Gara-gara idea . . .

Assalamualaikum

7 jam lalu
betol betolkan tulang temulang rapuh akibat dah lama tak bersimpuh depan laptop demi qada' menatap belog berjam jam. gelek gelek kanan seloww seloww kendian, gelek gelek kiri seloww seloww takut jugak nanti terus bersepah tulang yang rapuh ye dak. gosok gosok laptop yang berwajah baru. ain kini telah kembali berblog seperti sedia kala.ehhee.


Patploh minit lalu

adedey,aney aney baru seminggu eh, baru je satu dua tiga empat lima enam lepas ain  terpaksa hantar laptop pergi servis gara gara laptop yang mengedik bedik. mentang mentang la kan wang saham duit kutu, duit biasiswa, duit gaji tengah berkepuk kepuk dalam bank.

Oleh yang demikian, sepanjang sepeninggalan laptop, ain terpaksa tahan gian nak berblog dengan pelbagai kaedah. antaranya mengenketedarah kokokruch terlentang atas katil. Stail ni yang ain paling suka buat, sambil meyambil gosok gosok perut imut.

Masa ni jugakalah idea curik curik mengambil kesempatan mengalir lajulaju umpama koko mencurah curah ke ladang gandum, maka jadilah koko cruch. Nampak sangat kan selama ini idea tak bermuafakat secara iklas berkerjasama dengan ain. Sedihla ain macam ni :"(

bila tekan "New post" je, terus idea larik berterabur selamatkan diri menyorok celah celah neuron, entah la, susah betul nak ajak bekerjasama sekarang ni. sungguh tak membantu langsung. hari tu bukan kemain lagi mengalir lajulaju, tengok anak kucing kais pasir tepi jalan je pun, kemain keluar idea dengan harapan nanti boleh buat satu entri "Hati ain ditawan kucing seekor" .

tak apa, dua tiga anak kucing berlari. sekali ain dapat idea, terus ain guna habis habisan. hingga ke dasar hotak pun ain tetap carik. huh! protes tak puas hati!

bagi, ain usaha nak hapdate benda yang bermanfaat untuk belog ain, walaupun  pembaca ada la seciput dua. kalau ain post benda yang entah ape ape, naharomm orang nak singgah sini. nak jeling pun apa kah ke jadah haruan lagi. oh tidak. sedih la nak mengenangkan nasib belog T_T nanges 5 saat.

macam mana la blogger lain selalu je update belog dengan idea idea yang melimpah ruah dari ladang gandum ye? selalu pulak tu. dah tu, semua nya segar lagi panas gitu.

teringat masa mula mula ain buat belog. cis, masa tu tak tahu hala tuju. yang tahu, post benda geli geli. ish. nak nak masa tu pakwe pakwe la, nak nak kalau baru clash, sedih bagai melukut di tepi gantang la sangggaatt! sigh! dasar budak budak tak mengenang dek untung!-.-'

lepas tu, belog ain ni, selalu semak dengan lagu entah ape ape. tambah pulak widget semerata alam bersepah dalam belog. dengan belog hitam gelap gelimat bila masuk belog ain, masa tu, ain bajet, ain saje yang akan hadap belog ain ni. dengan serabut nya layout  hadehh. ain ain.


Saat ini
ok, janji, tak mau dah buat macam dulu. heheh. Mesti ada yang pelik kan kenapa ain taip satu entri tak tentu masa.bhahaha. tengah menaip ni pun, masih tunggu idea datang. entah la bila nak datang ni. haish. susah sungguh. dasar otak sibuk kerah otak untuk kerja yang bertimbun betul la ni O.o

31 sayang Ain Dzaya ♥:

zulhilmi tempoyak berkata...

erk... ok...comei2... ;p

shawn razaleigh berkata...

siap ada plashbek. dah macam muvie


idea kdg2 dtg bila kita tak pikir nak buat entry

ain dzaya berkata...

@zulhilmi tempoyak budak sesat mana la tu kan..

ain dzaya berkata...

@shawn razaleigh tu la pasal..berejam jam ngadap belog..satu habuk pun dy tak mai..naharomm..

kekapas berceloteh berkata...

hahhaa, pulak dah. kalau tggu idea lemau karang :p

Misz Mieza berkata...

Hehe.. MM biasa bila stop 2,3 hari berblog memang idea masa tu mencurah2.. Tapi bila start nak menaip tu tetiba kehilangan patah kata.. Terus terpinga2 tak ketentuan hala, taktau nak post apa.. Haduiii.. -_-#

fatin hanani berkata...

hehe ni salah satu pada idea lah ni hehe
menaip pnjang ni kira idea keluar mencurah2 la yunk oi hehe

Lieya Zalia berkata...

amek masa 5 minit tengok gambar atas tu , sampai ulang balik . hehe , cantik :D

penyuluh perikanan berkata...

wah postingan nan elok jom, .....

penyuluh perikanan berkata...

saya follow 967, ditunggu follow balik yah....

Iffah Afeefah berkata...

dlu xde matlamat

skng de kan

sume ni mematangkan kite scre xlngsung

afiqazizan berkata...

Mencari idea nak update entri terbaru memang susah sikit..hehe..anyway comel lah ain kat gambar yang bergerak tu..:)

Kancil 8349 berkata...

tahap boring sudah nie...hehehe

nabilah_2908 berkata...

hahaha....idea main sorok2 eh.... ;)

msredcheesecake berkata...

Akak update bila ada cerita... Tak paksa diri sendiri nak update...

munamuni berkata...

Ain, time kasih sudi singgah blog kitewww... huhu, kannn, bila semangat nak berblog dengan idea2 cambest, selalu xde mase, n internet slow, so, terus manusia lemah ni terus patah semangat..huhuhu

munamuni berkata...

Ain, time kasih sudi singgah blog kitewww... huhu, kannn, bila semangat nak berblog dengan idea2 cambest, selalu xde mase, n internet slow, so, terus manusia lemah ni terus patah semangat..huhuhu

munamuni berkata...

Ain, time kasih sudi singgah blog kitewww... huhu, kannn, bila semangat nak berblog dengan idea2 cambest, selalu xde mase, n internet slow, so, terus manusia lemah ni terus patah semangat..huhuhu

ms teyn teyn berkata...

betol kata awak. dulu time mula2 berblog, klakar. bila i baca balik post lama i , kelakar. malu pon ade. camne la i boleh taip entry gitu. hehehe

ms teyn teyn berkata...

betol kata awak. dulu time mula2 berblog, klakar. bila i baca balik post lama i , kelakar. malu pon ade. camne la i boleh taip entry gitu. hehehe

ros_reeza berkata...

Salam perkenalan :)

Kadang2 mmg camtu.. bila nak tulis, tak ada idea.. bila rasa tak nak menulis, bukan main lagi idea datang mencurah2...

Zul De Alexis berkata...

mohon kalau idea dtg byk2 share lah dengan wa..hehe..

ada masa tolong tulis pasal kucing tu..mcm best jew..ekeke

Mishter Izwän berkata...

kelakar la ain ni . updated je la pasal hdung kembang ke . hahaha

comel hdung kembang kat pic .gif tuh . hehehe

Mk Syahir berkata...

ok..cukup 3 jam wa menung gambar lu buat hari nih

Crafty Nieya berkata...

hahaa.tawu tapee.baru naa tekan new post jee.idea2 sume dah keluar berterabur main sembunyik2.kejap dye dtg,kejap dye sembunyik balik..haihh..tension jugak kdg2..

Ezad Skytech berkata...

tu la kan...bila nak taip entri baru tu..idea entah ke mana...last2 tak update...haha~

AmyZana berkata...

ah x pe~ take it slow~ kita pun bknnye selalu update blog. idea x byk >.<

HanNah berkata...

Like like like entry Ain ;D

Qamaruls berkata...

gambar gerak2 tu yg part ibu jari letak kat hidung pastu tolak hidung ke atas tu lawa. hahahaha

HaN!eY aKmaL berkata...

alOlolo . chOmeyyy muke sis . kekekekekekke

hazanis berkata...

seyess cute..:)