Berbalik Kepada Tujuan Asal Berblog.

Assalamualaikum

SEGMENT SEDANG BERLANGSUNG: Saya Nak Ramai Kawans Blog ♥
Dah seminggu ain tak hapdate belog lepas buat segment nak tolong kawan belog yang ain, bukan takde idea. Idea kemain la datang bercucuran, cuma tak tahu nak pilih yang mana satu untuk tempek di muka belog. Bila belogwalking, tertarik pulak nak buat entri pesen lain. Pheww, tak berpendirian tetap sungguh!



Tatkala duduk sensorang sambil tatap belog kesayangan ain ni, sambil bulatkan mata, urut urut janggut panjang. berbalik pada tujuan asal ain berbelog pada 


3 November 2009
ain mula mendaftarkan belog ni atas nama blogspot.com. Sebabnya tensen google asik pomote paksa ain daftar belog. Apa jadah belog, frenster wa pun terapung atas angin lagi O.o

Masa tu ilmu pasal belog ain zero. Function belog pun ain tak tahu.buhahbaha Adakah blog nie, sejenis kuih yang cik kiah jual? Adakah sejenis bisness online? $..$  Apatah lagi cik epal, hanis zalikha. Racis sungguh! 

Namun, disebabkan dasar serba ingin tahun pasal belog ni, ain gigihkan jua tanya kawan pasal natang ni. Jakunnya ain masa tu! -..- Then, ain faham serba sikit pasal belog ni, masa tu Lyssa Faizureen tak wujud lagi tapi, tapi, tapi dah pandai dah nak susun susun widget yang comel comel ^^ Sape yang masih ingat belog ain dulu, kemain gelap gelemat serba hitam pepel. semangat gothic meledak ledak dalam jiwa katakan (!) yeeeaayeeaaaaahhhh 


3 November 2010
ain mulakan entri pertama ain. Bapak lama kan ain ambik masa nak belek belog. Yela, semua ain buat sensorang, gedek tutorial sana sini, Gigih punya pasal!!awwrrrr Dengan harapan belog ni boleh ain jadikan medium untuk ain ekpres segala perasaan yang berkecamuk. Jika ain cerita kat ibu paling kenen pun dapat sedas dua. Cerita kat kengkawan pula, matian matian ain di cop ‘saiko’ ‘syok sendiri’. Jiwa tengan kental! Nak cerita kat bopren, usahkan bopren, kawan laki pun ada lah sorang dua --"

Bila baca semula penulisan ain yang lepas rasa macam nak gumpal baling dalam tong sampah je. Maklonglah, masa tu tak mengharapkan pun ada readers kat belog ain ni, cukup ain sensorang je dengan dunia ain sendirik! Malu leewww orang taw itew, itew ni brutallorr derr! Kini, baru ain tahu sebab musabab cikgu Haizom, cikgu Bahasa acap kali hentam hasil penulisan ain.muahhahaha 

Pemikiran ain , 100++ follower dah dikira sebagai belogger hebak. tak terlintas pun nak ada follower, belog pun sekadar sukasuka sebagai peganti buku diari yang terpuruk dalam sorok laci bawah katil.hehew 


Sekarang 

Setahun sudah ain aktif berblog, baru ain sedar bahawasanya belog adalah sesuatu yang sangat hebak, ofsem, febeles. even tak semua follower tu readers belog ain. Tapi ain berpuas hati hasil pencapaian ain sekarang, sebab dari sini ain belajar untuk perbaiki cara penulisan ain dari semasa ke semasa walaupun belog ain tak sehebak blogger lain, disamping mendapat pendedahan untuk jadi lebih matang. 

feeling 'umpama anak kucing comel baru lahir ke dunialah' hehew  At least ain dapat muntahkan segala yang huru hara dalam otak ni. Mabeles!mabeles! 

Harapan ain, semoga penulisan ain ni kekal selama lamanya. Dapat jugak ain kasi taw  cucu cucu yang lebih makan gula berbanding ain yang lebih makan asam garam dalam peghidupan ini. jangan jadi macam ain, zaman atok nenek ain tak pernah ain tau :(

Hidup hanya sekali, so catatkan setiap detik indah yang ada :) 

“see, tok nanny ada belog cu, pasni boleh cerita kat kawan kawan yang tok nanny takde belog.keh.keh.keh”

30 sayang Ain Dzaya ♥:

Zul De Alexis berkata...

muah2 syg ain ketat2..eh? haha


jap2 bila mula kita kenal dlm dunia maya nie yew ain?? wa x ingt...

Mk Syahir berkata...

chayok chayokk!!wahh cumil pulak komen gua harini..hikss :p

Yana Sakura berkata...

ohohoh..bru tau sbb ain berbloging ..keh3..
<--- tade blog..kui3

fifie berkata...

Tengok sekarang follower dah cecah riban. Uhuhu. Hebakk ain, keep on blogging. Fie dulu ada 2 blog sebelum yang nie. Malu

Anis Athia berkata...

me too!!! time mula2 berblog tu saje suka2...tak sangka ada orang follow... hahaha... maluw2 =_=

Ezy Chiaki berkata...

troskn berblog utk taon2 mendtg!
hehe

KorN berkata...

wah.. dah lame kot ain mula berblog.. x sangka.. ingt kan stahun mcm tu...

Cik Mimie berkata...

punyai niat yng sama jgk macam ain..
niat menulis nak catatkan sgla perjalanan hdup yng dirasai.. :)

Nurmujahidah Ismail berkata...

btul,, lepas berblog memang rasa addicted sangat,,, hehe

afiqazizan berkata...

Macam fiq..berblog saja suka2..follower blog pun tak byk mcm ain.

Misz Mieza berkata...

Blogging ni boleh buat ketagih kan? MM pon samalah awal2 dulu. Hape pon taktau.. Post entri semua syok2 sendiri.. Cam kelakar pon ada bila belek2 balik entri2 lama.. Oh! btw, MM datang berkunjung balas dari segmen Zyraroxx.. Dah lama gak follow sini.. =)

Cikgu Ma berkata...

stat 2011 baru reti apa fungsi blog..hehe

tirahzairi berkata...

teruskan berblogging...nawaitu bia betul..hehehe

tirahzairi berkata...

teruskan berblogging...nawaitu bia betul..hehehe

Ain Dzaya berkata...

@Zul De Alexis ang ngorat wa ..masa wa tengah sendeng2 kat belog ang dulu la..muahaha

Ain Dzaya berkata...

@Mk Syahir ang kan memang senantiasa chumilll..

Ain Dzaya berkata...

@Yana Sakura tade blog? senggkeh maw! kuikuikui

Ain Dzaya berkata...

@fifie pastu..mana belog fie yg lama?

Ain Dzaya berkata...

@Anis Athia maknanya penulisan hebak la tu..hehehew

Ain Dzaya berkata...

@Ezy Chiaki insyallahh:P

Ain Dzaya berkata...

@Ezy Chiaki insyallahh:P

Ain Dzaya berkata...

@KorN iteww nie humble je..ngeh~

Ain Dzaya berkata...

@Cik Mimie panie boleh letak dalam muzium bagi cucu cicit baca..hekhehheh

Ain Dzaya berkata...

@Nurmujahidah Ismail yupp...rasa macam dah makan dadah..hahaha

Ain Dzaya berkata...

@afiqazizan yang penting kita puass fiq...

Ain Dzaya berkata...

@Misz Mieza memang ketagih...makan belog..tido belog..mandi blog..hahaha

Ain Dzaya berkata...

@Cikgu Ma takpe mula dari bawah..pastu lama2 jadi bukit ilmu belog tu..semoga belog jadi manfaat untuk orang lain :)

Ain Dzaya berkata...

@tirahzairi ya! nawaitu yg utama :p

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

owh itu sbbnya ain berblog ;)

Khairul Zamri berkata...

cntik2 :p