Moga moga tak jumpa douchebag.

Assalamualaikum ^ ^.

tiba tiba, perkara yang paling menggerunkan sehingga ain nyorok diam diam dalam selimut gebu yang ada. memang kecut usus usus perot. mmm.....macam mana nak praktikal ni, kalau macam ni.

Tips pertama, senior ain bagi.
bapak derr. saje je buat ain kecut usus usus perot.

Ain baru belajar jalan hidung tinggi mendadak ke langit sebab dengan jayanya meloloskan badan kecik molek ain dalam dunia construction. yang sememangnya menjadi cita cita ain sejak dalam perot ibu lagi. bukan senang woo, orang perempuan nak masuk dalam bidang construction ini atau dalam bahasa nenek moyang kita Pembinaan.

ain diumpamakan sebagai bayi kecik yang chomell putih lepuk sedang bertatih dalam dunia construction dalam usia muda. Tahniah ain! sila tepuk kuat kuat.

Lelaki dushbag?! ain nak dush.dush.dush. je kalau jumpa lagi lelaki spesis yang ke 9435385969 lepas ni. Memang tak pernah disangkal lagilah dari pengetahuan ain, yang lelaki 'dushbag' masih lagi wujud. ni cek na habaq ang no, perempuan kalau dah cair tu, memang susah la nak pejal balik bila jumpa spesis sebegini.

ciri ciri lelaki 'dushbag' dari segala sudut :

1.  lelaki tak de arah tuju penghidupan yang sah sengaja bagi masalah pada anak dara orang untuk
     terima lifestyle dia berbekalkan ayat manis dalam poket.  gurlz! kite jangan jadi bodoh ye!

2.  lelaki yang bajet TOPMAN lepak mcm budak budak tak cukup duit and kasih sayang. tak habes habes
     kejar random girls kat fesbuk. lelaki yang berumur 20 ke atas sepatutnye ada lifestyle yang lebih
     stabil rather than berpakaian poyo nak mampos. hanya girls berpendirian pikir camni.

3.  lelaki yg bercakap besar. girls! tolong lah. kalau baru kenal lelaki yg secara suka relanya
     bercerita gebang yang amat, sila berwaspada.

4.  lelaki yg jiwang  berkarat berpenipu besauu. 

5.  lelaki yang bajet bagoss kongkong habes termasuk pelajaran dan tak habes habes girl tu kononnya
     future wife dia padahal hidup dia happy as a clown je. semua tu bollshutt! to allsszz girls if a guy
     really wants to be with you forever,  he wants meet your parents and cakap je up front that dia 
     nak bawak lari anak dara diaorang.haha.


So, sebelum ain punyai sifat mazmumah yang terlebih lebih terhadap 'dushbag' original atau pelsu, lebih harus dan afdalnya ain ambik langkah precaution yang lebih efissien seperti yang dinasihatkan demi keharmonian Malaysia. hik.hik.

nasihat yang perlu dipraktikan.
errrkk.......

macam nie kot senior ain suruh buat, bila dah praktikal nanti.


hik.hik.hik

30 sayang Ain Dzaya ♥:

Sandra Azwan berkata...

tak semua lelaki macam tu....kalau kite jumpe lelaki macam tu, kite pukul ramai2...hehe

-SUPERGIRL- berkata...

hehe kelakar :P

Mishter Izwän berkata...

bese praktical mmg akan jmpe org jenis cm tuh. kadg2 bukan in civil engineering. mechanical pun same jugak . tp kebiasaan nye ramai org melayu. malu lahhhh

Nisa berkata...

Haha, saya tak boleh nak 'go' dengan lelaki yang sangat jiwang.

cik sakura berkata...

sekarang tengah menghadapi oldskol yang tabur minyak..adoi..camne..mtk tlg..

hamzah ian berkata...

aku sendiri benci gak

Atiqah Wadiah berkata...

sy pon x suka jgk dushbag ni..nak2 yg mulut manis tu..nyampah -..-

Mr.Clive berkata...

hahah memang sah sah douchebag!kehkehkehhh XD

EG berkata...

Kah3. Terbaik la senior punya tips.

laskar pelangi berkata...

ahaks! kelakar~

aimie amalina berkata...

construction?

me too!
hahaha
lelaki mang emm...

Kancil 8349 berkata...

hahaha...datang senyum dekat sini...

penyuluh perikanan berkata...

I follow 800, pleas follow back

meydi suka suka berkata...

1st : time kasih sudi lawat blog saye :)
2nd : tgah praktikal ye? biase la tu kak, kdg2 ade jugak lelaki nak tunjuk poyo, mentang2 kite ni praktikal, die tu keje tetap, so die igt die bagus, selalu jadi dalam industri, so kite ni kene redha jela ape Allah dah susurkan, kalau xnak tension, lepas ni masuk ofis, buat donow je, hehe..jgn dilayan, kalau dilayan, nanti diri sendiri yang tensen :)

msredcheesecake berkata...

Yak dushhh jew laki camni..... Wek..... Hheee

ain dzaya berkata...

@Sandra Azwan okkeh..egtkan nk back up kaum camtu..hehe

ain dzaya berkata...

@-SUPERGIRL- hehe..

ain dzaya berkata...

@Mishter Izwän ituah yg memalukan..hmm...cina india ok pulak!

ain dzaya berkata...

@Nisa tapi dorang sweet hape..hahaha

ain dzaya berkata...

@cik sakura hahaha..yg tu mmg tataw nak ckp cne la cik sakura..kene bagi dorg serik dulu kot baru dorg brenti buat..huhu

ain dzaya berkata...

@hamzah ian ceh! golongan lelaki sndiri pun menci...hehehe

ain dzaya berkata...

@Atiqah Wadiah dorg nie msti suka makn gula2 kan...pasnie kene bagi makan jeruk pulak lah..

ain dzaya berkata...

@Mr.Clive hahaha..yg tu la ain cuba fikirkan..huhu

ain dzaya berkata...

@EG hahaha..senior pun lebih kurang jer..errrk~

ain dzaya berkata...

@laskar pelangi hahahahaha..

ain dzaya berkata...

@aimie amalina of kos!

ain dzaya berkata...

@Kancil 8349 thankz!

ain dzaya berkata...

@penyuluh perikanan klu da folow lame da na buat cane..

ain dzaya berkata...

@meydi suka suka ok..tips yg berguna..thankz sudi sharing..pasnie ain buat muka blurr je..huhu

ain dzaya berkata...

@msredcheesecake kita bako jer dorg nie..hehe