Peplum Dress inspired ♥

Assalamualaikum 


Sebelum itu picit sini, 
untuk mereka yang gwiyomi 


Kak Lela, Cik Temah, Leha sila tenangkan diri dan mendapatkan keceriaan yang maksimum hanya demi kegembiraan entry kali ni. okay okay. bertenang. jangan terkinja kinjakan diri dengan terus scroll ke bawah. rugi nanti.

nak kata ain ni buta fesyen, pernah la sekali dua selak selai dua bab fesyen kat majalah. sempat lagi meng-lagho-kan diri belek blog blog fashion dengan harapan dapat la cari seketul dua idea untuk manjakan diri dengan selai dua baju, shawl baru. keji betul perangai walhal minggu lepas baru je beli Sleeveless Long Dress. ain ain -..-"

tapi, kalau nak cakap ain jenis makhluk fashionista abad ini. malas la nak cakap. nampak sangat auta nya. tapi kira orait la. ada jugak anjakan paradigma bab bab fesyen ni. ain masih lagi berbaju kurung dan lilit lilit 'shawl' ke kelas. sebab musababnya iolls memang tak pandai pakai tudung bawal atau tudung instant, untuk pastikan ia betul2 terletak atas kepala. kui.

sejak mutakhir ni, sejak dah pandai pakai dress ni, sejak awal dewasa ni, sejak. okey dah dah. ain perhati menjadi one hit sensation on girl who love fashion trends. berkesinambungan juga dengan girl nama Ain Dzaya (sila kutuk habes habesan. muahaha)

maka, sini sini si jelita si cantik sekalian.

Maria Elena, Fatin Liyana, Ain Dzaya, Yuyu Zulaikha, Fatin Suhana

Fatin Suhana. haa tak kenal? meh, ain kisses ♥ sekor sekor. Beliau ni setanding la dengan Hanis Zalikha, Yuyu Zulaikha, Irene Marcello, Hazanis, Maria Elena. Kalau nak ain listkan, esok pagi pun tak sudah sudah. Sekarang dah ramai muncul para blogger yang jadi model atau idol untuk para gadis atau awal dewasa, bahkan pak cik mak cik untuk bergaya penuh sopan dan muslimah ala ala fashionista mengikut peredaran zaman. 

See guys, siapa yang cakap blogging ni hanya ngomel sensorang depan latop, forever alone, tiada jaminan masa depan meh sini ain cocok montot guna pensel stabilo. From blog, uolls akan jadi orang pertama yang dapat sesuatu ilmu, perkara yang berguna, news yang orang takde belog dapat seminggu kendian. Proud of me O.o sambil gilap kuku

Maria Elena, Fatin Liyana, Ain Dzaya, Yuyu Zulaikha, Fatin Suhana

Dulu, riuh orang kampung bercerita pasal shawl hana Tajima, style Yuna. Past a month, Joyah sebelah rumah  bergaya ala ala Fashion Trends Japan. Kendian, kecoh gossip girl yang Milah tayang tayang Sleeveless Long Dress, Maxi Skirt beliau. tup tap tup tap, dengar kampung sebelah ilhamkan Street Style. all of those things happened in 2012!

Maka, hari nie ain nak kepoh sekampung tentang the un-dying trend! the peplum madness! ya. kali ni ain terpaksa akur dengan kehendak smilan napsu yang ain gileous kan peplum walhal dah ada seketul terperosok dalam almari.buhamabuhabbuha orang tamak kebiasanya ketawa berterabur  ~.^

Maria Elena, Fatin Liyana, Ain Dzaya, Yuyu Zulaikha, Fatin Suhana

Apa yang ain kaji, siap kaji bak ang peplum ni muncul sejak renaisance lagi disebabkan peplum trend evolved to a more fitting structure. tapi, sebagai muslimah peplum di-design-kan pada struktur yang tak fix dan selesa dipakai to cover our aurah. ya ustazah :p Tapi disebabkan seluruh dunia, continuously spotted-kan peplum ni memaksa-nya fashion industry tinggalkan fesyen ini dulu kala. T__T.

and 2012, peplum trend is back! :')

Maria Elena, Fatin Liyana, Ain Dzaya, Yuyu Zulaikha, Fatin Suhana

jom jom ain tolong menjulingkan mata korang sikit jadi madness macam ain, kat sini byfatinsuhana.blogspot.com tak perlu susah payah pinjam kereta emak pergi butik buat ape kan kalau dah buleh tekan dengan jari je nak beli semua ni. sifat lagi keji. Disamping, koleksi sis fatin ni la yang paling murah dan sangat sopan santun lepas seharian mengugel ^^

Maria Elena, Fatin Liyana, Ain Dzaya, Yuyu Zulaikha, Fatin Suhana

Adeeva Maxi Dress yang tengah hot kemain pun ada disini. memang cun la pakai tika pergi dinner, konvofesyen. sebab musabab, materialnya sangat lembut, made with high quality of lycra, the material itself is so comfortable because it is not thick. memang terus laki stock Aaron Aziz bersusun mintak number talipon la kalau nampak korang pakai Adeeva Maxi Dress ni. nak ni tak? sabar.

Maria Elena, Fatin Liyana, Ain Dzaya, Yuyu Zulaikha, Fatin Suhana

Lepas ni siap la tabung ayam adik. ada gak yang kena pecah ni. selain dari tu, di By Fatin Suhana juga ada sediakan:

Pooplook
El Zahraa
dan banyak lagi la.

p/s; habesla duit korang.

41 sayang Ain Dzaya ♥:

fynaE berkata...

kita ada satu je turqoise dress. mampuih kene gelak ngn mak sbb pky dress.

Solehah Shamsuddin berkata...

fatin suhana tu mmg cantik.muka dah la cantik,sesuai jadi model.teringin nak jumpa fatin suhana

Arra Ahmad berkata...

suka beli tp xpakai..cemana tuuu????aha

❤ Si Budak Vanilla ❤ berkata...

best entry nie. .kta xpndai nk peshen2 nie. .hehe :P

Chic Na berkata...

memang comel peplum2 itu. sungguh menggugat ketebalan purse. sabar jelah. huhu..

Si Matatajam berkata...

Baru kenal..hu hu...cantik..

hazanis berkata...

kita dah ada warna hitam yg fatin suhana pakai tu. :P

Deqla manjew berkata...

rasa mcm x layak jek pakai dress gini..hahaa...

TiranaAduka berkata...

salam
Salam kenal..alamak ada chik na..hehe nak kenal dgn chik na sekali lah.huhuhu

Mrs Velentine berkata...

cantik2 tp huhu..sabar2,.haha

izzah berkata...

Cantik la smua ni ain..rasa dh trgugat iman dh ni nk mmbeli:-P

Cik Que berkata...

oh...nampaknya saye ni tak tau ape2 psl pesyen mesyen ni...hik3..just komen je ni...^___^

Cik Ain berkata...

wahhhh ,cantikkk siot

Dayana Bahar berkata...

body cntik pakai apa pun cntik hihi

sueMUNCET berkata...

sekarang trend kan org pakai baju nie tapi kita satu pun takde baju mcm nie..hihi..

capt. keon alhan berkata...

selalu teringin nak pakai dress tapi tak tahu nak pakai bila. nak pakai gi kelas, nanti rasa serabut. uhuhu.

Cinta Misteri berkata...

yep yep.... CiM akan pakai dress bila kluar ngan en.hubby jer or kalau bila kluar ngan family tu ada en.hubby skali. Tapi....kalau gi jimba2 ngan kawan2, kojer, gi class, mmg selesa jeans jer lah...

**ada byk koleksi dress & maxi skirt :)

Nurul Farhana berkata...

Wah, peplum ni memang chantek :)
Malangnye saya ni x reti fesyen2, kekadang ad gak nak pakai bnda2 mcmni, tapi cam tak kena pulak ngan perwatakan.. :)

nik ros berkata...

teringin nak pakai peplum ni. nnt akan beli satu. cantik warna merah yg fatin pakai tu kan

Ain Dzaya berkata...

@fynaE kite gengla..tapi ain ada yg turqoise corak strips :)

Ain Dzaya berkata...

@Solehah Shamsuddinorang canti k pakai ape pun tetap cantik kan...lainlah ain ni T______T

Ain Dzaya berkata...

@Solehah Shamsuddinorang canti k pakai ape pun tetap cantik kan...lainlah ain ni T______T

Ain Dzaya berkata...

@Solehah Shamsuddinorang canti k pakai ape pun tetap cantik kan...lainlah ain ni T______T

Ain Dzaya berkata...

@Solehah Shamsuddinorang canti k pakai ape pun tetap cantik kan...lainlah ain ni T______T

Ain Dzaya berkata...

@Arra Ahmad ain cadangkan..beli pastu jual dengan herga yang lebih mahal..kuikui

Ain Dzaya berkata...

@Chic Na sekali sekala award untuk diri sendiri :)

Ain Dzaya berkata...

@hazanis mesti cantik kan mek cah pakai :">

Ain Dzaya berkata...

@Deqla manjew selayaknya deqla pakai heels..hehe

Ain Dzaya berkata...

@izzahsekali sekala award untuk diri sendiri yang penat bekerja apa salahnya kan...

I am Me berkata...

done follow u back! :) nice entry, smuanya cantik2, tp sy x reti sgt bab2 b'fesyen ni.. hehe

Cik Aini berkata...

wowowowo
beraninya pakai merah mcm tu..nmpk cantik sgt dgn kaler tu tp ai x beranilah nk pakai warna segarang tu..rs x sesuai :)

Misya Mialen berkata...

pki peplum mmg cantik. sy pun ada jg;)tp warna mustard;)

Yana Libra berkata...

xminat sangat dress~~~ :p

lelamaisara berkata...

teringin nak pakai..hehhee,,tapi tak tau la sesuai ke idak...hahha

esahanggun berkata...

peplum mmg best...
ade satisfacti0n ble pakai...
nak pakai l0ng dress tp rsau sbb sy gm0k..,,
kebuncitan yang ada telah menjadi penghalang sy untuk berstyl0..,,
s0...
ade suggestion..??

Heiladies Co. berkata...

SALAM..
JOM DAPATKAN PEPLUM PD HARGA PROMOSI. SKIRTS AND HALFMOON SHAWL BERBUNGA LEBAT PUN ADA.SEMUANYA CANTIK2 TAU..
JOM LAH SINGGAH

SHOPASHOPAXOXO STYLISTA TOPS DRESS berkata...

We provide a few design of baju jubah, baju kurung,purse,dress for kids and others. Furthur, we will update our bussiness with a new fashionista products and latest design. Don't miss it up guys!!

SHOPASHOPAXOXO STYLISTA TOPS DRESS berkata...

We provide a few design of baju jubah, baju kurung,purse,dress for kids and others. Furthur, we will update our bussiness with a new fashionista products and latest design. Don't miss it up guys!!

Mimie Najib berkata...

menarik peplum ni..lagi2 yang mcam warna hitam & merah yang perlu pkai ngan kain-skrit labuh cmtu..

♥~~Rino@~~♥ berkata...

Hai..Jemput view n follow di http://rinoalytionista.blogspot.com/ Boleh tgk koleksi Peplum Blouse 2 Layer pd harga serendah RM49..TQ

Pinkbubblegumprincess berkata...

love fatin suhana..down to earth blogger..:)

http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/