Blog Ain Dzaya Dianiayai :(

Assalamualaikum :(

tajuk tak boleh belah. nak bajet sedih menikam kalbu je.

tapi apakan daya, realitinya ain betul betul sedih ni. tengah betul betul sedih ni! T_T apalah nasib ain ni, lepas satu musibah, satu musibah yang datang menimpa. tak cukup ain yang kecik molek ni, belog kudus ain pun dijadikan mangsa. tsk.tskk.

apa la salah ain ni, kalau ain ada buat salah, jumpa ain depan depan ar, baru kool -..-" lagi kool kalau belanja ain makan pasta carbonara bersama kapucino panas.

untuk dijadikan sebuah entri yang pesat dengan rasa sedih ni, sabtu lepas masa ain gagah sanubari mata menepek ke belog, sambil jari jemari ain gigih meng-edit belog. bukan edit ape pun. setakat ain tukar header dan background, untuk tampilkan belog yang lebih bercirikan kawaii yang comel angat ohsem tak terkira. haktuuih!

layaklah ain berbuat demikian, lebih lebih lagi sejak usia ni mencecah hujung remaja ni. 

rentetan peristiwa itu, pada sebelah petang pula, dengan semangat yang jitu berkobar kobar nak blogwalking  segerombolan belog yang tinggal tapak kaki, kasut, lecak lecak tanah kat belog ain. tiba-tiba, 

dan secara tiba-tiba je ain dapati belog ain terus jadi begini,


wajiblah ain ain cuak kannn. tidak semena mena belog ain yang bersih dari jangkitan hama apatah lagi virus boleh jadi begini, terus terang ain katakan ain tidak pernah jalinkan ape ape hubungan tak rasmi pun dengan andyhowtt.com. apatah lagi, curi curi dating dengan beliau kat pasar malam.

tsk. tskk lagi.

dah macam macam kaedah, macam macam tutorial, untuk pulihkan belog ain ni jadi seperti sedia kala. termasuklah, ain cuba seloow talk dengan andyhowt sendiri untuk atasi masalah ni. ain juga tebalkan muka 5 inci jaja belog seantero dunia. yang ni ain tipu.

setelah dengan gigih ain kaji demi belog sekor ni, rupanya bukan belog ain sorang je yang dapat virus malware dari andyhowtt.com, tapi nisakay dan beberapa belogger yang gojess, adorabel, ohsem juga turut sama nasib dengan ain. rupa rupanya juga, belog andyhowtt.com mengalami masalah kebocoran virus malware yang disuntik dari pihak tertentu, ini mempuyai kebarangkalian yang besor pada belog lain, untuk turut jangkit virus ni. 



sadis. dan belog Ain Dzaya antara mangsanya :(

tapi yang ajaib bagi ain, bila ain scan link tak de pulak tanda tanda yang belog ain ni ada virus. dan lagi pelik bila guna firefox, virus otometik hilang, bila guna google chrome otometik segerombolan virus malware datang.


This Blog is Best Viewed With Mozilla Firefox 
maka, ada sesiapa boleh ain untuk pulihkan belog ain seperti sedia kala walaupun guna ape pun jenis medium internet, spesialli guna google chrome?


p/s: budak bajet comel yang berharap ---> Melah Sutina.

16 sayang Ain Dzaya ♥:

Herma Julianny berkata...

aduh...kesiannya ain...
tak pernah pula mengalami situasi begini..
cuba tanya pendapat blogger yang berpengalaman spt abg ben atau sesiapa ke, mana tau mereka boleh membantu..=)

Solehah Shamsuddin berkata...

jenuh jgk ye nk selesaikan ni.tp solehah akn cuba tolong ain ye

Mrs Velentine berkata...

lah yg ni MV tak le bantu

Cinta Misteri berkata...

Ayat tak boleh tahan baca. CiM tk penah plak hadapi masalah dewa sbgini. Myb sbb malas bw.

Izyan Masri berkata...

HAAH KAN AIN.NAK BUKAK BLOG AIN ADA MALWARE DETECTED PULAK KATANYA.

Mishter Izwän berkata...

kadng2 content widget yg jadi cm tuh. atau pun ade link kt blog ain yg ade virus, mybela :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ berkata...

Tak pernah kena..tapi nak tau jugak camne nak hilangkan tu

9n0L4 berkata...

kesiannye ain. tak pernah pulak akak kene mcm ni.

Chic Na berkata...

sekarang dah ok. next time kena hati2 kan. takut lak jd mcm ni. :)

Si Matatajam berkata...

Bahaya tu...sapa la yg tergamak sangat nak nyusahkan hidup org lain ni..

Deqla manjew berkata...

alhamdulillah dah ok..kalo x, nk bukak by google chrome pun x bole kan ain??

Dayana Bahar berkata...

Oke dah ni kn.. hihi dun worry virus tu dah blah dah...

shuhadaothman berkata...

blog dah ok dah. yeaaayyyy! ^^

Cinta Misteri berkata...

CiM baru alamainya pagi tadi tapi....lain punya, MALWARE. pastu ada plak gambo sang pencuri nye...malang skali, virus detected dpd blog kawan CiM...huhuhu sedeynya.

KorN berkata...

cer buat tak tau jer.. nanti virus tu bosan die blah la kot.. agak2 boleh tak macam ni..? hahaha

kinara kinatara berkata...

kini dah pulih kan..huhu..heaven:)