Jadi draftsman cita cita sejak azali.

Asslamualaikum ^ ^
berhari hari tak hapdet belog. rasa serba salah pulak kalau tinggal lama lama. wuuu T_T rindu.


kira hari saja nak pergi praktikal, tak cukup hintung guna spoloh jari ain + lagi spoloh jari kaki comel ain + spoloh jari kedut kedit nenek. maka, lagi 30 hari yang tinggal. 30 hari? sadisnya. 

Bagi ain sekarang, 30 hari tu umpama 30 saat. tak sempat ain nak kunyah makanan seloww seloww, tak sempat nak bermalasan, apatah lagi nak tarik selimut  gebu seloww seloww, tutup seluruh jasmani, kendian kebil kebil mata sensorang dalam selimut.

arrghh!gelap!gelap!tolong!

hik.hik. gedik kan? macam tu la ain kecik kecik dulu. walaupon, dah gajah tetap meng'gedik' jugak. sebabnya, ain tak doploh lagi.kih.kih.kih. *biar pun ain lahir bulan sbelas banding kawan kawan yang lain

dan percaya atau tak, dalam usia yang belum dewasa ini ain bakal praktikal di sebuah syarikat swasta. syarikat konsultan. syarikat konsultan yang tender berjuta juta beribu ribu *hekekleh. sebagai Draftsman. Apa tu draftsman kakak ain?*tanya adik adik tadika 

Draftsman tu adalah sejenis pekerjaan yang duduk dalam opis macam bos besar sambil mengadap laptop 25.3242 jam sehari mendesign plan plan bangunan dan structure bangunan yang bakal dibina demi keperluan rakyat Malaysia sejagat. hebak tak kakak ain? fuuu!!hebak!hebak! nak jadi macam kak ain ^ ^" 

dalam usia muda, di saat kawan kawan lain sedang bergelumang dengan esaimen, tekanan lecturer yang tak ensem, berperang pagi pagi pergi kelas macam budak skolah. bapak tak kool -..-" manakala, ain pulak umpama sedang berada di langit ke tujuh. bebas tanpa perlu pikir, ape tu peperiksaan. pastinya ain tak perlu bertepek bijik mata pada buku demi exam.hehe.gurau je. 

untuk praktikal lecturer ain yang baik hati semestinya amat risau kalau kalau ain kebuhsanan sehingga menggeletar kaki jari jemari masa praktikal, maka beliau telah menyediakan tugasan report sebijik ikut format macam thesis tahap master. kalau tak ikut dan lecturer kesayangan ain tak puas hati, maka gagal lah SEMESTER 5. kalau lulus, ain boleh sambung master terus.hahaha. main main jer.

Dengan itu, sekarang ini juga sudah tiba masanya ain memikirkan langkah langkah yang lebih efektif dan lebih moden untuk bodek lecturer. bukan lagi meseh lecturer wish semalam malam sampai habes kedit sekom.tak.tak. bukan juga blanja lecturer makan, supaya diterima report ain seadanya. tapi, ya. langkah yang lebih efektif dan moden supaya lecturer tak boleh kesan hatta guna naluri, laser.

26 sayang Ain Dzaya ♥:

Arol Mubin berkata...

Macam best jek jadi draftsman! Arol minat jugak senibina, rasa macam nak mohon untuk degree nanti. Btw, semoga berjaya dalam praktikal! :D

Tihara berkata...

boleh jadi arkitek tak lepas ni..akk tk tau sgt bidang ni sbb akak dulu accounting..hehe :)

aizuddin berkata...

fuhhh..
boleh punya...
niat tu penting..kalau betul2 nakkan sesuatu..insyaallah..dapat =)

hisham berkata...

salah satu teknik bodek lecturer...adalah naikkan CGPA. sempat lagi 1sem....hehe

FIRDAUS HUSAIN berkata...

untung la orang cerdik n pandai..huhu

Ezad Skytech berkata...

hee..sy baru je habis praktikal awal tahun ni...mengadap laptop hari2...ada jugak la g site kdg2..tu takpe lagi..nak buat report yg kena ikut format tu paling malas...haha~

> all the best utk praktikal nanti ye..:D

whitecappuccino berkata...

selamat berpraktikal Ain! anak buah WC juga dah jadi arkitek.

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

Best! Kerja swasta dan membuktikan keupayaan diri.

Fazreen Misbae berkata...

wah, gud luck ye dik... :)

nazirulhazwan~ berkata...

Seriusly,peluang kerjaya sbg draftsman sgt luas.

Nana berkata...

gud luck ain...
ahkak dulu tak pernah praktikal pun...
tu la bila start keje...haru blue jadiknye...
baguih pi praktikal nih...sbb keje ngan blaja teori kat kampus mmg tak sama... :)

-SUPERGIRL- berkata...

good luck :) hehe

afiqazizan berkata...

Baru tahu pasal draftsman..macam best jugak ya kerja ni..:)

ain dzaya berkata...

@Arol Mubin klu nak mohon degree nanti amek la cm..ne taw satu kelas..hehe

ain dzaya berkata...

@Tihara sebenarnya draftman dengan akitek nie sama je kak..hehe

ain dzaya berkata...

@aizuddin insyallah..moga2 camtula..ain kene usaha lebih sikit..

ain dzaya berkata...

@hisham haha..insyallah..tataw sempat lagi ker tak..satu sem tula yg pling mencabarny..huhu

ain dzaya berkata...

@FIRDAUS HUSAIN untungla kan..nak jadi cam org tu jugkla..huhu

ain dzaya berkata...

@Ezad Skytech hehe..memang pun..ain nie bukan rajin pun nak buat report2 nie..tp hupdate belog suka pulak..hehew

ain dzaya berkata...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) sebab tu aitu nak apply bukan kemain susa..huhu

ain dzaya berkata...

@Fazreen Misbaehehe..insyallah..

ain dzaya berkata...

@nazirulhazwan~ insyallah, tp sebagai pmpn, nie mmg cabaran besar..

ain dzaya berkata...

@Nana ow..yeke kak! hmm...insyallah..ain praktikal segala ilmu ain dulu..

ain dzaya berkata...

@-SUPERGIRL- thankz!

ain dzaya berkata...

@afiqazizan mestilah...huhu

Ldye Brian berkata...

sa baru keluar dari ABM..amik course drafting(autocad) tapixtau nak cari tmpt praktikal.. hrmmm..