Hanya blogger yang faham jiwa blogger...betul tak??!!

Assalamualaikum....

urgghh!!!!... sedikit  nada gumbira di sini ye~   Becoming a blogger is the gorgeous things that I've ever done!!

korang ta pernah terfikir ke??! opkos la pernah kan!!
Kalau tak apa tujuan korang berbloging...hadehh!! masalah besar di sini~ kalau ta taw tujuan korang berbloging ..thats mean korang kena cari tujuan u ols berbloging...cepat!!buat wish list...

wishlist macam nie... uppsss!! nie wish list aku time SPM..hehexx
Muda muda dulu firstly aku tengok orang berbloging adalah:
  • amat membuang masa ye teman- teman
  • tak de faedah
  • takde kejaan ke ngadap lappy tiap masa
  • boleh percaya ke boleh buat duit
  • hahaha...kontest, giveway!!! dusta semata-mata..
  • 'blogwalking'?!.. pemende tu..&*^%$@#...bla..bla..bla...

TAPI ITU SEMUA DULU

Sekarang bila aku dah jadi blogger baru aku tahu sebab berbloging :
  • buat duit poket!!
  • dapat ramai kawan ..even tak kenal pown..tapi umpama 1 famili.. =)
  • dapat pengajaran dari blog blogger
  • dapat berkongsi pelbagai jenis perkara
  • tapi yang penting sekali dalam fikiran
  • PEMES LA!!!dikenali seluruh Malaysia, dunia pun ada!! Siapa tak nak kan!!
 Tapi perkara yang nak aku tekankan di sini 'hanya blogger yang faham jiwa blogger'.. if kamu bercerita  macam macam perkara perihal yang berkaitan dengan dunia blogger pada orang luar...mereka semua faham ke?  mereka tahu ke bloging ini boleh buat pitis..dapat ramai kenalan..mereka faham ke bahasa bahasa blogger..maklumlah blogger sekarang dah terlalu xpert... Moscow, Turki, Arab, Korea, Jowo...malas eden listkan..banyok bebenor..macam aku..guna bahasa Italy mereka faham ke? tapi kalau korang sendiri ta faham  memang aku ketok ketok ler sorang sorang...

Plus zaman sekarang semua orang dok sok sek sok sek pasal newbie..siap dok interview lagi... its wokkeyh la..at least dapat tolong newbies nie lebarkan sayap mereka pada dunia blogger, biar setanding dengan king and queen blogger...so, kita yang sedang berkembang nie..teruskan berkembang...jangan tetiba..mudah give up..jangan cenggini dowh..hidup kena sentiasa maju...

Ada sesetengah blogger mereka berbloging adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat dengan masyarakat luar....supaya masyarakat luar dan para blogger sentiasa  celik maklumat tentang dunia semasa...contohnya: nak cari kerja semua, beli barang, save account, apa apa jew la...sume berkaitan dengan dunia IT zaman sekarang nie...so, takpelah alasan itu boleh diterima..sebab tanpa blogger siapalah mereka..yeeaahh~ 

tapi camne dengan blogger yang gunakan blog sebagai diari, luahan perasaan, berkongsi cerita kehidupan, contest, giveway, macam-macam jenis segmen nie...orang luar akan faham?... Memang sesetengah orang luar akan memahami mengikut situasi..tapi bagi orang luar yang lain...

'apa kejadah budak nie tulis, xde makna langsung'

 'budak nie saiko ke hape,gilerr!!'

'takde keje ke budak nie'

bla..bla..bla...

Sebab itu la aku cakap orang luar payah untuk memahami blogger, tetapi hanya blogger yang memahami jiwa blogger, kalau kutuk pun kutuk kutuk sayang, kalau marah pun untuk majukan blogger, adakan macam macam kontest giveway, bloglist, bermacam segment..hanya dengan tujuan memajukan dunia blogger, memberi peluang para blogger untuk bersaing secara sihat, yang penting ..opkos la MAU PEMES DONG!!! 

aku sendiri memgakui dunia blogger nie memang seronok....umpama mampu terbang ke mana sahaja tempat yang kita impikan, walaupun bukan secara realitinya....kalau tak takkan la aku mampu blogwalking, bertegur sapa, berkongsi pendapat, bergeli geli hampir 100 blog setiap hari!! Setakat nie jela yang mampu...hehe..aku harap suatu hari nanti aku mampu buat famili day dan mengeratkan silaturahim bersama blogger macam blogger king n queen!!
Tolong doakan ye...=)

http://aindzaya.blogspot.com
lompat tinggi lagi!tinggi lagi!!
p/s: tengs korang coz salu kasi peluang gado-gado ngn korang!!!
ta saborr nak jumpa korang!! ta tahan!ta tahan!

http://aindzaya.blogspot.com
aweks cun yg slalu support...~peace!!~
p/s: bulan depan geli geli lagi nan korang...suke!suke!

in a nut shell, hanya blogger yang faham jiwa blogger....betul takk???!!!

16 sayang Ain Dzaya ♥:

gilastats berkata...

Betul2.....

Luq At Your Words™ berkata...

yup btul2..ada je yg tak thu lgsung psl blog..nk promote kt org yg takde blog pn kdang2 susah..=.=

Jay berkata...

betul tu tak semua org tau jiwa blogger ni..kalau aku bukan aku blogging kerana duit,bukan aku bloging kerana nak femes.tapi blogging sharing ilmu dan cari ramai kawan..:)

aliarosli berkata...

hahhhaha, banyak point
rajin pikir

yep, betul
tapi yang bukan blogger pun ada gak yang paham

tapi tak ramai

NadiRah berkata...

betul!!
hanya blogger faham jiwa blogger..

ain dzaya berkata...

yup!! betul tu
manusia nie kan ada byk jenis =)

beluncas ^.^ berkata...

terbaek ! .. thumbs up untuk untri ini ! ..

ain dzaya berkata...

tengs!!kerana menyokong =)

Muslimah Optimis berkata...

setujuuuuuuuuuuu.... hihihi.. betol2..hanya blogger faham jiwa blogger.. dan sangat setuju rapat mcm fammili even xpenah jumpa..even negeri lain2

ain dzaya berkata...

hehehe...
wish me smoga berjaya dalam dunia bloging n dapat buat 1 famili day untuk satukan kita semua..

1 dunia...berjuta blogger =)

CikSyazwaniAziz berkata...

wani doakan.. amin.. hehe

sebenarnya, dulu wani ada blog, mmg blog betul2 pengisian la,smpai nk ceritakan tntg diri pun segan.. tapi skrg dah privatekan.. ni blog baru, wani nk lebih open, lebih santai gitu... tlg bagi sokongan kt wani eh.. :)

ain dzaya berkata...

of kos dia...member blogger always ada disisi...=)

Ain Atika Zailani berkata...

hidup blogger yeayy!!

ain dzaya berkata...

sudah tentu!!!yeaheyy!!

Amni berkata...

sangat setuju! baru ni de prob... lebih senang nak luah ngan blogger dari orang lain.. sbb mmg blogger lebih memahami even tak pernah jumpa pon kan....

nice one!

Tanpa Nama berkata...

jaillir de la serosite et crut encore plus,