Kesat air matamu Cahaya!!

Assalamualaikum...kedinginan result keluar semalam tak habes lagi rupernya....mmm, tahniah yup saya ucapkan pada sesiapa yang berjaya! Kepada yang tak capai target tu, yang tersangkut memana tu jangan la give up..kejayaan tu ada dimana mana saje..tapi kita kena bijak mencarinya...jangan la pula carik sorang sorang...kena la sama sama berganding bahu dengan member member..takde ruginya di situ! Yang penting, sentiasa minta pertolongan dari Allah, jangan angkuh ye! kejayaan tu milik Allah, yang Allah sembunyikan untuk kita sendiri berusaha mencarinya!
Cakap pasal give up nie, semalam saya usha facebook seorang teman yang suam suam kuku je hubungan kitorang..hehe..sebab kenal dia pun melalui member member terdekat....agak terkejut juga la..bila dia buat status di facebook begini...

to dear sis :
jangan la camnie...mana sifatmu yang sebenar..yang happening, talktive, tak pernah give up
jangan disebabkan sekali kamu jatuh, menyebabkan kamu tak mampu nak bangun lagi
dear sis, kejayaan tu ada dimana mana la sayang, kita just perlu cari menyelongkar dimana letaknya kejayaan tu... sengaja Allah sembunyikannya untuk mengetahui tahap kesabaran kita.

Dear, tak rugi pun berusaha..biarpun penat! sampai buleh sakit sakit, ta larat nak berjaga malam..semua tu kan sekejap je, 4 bulan je la sayang! hehe....nanti last skali kamu pasti dapat hasil yang lumayan daripada semua pengorbanan yang telah kamu lakukan tu..tapi yang penting, pohon la keredhaan Allah dulu..biar segala tugasan yang kita laksanakan selama ini mendapat keberkatan dari Allah.
Sayang, tamaw cenggini lagi taw!
KuAt yep! aja aja fighting!!
redha dengan segala pemberian Allah , kerana itu yang terbaik untuk kita..sebagai pemangkin untuk menghadapi dugaan yang lebih banyak pada masa hadapan...tak salah belajar dari kesilapan..tapi jangan sesekali mengulangi kesilapan yang sama...

''jadilah seperti namamu Nur Fatin ~ Cahaya yang Bijaksana"
p/s : kasih sayang ALLAH, cinta ALLAH.. tak pernah berbelah bagi pada hambaNya!

12 sayang Ain Dzaya ♥:

miss.Addin berkata...

kita harus bersyukur dengan segala pemberian-Nya . berdoa la kepada Allah, insha Allah Dia akan bantu :)

rebecca melessa berkata...

cakap dengan dia..chaiyok2!!! jangan pernah putus asa ^^ ngeee~

bunga berkata...

DIA maha mengetahui..

bunga berkata...

DIA yang Maha Mengetahui..

ain dzaya berkata...

@rebecca melessa insyallah..hehe

ain dzaya berkata...

@bunga hope dia ta pernah give up :))

Puteri Iqa Izyan berkata...

smga die tabah. iqa pon pnh alami apa yg die alami skang. mmg rase mcm down gile. tp x boleh mcm tu. sbb kite kne kuat utk hadapi semua ni. insyaAllah ada hikmah disebalik semua ni~

.m y z. berkata...

tak semestinya result yang bagus, result yang gempak, result yang tinggi2 tu terus consider sebagai berjaya. yes, dorang berjaya menjawap kertas exam. tapi sape tau, budak yang berjaya menjawap kertas exam, tak mampu nak adapt dgn persekitaran and sosial. err paham tak apa yang ziema cuba sampaikan? ada yang pointer tak tinggi pun boleh lagi berjaya daripada org yang pointer tinggi. Allah just nak uji kita. mungkin rezeki yang dia nak tunjukkan belum sampai lagi. who knows :)

anamizu berkata...

takmo putus asa tau..
ain kene tlg bg moral support utk die..
jgn biar die lonely tau ^__^

nur dhiya' aida berkata...

tabah !!! . truskan kasik semangat kat die !

miszlullaby berkata...

Sedih sangat la tuh kot.takpe, moga Allah kurniakan dia kekuatan. ;)

ain dzaya berkata...

@miszlullaby hope camtula..mulakan sesuatu yg baru =)