubox "sy dh folo awak , nt awak folo sy balik "
ehh , desperate sgt la .. x suka , mcm pasa org folo belog tu aje . :)

ain dzaya berkata...

HEHE...nak buat camne...yg tu tunggu post yg seterusnyaa!!

Syafiq Rosli berkata...

hehe..wat pe lah nk marah2 kan..baik kita alu2..kan

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

tu lah..nak muntah tak da rasa pula..heheh...

ain dzaya berkata...

hehehe...
^^"

dream gurlz berkata...

post yg sangat menarik . like2 . hehehe . hope follow me back yah . :) .

ain dzaya berkata...

iyap!!thankz

ceriteraliyana berkata...

yezzZzAAa!!!tak0oott! ^^,
kdg2 tr0s leave bl0g tu..huk3..

ain dzaya berkata...

HEHEX

bersama kak Es berkata...

ha ah...tak rugi pun kalau kita puji puji tetamu kita...dapat bentang karpet merah lagi diorg suka

awal2 dah halau mmg cari butang X je

CikMai berkata...

ahaaa sungguh ... kalau awal2 dh kasar2, mai pun tanak stay lama2 dlm blog tu...