TYPO DAY #1 | Ain merasmikan 'TYPO DAY' yakni menaip entri tanpa menekan bekspes :D


Assalamualakum 
                    SEGMENT SEDANG BERLANGSUNG: Saya Nak Ramai Kawans Blog ♥
mohon cekgu bahasa ain tak marah tatkala ain ikit idea Mk Syahir untuk meramikan 'hari Typo' yakni menaip entri tanpa tekan bekspec..sumpahhh wa cakaappp terseksaaa jari jemari wa. punah eranah pulak entri wa kali ni ;0

3## tips untuk mengelek daripada tekan bekspes adalah dengan meletakkan sesuatu di atas buat vbekspes atau cara yang lebih terbaik sila baling butang mbekspes anda di tepi tongsampah.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Selepas dua hari tak dpat online, siyesly ain rasa umpama terpuruk dalam longkang je. malumlah, sejak ada fesbuk belog nie, ain memang mengharapkan natang dua ekor nie je sebagai pemberi maklmumat dunia sesam. (jadah sesam)(!)

maka setelah dapat buka tenet patploh minit tadi, ra feeling umpama baru lepas otak dikelaurkan je..mohon bersabar dengan typo.. maka, sat tadi setealh duduk sensorang tepi meningkap, maka, eh salah! setelah dudk sensorang dating depan laptop, maka ain terjumpa belog Mk Sahir, tapi beliau bukanlah Mk  syahir af7, tak seensem sahir af7.

Beliau telah mengajar ain sesuatu yang hebat, sesuatu yang hebat kemain iaiatu, 'typo friday'. tapi sdisebabkan ain merasakan hari jum eh! ejemaat merupakan hari pergi dengar ceramah ugama di mesjid maka ain tukar typo day tu pada har i suka hati hari yang ain rasa nak buat taip entri jadah typo ni laaa..

jadah buat hari jemmat, jemaat di kelantan atadah (adalah --") hari bercuti, maka perlu dapat rehat secukupnya. kalau dok kampung, semestinya bagi kambing makan, bagi itik makan, curi telor ayam, pergi tangkap ikan. 

sebenarnya, entri ni yang pasti dah melalau habes ke laut. mohon tak pergi ke tengah laut china selatan. jadah wa nak sewa bot pergi cari natang entri ni. rasa umpama nak delete je post nie setleah patploh minit dipublishkan..terima kasih.

*punah satatus ain sebagai gadis melayu terakhir cenggini. -..-''

mc 5 days!mc five days!soreeye..sore eyee..uhhukk!uhukkk! *jadah*

http://aindzaya.blogspot.com

27 sayang Ain Dzaya ♥:

Mk Syahir berkata...

kuh kuh kuh lagi teruk rupanya..hahaha lupa pulak kelantang cuti hari jemaat.. :p

> rasanya entry typo paling cepat siap[ ye dak?so amek masa 1/2 hour taip untuk typo friday dah memadai..hihihi :)

hebat x gua type tanpa backspace kat komen ni?hoyehh gua saemakin improved :)

Zul De Alexis berkata...

hahaha...teruk gak typo ang..:P
kira wa oke sikit..haha...selama nie wa buat entri mana ada bakspec sebab tu ada typo..tapi x byk cm ang..haha

Cikgu Ma berkata...

dalam guna backspace masih rosak bahasa akak ni...hehe

Yana Sakura berkata...

hamboiii...jadah typo ang byk giloo..smpai wa haremmm xpaham ape yg lu nk smpaikn ain..kah3..
terbaekk la typo ang neh..kuh3..
anto kt cikgu bm kompem failed..eh! wakaka..mne ade lulus karangan cenggini rupa..haha

Liza berkata...

Comel lak baca entri ni. Have a nice weekend, dik.

Hana berkata...

Hoho, baca banyak kali baru paham... :p

E'in berkata...

hahahahaha.. tergeliat lidah..

aBANgZAI berkata...

LOLZ.... cam menarik idea hari typo nih... boleh wat fan page... wat leee.. nnt boleh join sekaki... hehehe

Cinta Misteri berkata...

Hahah kompom failed bee yem. Ni klau bkal mak metuo baco pown duk geleng pale pikir 3/7juta kali nk wat mantu

※salamkenaldariGSF

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ berkata...

a'a...bace banyak kali baru paham sey...huhu..tapi bagus ni... bley berlatih kalau sape-sape nak jadi kerani...hehehe

kinara kinatara berkata...

singah sini dan follow sini juga..hahaha.lakar-lakar..ade yang kina faham n ade yang x...

KorN berkata...

mula2 dah silap paham aku bace entry ini.. oh bekspes rupanya... btw, penulisan tanpa bekspes ko ni aku kasi C.. ahahhaa

Ain Dzaya berkata...

@Mk Syahir tapi kes typo nie buat wa rasa teruk...demm..

Ain Dzaya berkata...

@Zul De Alexis hahaha..baru wa sedar wa berada tahap ke berapa..

Ain Dzaya berkata...

@Cikgu Ma hahaha..itu pentingnya bekspes

Ain Dzaya berkata...

@Yana Sakura powe kan wa...mohon izinkan wa masuk class komputer..

Ain Dzaya berkata...

@Liza comel lagi ain eh!

Ain Dzaya berkata...

@Hana sekali sekala kene cuba sis :">

Ain Dzaya berkata...

@E'in mohon tak tergeliat anggota badan..muehehe

Ain Dzaya berkata...

@aBANgZAI suruh dear mk lah buat..beliau kan retiss....hohohoho

Ain Dzaya berkata...

@Cinta Misteri mohon mak mentua tak buka belog...ayoyo

Ain Dzaya berkata...

@✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ kerani ye...simpang semarak la..jadi kerani..punah surat orang...

Ain Dzaya berkata...

@kinara kinatara mohon kina tak sakit kepala tatkala baca entri nie..

Ain Dzaya berkata...

@KorN c?? boleyyla...dari d..kire wa lulus la ek..muehehabahama

Si Matatajam berkata...

Adoi.....parody 5 days MC Ada gak ka kat sini..ha ha..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

fenin kepala mak baca entry ko muahahaha :p

::Misz sunsWeetz:: berkata...

ain lagu tajuk apa ea kat blog ni?sedap