Motif Hidup - Lillahi ta'ala

Assalamualaikum 

Bersempena dah 20 tahun kelmarin, dah besar panjang, dah matang, dah masuk umur "boleh kawen" ni, ain teringin nak buat satu azam. konon konon sangat bermotivasi la di hari lahir sendiri. konon. walhal realitinya, azam tahun lepas nak jadi lebih alert dan punctual, macam harem. bukan ain tak berusaha. jasmani dan rohani dah bekerjasama dengan sifat tak punctual ni.

tapi, ain tetap nak jugak azam tahun kali ni, berikutnya
  1. Jadi lebih alert dan punctual. semestinya ain akan gigih berusaha untuk capai azam tahun lepas. tahun ni ain akan paksa sifat tak punctual ini untuk turut bekerjasama dengan jasmani dan rohani ain.
  2. Bangun pagi lebih awal daripada sediakala. tak nak dah bangun ikut waktu subuh kat Korea. ~~"
  3. nak istiqamah dengan al-Quran, supaya terus terusan jadi makanan hati .
  4. nak train supaya dapat manage masa untuk study, diri sendiri, belog, kerja dan ibadah.
  5. nak lebih jadi lebih berjimat cermat. kalau boros pun, buat tak tahu seketika.
  6. nak berjaya dalam dunia blogging, study dan masa depan. (sambil gelak kepit kepit umpama gadis paling sopan santun abad ini)
dengan harapan ain dapat laksanakan azam tahun ini dengan motif hidup yang baru - lillahi ta'ala 



ape pun, selungguk ucapan terima kasih ain ucapkan kepada yang tak putus putus wish birthday kat twitter, fesbuk, berduyun-duyun meseh, tak lupa juga kawans dunia blogging, GSF; kinaramsvalentine yang sudi pinjamkan bahu korang untuk ain selama ain kenal dunia blogging ni, walaupun kita tak pernah bersua muka dan ketawa bersama nanges bersama.tsk.tsk.

Disamping, doa kan yang baik baik untuk ain walaupun birthday ain tak se-happening birthday orang ain, 

From the bottom of my heart I would really like to thank you
for making my birthday even more special with all your splendid wishes.

motif hidup - lillahita'ala

nanti claim kiss  ♥ dari ain untuk korang ye. 

lepas ni, tak sabar nak cerita pasal kehidupan ain berbekalkan azam baru ni, di samping teman teman belog yang baru. tunggu tau tau tau.

nah, hadiah eklas dari ain sebagai makanan hati korang :)


p/s: terima kasih juga spesialli 'lelaki masa depan' dan famili yang sanggup pinjamkan ain bahu dan banyak berkorban demi ain yang pelbagai karenah ni. tsk. tskk lagi.

17 sayang Ain Dzaya ♥:

kinara kinatara berkata...

wah..azam baru..huhu:)

moga tertunai..

♥Nur Ayuni Khalib berkata...

Sanah Helwah Ain♥.Semoga,dengan pertambahan umur ni,you'll become a Great and Precious Muslimah.Life is precious gift from Allah, May you have many such occasions in your life.no doubt another year of life is blessing from Allah. and semoga azam nya tercapai. Hidup mesti disiplin kan.

Afifah Nur. berkata...

Happy Birthday Ain! ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

moga tercapai apa yg diimpikan k

Mrs Velentine berkata...

semoga tercapai dik..amin

Mk Syahir berkata...

InsyaAllah ain :)
semoga tercapai segala impian..

LYAfrina berkata...

happy birthday adik comel..
wah..baru umur 20 tahun..muda remaja lagi.. akak ( eyhhhh..tba2 bahasakan diri akak... heheh) doakan moga adik comel berjaya d dunia &akhirat serta sntiasa d bwh lindunganNya..amin

Ain Dzaya berkata...

@kinara kinatara insyallah kina :)

Ain Dzaya berkata...

@♥Nur Ayuni Khalib yup..mekasih ayuni..hidup harus disiplin :)

Ain Dzaya berkata...

@Wanieys a.k.a IbuQalief insyallah sis :)

Ain Dzaya berkata...

@Mrs Velentine measeyy sis sebab mendoakan nye :)

Ain Dzaya berkata...

@Mk Syahir eh..hai mK ...terima kasih sbb singgah belog wa ..uhukkk...

Ain Dzaya berkata...

@LYAfrina thanks kak lya :)

Chic Na berkata...

semoga tercapai azam baru ain. u go girl. :)

Deqla manjew berkata...

happy belated besday..hihi..dah wish pun kat fb hari tu kan..ni nk wish lagi..huhu

Dayana Bahar berkata...

Semoga azam ain tercapai hndknyer...

KorN berkata...

happy belated besday ain.. semoga di panjangkan umur dan di murahkan rezki k..