Perihal Bulan Oktober | Diary


Assalamualaikum 
Bagi ain pendahuluan yang terbaik adalah dengan menempek seketul dua gambar sendiri yang ohsem, febeles serta gonjeng kan kan kan ~~" tanpa perlu letup letup kan jari jemari yang kudus apatah lagi membazirkan spoloh minit menekan bekspes di setiap saat semata mata untuk menghasilkan pendahuan entri yang ohsem, giloues bercirikan kepochi sikit sikit.


Fuh!fuhh! ni bukan tiup air semangat supaya kehidupan mendatang ain boleh lalui dengan lebih gigih. tidak sama sekali. ni tiup habuk yang berkepam hebak kat belog ain akibat tiga minggu tak hapdet belog. tiga minggu u'olls


tanpa perasaan serba salah pada belog sambil gilap gilap kuku.


Berserta beberapa alasan yang kukuh iaitu terkocoh kocoh siapkan dan submit final report praktikal kepada lecturer. dengan nak buat persediaan MUET/D-Day lagi. uruskan bisness Handy Craft lagi. kemas bilik lagi. balik kampung raya EidulAdha lagi. dan lagi lagi lagi. phew phew phew ~~".

haaa. kalau Rosmah baca entri ain ni, sudah pasti beliau akan kompius, mana satu Perdana Menteri, mana satu yang membajet Perdana Menteri. bukan saja Rosmah, jiwa raga ain pun kompius, adakah ain sibuk sebagai pelajar cemerlang? tapi bukan, adakah hanya buat buat sibuk sebagai pelajar cemerlang? mungkin. >.<


pada 1hb disebabkan ain sedia maklum yang kemungkinan ain akan sibuk kemain selama 2 minggu untuk uruskan laporan akhir praktikal kat Perak maka dengan gigihnya ain siapkan draft 5 ketol entri konon konon bila bizi publish je entri yang sedia ada. hampeh! hanggat hagget tahi ayam je. 5 ketol entri umpama selungguk hampas kelapa yang kehabisan santan.

Maka, selama dua minggu ain mengenketedarah mengadap final report yang sangat mencabar emosi, jasmani dan rohani. kehuli kehilir menghadap lecturer semata mata untuk mempersembahkan report praktikal terbaik dengan harapan semester 5 dean list lagi. insya-Allah. Terima kasih ain ucapkan pada Puan Rizallinda spesially yang tak putus putus ain susahkan lecturer comel ni, hehehew (bukan simbol bodek godek) tak putus putus juga beliau tolong ain siapkan final report dengan jayanya. alhamdulillah. 

Kenangan jadi OC semester lepas. *tanda protes sebab tak dapat jadi OC untuk MDS UiTM Perak dah T_T*
15hb - 17 hb pulak, sedang molek ain urut jari jemari untuk mula menaip, dengan harapan ada lah sedas dua halwa mata korang bila singgah belog ain. Namun, harapan tuntas disebabkan line wireless yang tak nak bekerjasama dengan ain. Maka, sebagai tanda protes ain habiskan hari hari yang berlalu dengan buat persediaan MUET/D-Day. Alhamdulillah, Speaking Test ain berjalan dengan lancar seperti yang 'dirancang' di samping dapat ahli kumpulan yang sporting kemain.hehehehehew.

dirancang = disebabkan ain group last present, so kita orang dapat soklan bocor dari group yang dah present .rejeki. lepas tu kemain la berbahas umpama sidang parlimen, debate bagai. muahahaha.


manakala 18hb -28hb balik kampung. hmm. sayang seribu kali sayang. tempoh tu memang ain tak berkesempatan langsung untuk menaip entri baru, apatah lagi mengadap laptop dengan muka ketat. siryes tak berkesempatan langsung. dengan muka siryes! nama pun kampung, bangun pagi dengar ayam berkokok,.buka tingkap nampak pokok, burung, awan. 

30hb, dengan gigihnya ain isytiharkan cuti semester 6 ni sebagai 'bulan blogging' sebagai tanda protes tak berhapdet belog selama 3 minggu umpama 3 abad lamanya.

Opss! terover acting pulak ain masa photoshot raya.........................tahun lepas.sobs. raya tahun ni, ain hanya melayan tetamu yang berpusu pusu rembat lemak, nasi impit. hari raya kannn.

***

apa pun, walaupun tak hapdate satu natang entri kat belog ni, ain tetap nak berterima kasih kepada purata 5000 manusia yang jengguk, singgah, cuci mata kat belog ni selama tiga minggu tak berhapdet.....sobbss.sobbs. terharu kot. ada ape je lah kat belog kudus ain ni, sehingga ada yang sudi godek belek entri lama ain. T___T . meh nak kiss sket semorang  


41 sayang Ain Dzaya ♥:

Cik Nur berkata...

sekarang dah tak bz kan.. boleh hapdet...hihihi/

kinara kinatara berkata...

wah...patutlah nampak sawang sini sana....huhu..nak kina tolong kemaskan sekali x nyh..huhu:)



ha sekarang dah tak bz jadi kene update selalulah kan..huhu...:)



.*.WiE.*. berkata...

So sekarang dah time utk hapdet menghapdet lah kan.. hehe..

Deqla manjew berkata...

wahh bz bebenor nmpknye tu ain..lepas ni update ler bebyk...bls dendam! haha

ieedaz @ mama_isha berkata...

mama isha follow cni..:)

Cinta Misteri berkata...

Hahaha..ni pukal n3 yep. So skang dah free eh... Nk tolong CiM tk? Kat opis banyak kojer ni, asgnment nk kena buat, study 4 coming exam lg, seb baik ank2 dh habis peksa.

izan mama mia berkata...

welcome back..

N.Aima K berkata...

amboiii belek menu mcm mengulangkaji pelajaran!

Busyra Bt Takiyudin berkata...

nnti hapdate bnyak2 k.... :)

are_lin@yu berkata...

beznya raya dia..hehe

Mrs Velentine berkata...

hai ain akak follow sini...meriah jer pic2 ain

LYAfrina berkata...

huhu,, mmg padat jadual sblum ni kan...

Chic Na berkata...

bz nya ain. kalah PM tau. huhu.. so skrg da tak bz sila update laju2 k. :)

Karukord Jagau's berkata...

tahniah...Aindzaya.blogspot.com is ranked 2,171,458 in the world heheheee :)

Si Matatajam berkata...

Mai sini kak M tlg tiup habuk tu..hi hi..fuh fuh fuh...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nampak sgt bz beno tu eheeee

shuhadaothman berkata...

siap bagi bukti tarikh lagi. hehe. nmpak beno bz tu ain. hihi

shuhadaothman berkata...

siap bagi bukti tarikh lagi. hehe. nmpak beno bz tu ain. hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

singgah jenguk si cantik malam2 hiks :p

Cik Aini berkata...

wah..lps ni nmpk muka Ain ari2 dah menghupdate blog kan.hihihi
selamat menempuh cuti pnjang wooo :)

Ain Dzaya berkata...

@Cik Nur memangla bole hudpate..tapi malangnya belog ain dianiayai :(

Ain Dzaya berkata...

@kinara kinatara rajinnye kina sorang nie..hehe

Ain Dzaya berkata...

@.*.WiE.*. ada memang ada..tapi blog dianiayai..huh..tataw na baiki cmne dah..

Ain Dzaya berkata...

@Deqla manjew yer..dendam kesumat niyang rapik!

Ain Dzaya berkata...

@Deqla manjew yer..dendam kesumat niyang rapik!

Ain Dzaya berkata...

@ieedaz @ mama_isha thanks mama isha...

Ain Dzaya berkata...

@ieedaz @ mama_isha thanks mama isha...

Ain Dzaya berkata...

meh sini ain tolong CM..tolong tengokkan..hehew

Ain Dzaya berkata...

@izan mama mia hai mama mia :)

Ain Dzaya berkata...

@N.Aima K ni lah masalah utama ain..rabun ta ketahuan hala..

Ain Dzaya berkata...

@Busyra Bt Takiyudin okkeh dear!

Ain Dzaya berkata...

@are_lin@yu raya tahun lepas memang la best :(

Ain Dzaya berkata...

@Mrs Velentine measeyy akak!

Ain Dzaya berkata...

@LYAfrina dah mengalahkan perdana menteri :p

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na hahahaha..baiklah chic na!

Ain Dzaya berkata...

@Karukord Jagau's macamlah belog retis..kuang2..

Ain Dzaya berkata...

@Si Matatajam baik2 kak M..merecik air liur kang.. ;p

Ain Dzaya berkata...

@Wanieys a.k.a IbuQalief tu la pasal kan...

Ain Dzaya berkata...

namapun diari..huehue

Ain Dzaya berkata...

@Wanieys a.k.a IbuQalief measeyy ibu qalief yang cun melecun!

Ain Dzaya berkata...

@Cik Aini janganlah akak bosan pulak nak singgah sini tau tau tau