Pastries & Confectionery yang Membahagiakan Perut ♥

Assalamualaikum
Pehh!! tajuk pun dah mampu mengujakankan perut di pagi hari. Tak masuk lagi ke bahagian isi penting seterusnya. saje buat entri dengkikan perut korang. biar korang kecut perut, kecut usus tak boleh duduk diam.kihkihkih. 

Deligateaux, Ain Dzaya, Hanis Zalikha, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Dessrt, Pastries, Confectionery, Brownies, Pies, Tart, Cakes

Entry kali ni nak cerita, perihal Pastries dan Confectionery iaitu sejenis makanan manis (dessert) yang seringkali jadi halwa mulut tatkala lepas makan heavy food, kebuhsanan melanda, diet dan tonton televisyen sensorang, lebih afdhal lagi drama spesis romantis atau sedih untuk ambil feel setiap suapan makanan. ooh, enaknya, siap ada love kat mata _

cakap je apa jenis Pastries dan Confectionery yang ain tak pernah makan. Brownies? Cheese Cake? Pies & Tart? Chocolate Cake? Moist Cake? Kekbatikbuatansendiriyangfail? semua ain dah try. riak -.-' sebab ada sesuatu yang ain nak share dengan korang tempat yang selayaknya korang boleh dapat kesemua jenis Pastries dan Confectionery yang enak, lazat, soft, semurah harga RM2.50 setiap 500g seketol. Ya! RM2.50 sahaja. tak jejas duit PTPTN lah wa cakap, apatah lagi duit poket demi sesuatu yang enak seperti ini.


tengok ni sudah la. Dalam gambar pun dah terjonjol bijik halkum ni kan pulak depan mata. ^^
Deligateaux, Ain Dzaya, Hanis Zalikha, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Dessrt, Pastries, Confectionery, Brownies, Pies, Tart, Cakes

Brownies. Sekali pandang memang ada iras iras chocolate kek, adik beradik kuih Asyura pun ye jugak. Tapi bila dua, tiga, empat kali pandang dah mampu buat air liur melompat keluar. Brownies ni ada banyak jenis iaitu Mississippi Mud Brownie, Semolina Date Brownie dan Brownie Bar. 

yang paling ain suka Brownie Bar. Rasa brownies yang pekat cekelat dan lembut dia memang tak kedekut langsung macam jual kat kedai lain. feel umpama kat Mississippi pulak O.o Bila dah masuk dalam mulut,  pehhh.., sayang nak geget umpama telan Cadburry pulak .hikhik. 

Deligateaux, Ain Dzaya, Hanis Zalikha, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Dessrt, Pastries, Confectionery, Brownies, Pies, Tart, Cakes

Pies & Tart. tengok pun dah tahu sedap macam mana kan? ta payah runsing la flavor korang takde. Bayangkan je perut nak pesen yang macam mana Sweet Pie Tart atau Savoury Pies dan Quiches, tup tap tup tap terus ada depan bijik mata korang. haa, baru kebang semangkuk lubang hidung bila dapat bau aromanya yang menikam usus perut.

memang penuh seleksi dengan cara tersendiri la wa cakap. 

Cakes, boleh buat korang ternganga menetes air liur, nahhh!
Deligateaux, Ain Dzaya, Hanis Zalikha, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Dessrt, Pastries, Confectionery, Brownies, Pies, Tart, Cakes

Ini tak lagi seksi bagi ain demi sebiji kek yang ohsem lagi boleh dipilih sukahatimakbapak segala. Strawberry cheese cake, Tiramisu cake, Chocolate cheese cake, Creamy chocolate cake, Lemon cheese cake, Cherry ‘o’ choc cake, Blueberry cheese cake...blalala. 

See, jenis kek pun dah boleh buat perenggan lain.  Tok sah kira lagi la dengan rasa yang sweeteness, soft, milky, satu sudu kecik kepsi pun dah mampu mengerakkan wayar wayar urat seluruh badan. pehh, hebatnya penangan beliau!

Deligateaux, Ain Dzaya, Hanis Zalikha, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Dessrt, Pastries, Confectionery, Brownies, Pies, Tart, Cakes
Packaging Ready to eat tanpa korang perlu bersusah payah demi sesuap kek ^^

packagingnya tak menahan. boleh buat bekal pergi kelas, ofis. nak bagi bopren untuk Anniversary pun boleh. untuk besday party pun boleh, ta payah abeskan duit demi sebiji kek. besday tahun hijriah ain pun dah nak dekat. korang bagi hadiah ain ni je lah. dah boleh buat ain kenang sampai bila bila ^^ muahaha.

Eh, dah terlanjut sangat bercerita pasal Pastries dan Confectionery. 
Deligateaux, Ain Dzaya, Hanis Zalikha, Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Dessrt, Pastries, Confectionery, Brownies, Pies, Tart, Cakes

korang nak? Boleh la korang klik kat website Deligateaux dan facebook ni dengan kadar segera, untuk buat tempahan online semaksima mungkin serendah harga RM2.50-RM5.00 untuk se-pakaging yang comel kemain tu. iloveyou nih! 

sambil cuci mata untuk banyak pilihan Pastries dan Confectionery memukau Qalbu.   nak call terus pun boleh atau pergi terus order kat kedai dia area Selangor, Sogo KL, kalau nak dengan pantas. halal pun halal.

mana sangka, at the first sight dulu cheewahh, tatkala Deligateaux buat promosi kat unibesiti ain. ain hanya jeling jeling gitu je, sebab musababnya perut ain ni agak memilih dengan makanan, nak yang sedap je. tapi bila tengok, ramai yang kata sedap, masa last last promosi baru lah perut mengada ngada minta beli. Sekali beli, terus borang satu kedai.mihmihmih.

p/s: ain jamin. korang akan sayang ain ketat ketat lepas ni.hehew

33 sayang Ain Dzaya ♥:

amirr cCy berkata...

terbaek lah... =)

Deqla manjew berkata...

mmg syok tu ain.. berblink-blink mata ni menikmati aroma dan keenakannya tu..kalo lep2 mata bile mkn bersama hubby ler.. haha

Ain Dzaya berkata...

@amirr cCyDijamin mampu buat jatuh cinta sampai bila bila..ehew

Ain Dzaya berkata...

@Deqla manjew deqla suruh je hubby beli kat sogo tu..^^

Ain Dzaya berkata...

@Deqla manjew deqla suruh je hubby beli kat sogo tu..^^

Mrs Velentine berkata...

M nak makan tp takur berat naik..wkaka

Yan Ty berkata...

Will let u know soon... sangat terliur n hilang fokus buat keja sat , ok. Huh dugaan

cik Que berkata...

cis...sye tak pernah makan la...hahahahaha...=D

nabilah_2908 berkata...

ala..ala..sedapnya..

kalau kita order on9..boleh hantar seluruh malaysia ke..? rasanya tak boleh kan..?huhu...

~ cik matahari ~ berkata...

memukau sungguh !!! :D

najihahfara berkata...

semuanya menggoda & menyelerakan

Chic Na berkata...

akak mmg pantang ni semua2 makanan ni. pantang tengok. kikiki..

Cik Nur berkata...

terkebil2 mata tgk semuanya..uuuuu

::Misz sunsWeetz:: berkata...

wow memang urat perut + usus da bergetar2 mintak benda nie semua ..=) hehe sedapnya!

nik ros berkata...

tgk gambar pun dah terliur ni.hehe

Ain Dzaya berkata...

@Mrs Velentine setakat sebekad ta jejes la kak m..hehe

Ain Dzaya berkata...

@Yan Ty di samping hilangkan stresss bekerja :)

Ain Dzaya berkata...

@cik Que u should try this !

Ain Dzaya berkata...

@cik Que u should try this !

Ain Dzaya berkata...

@nabilah_2908 produk nie ada banyak supplier seluruh negara...just call je :)

Ain Dzaya berkata...

@~ cik matahari ~ kalau makan lagi terpukau aw aw...

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na kalau akak terai sekali pasti nak lagi..ain jamin!

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na kalau akak terai sekali pasti nak lagi..ain jamin!

Ain Dzaya berkata...

@::Misz sunsWeetz:: ain pun sama T___T

Ayie Abas berkata...

bagus entry nih....byk menu baru ayie tau...klu x sebelum nih tak berapa sangat...

Dhia Dirham berkata...

Sedap hingga menjilat jari yum yum

Mk Syahir berkata...

mohon gua nak sikit :p

Khairul Zamri berkata...

Salam perkenalan jom join Give Away dot my 10 domain bakal diberikan free.. Simple and easy give away :)

http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

Cik Aini berkata...

perghhh
kalo dh nm dia coklat,tgk pun dh bahagia kan perut kan Ain..
adoii tiap kali nk diet pastu nmpk cokelat mesti tangguh..hahahah

Si Matatajam berkata...

Ain ni saja nk bg akak terlioq meleleh ni..

Yana Libra berkata...

sedapnye tengok~~~ :p

Mr. Doctor berkata...

Ya ka ada kat sogo? Mana mana? Nak!!!!

lelamaisara berkata...

wow....sodapnye...nyummmmmmm