Demi Kasut Crocs Dahku Bunuh Diri

Assalamualaikum 

anggap je la Assalamualaikum dan lep lep kaler merah sebagai pendahuluan. Ain dah menggelupor tak ketahuan hala ni nak taip isi penting. hikhik

Jelas sangat menunjukkan betapa rakusnya seorang bernama Ain Dzaya bukak kotak crocs 

bangun pagi pagi, celik je mata, lihat dunia, sambil gosok gosok mata dengan rakus. sekali lagi buat ain mengelupor tak ketahuan hala. Gosok gosok mata lagi dengan dabel maksima rakus dengan harapan taik taik mata tak menghalang penglihatan untuk tengok 'benda' yang ada di depan mata ain ni. Pehhh! ini bukan dusta dalam mimpi! 

Kisahnya begini, ni semua gara gara silibus pelajaran praktikal semester ni, -..-" menyebabkan ain dan lelaki masa depan terpaksa tanggung perasaan berjauhan seketika selama 8 bulan. Sorang kat Selangor, sorang kat Kelantan umpama cinta Lebuh Raya Timur-Barat wa cakap :( 8 bulan der wa terpaksa berjauhan dengan dia. memang sakit ah der wa cakap sama lu. tapi demi cinta wa sanggup.eceh!

Tapi sepanjang berjauhan ni, dia tak pernah buat hal la. Sepanjang masa dia, call, contact dan webcam untuk update dia buat apa semua. Daily routine semua dia update kat ain walaupun ain tak suruh. Dia pun minta ain update daily routine kat dia jugak. Even dia sibuk, dia akan cari option untuk contact dan tak pernah ada alasan untuk tidak contact setiap hari, setiap saat. Sebab musababnya, dia bersungguh sungguh nak kenal ain dan jadikan ain isteri dia walhal ain dah awal dewasa sekarang, tak perlu di risaukan sangat. kot!

Nak dijadikan cerita, a few months ago konon konon dia nak buat supraise kat ain. konon la kan! Tapi disebabkan ain ni jenis manusia yang rakus, maka terpaksalah dia berterus terang dengan ain untuk memastikan kesejahteraan kehidupan alam sejagat.bhahaha

Dia plan nak hadiahkan sepasang kasut mengantikan ballerina ain yang dah uzur dimamah kaki kudus ain ni. Cut punya cerita, disebabkan dia spesis manusia yang ober ek-saited, maka sebelum cuti deepavali dia poskan kasut tu ke alamat opis ibu. kenapa ofis? suka hati ain la. mumaha

Can uolls imagine, almost 3 weeks punya tunggu sampai berjambul kepala ain. tak sampai juga parcel tu. Rententan peristawa itu, ain nekad semalam, bertumbuk hambur soal jawab dengan dia pasal parcel tu, dah ghupe polis pencen pulak, cume kiut sikit --" sehingga ain ugut nak cederakan diri kalau dia tak call skynet untuk tanya pasal parcel tu. sebab ain sedia paklum, dia kan senantiasa risaukan ain khoonnnn. ihiks.

Padahal pasal parcel je kot! ain ain -.-'
Tup tap pagi tadi, parcel tu terjonjol depan mata ain. betul betul terjonjol sebelah ain. nak telan air liur macam dah takde halkum masa tu. Rupanya, parcel tu dah lama sampai, cuma tak betul betul sampai kat depan rumah ain jeh! Bila buka, memang betul supraise la, dia kata nak bagi sepasang, buka kotak ada dua pasang; white & dark brown crocs duet woman feveret ain :') measehh


kan, hari tu saya buat magic. 
sape suruh demand sangat nak yang itu ini, 
padan muka dapat dua :p
-lelaki masa depan
*:") 
Mempersembahkan! magic dari satu kotak crocs, wujudkan dua pasang kasut crocs feveret iolls ^^ lepas ni boleh la ber-jangoks ke class tanpa gusar kaki yang mulus gelecet yang ke 2423473582 kalinya.

Kemain ganas,rakus, gelojohkan iolls. Bila difikirkan semula, malu dan kesian sangat dengan lelaki masa depan dan diri sendiri sebab perasaan bertindak tak rasional tak tentu hala padahal umur dah cecah awal dewasa. terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata binasa. dah boleh kawen pun (tibatiba)

Mujur lelaki masa depan ni punya perangai chiillax, kool, humble. Selama 3 tahun kenal dia tak pernah pun berlagak dengan apa yang dia ada ke, senyap je. Kerja dia diam dan sengih je memanjang. Tak pernah look down on others. lagi satu, dia tahu yang ain ni spesis manusia terlemah adab ini, so everyday, every minute dia akan bagi semangat untuk sentiasa look for the future :')

p/s: dah dah. mana boleh nanges, dah dapat empat ketol kasut baru untuk kaki yang serba ohsem kan kan 

31 sayang Ain Dzaya ♥:

Farina Hunny berkata...

untunglaa . hikhik

zila manaf berkata...

alololo comelnyee

.*.WiE.*. berkata...

untungnya badan... selamat berbahagia kome berdua ye..

Niswatus Solikah Samik berkata...

waaahhh! sweet gitu! untung la dapat double tros! hehe..

#eh ain, siapa nama ex rumet ain yg ain ckp penah crite pasal anis tu ye? curios... hehe

Chic Na berkata...

awww suwitnya.. comel la kasut yg putih tu.

fifie berkata...

Tak faham lah ain. Maksudnya kasut ain tu dah lama sampai tapi ibu ain sorokkan ke ? hehe

Cik Aini berkata...

comel lah yg kaler putih tu..
suwittt :)

Karukord Jagau's berkata...

tenang2...jgn emosi...dh dpt kasut dh tu hehehee

Nurul Farhana berkata...

Hehehe..sweetnye :)
siap dapat 2 pasang lagi tu

iiima ❥ berkata...

ee sweetnye bf ainnnnnnnn

Mrs Velentine berkata...

untunglah ain

are_lin@yu berkata...

wahh beznya suka yg warna putih tu..hihi

Phat berkata...

untung lah lu

Niswatus Solikah Samik berkata...

haha! mek ka! dah agak dah! makna nya, kita penah kongsi blok yg sama! haha! patot la mcm ingat2 sikit.. cuma samar2.. aish... kecik nye dunia.. :)

cikpjaz berkata...

cantik yg kaler putih tu=)

slm..nak minta tlg sikit blh? jom support pjaz dlm contest anjuran denaihati..hanya klik G+ di bwh entri contest, TQ so much ^^http://www.cikpjaz.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

~ cik matahari ~ berkata...

comei2.. putih sweet :)

miss niedNied berkata...

sweet!!! huhu untungla dpt kezutan berdouble2. ihhi :D

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

hahah syoklah yg tesayang pos kan crocsss gittu =p

pasni kalau jln mesti rase mcm kt awang2an kan,hihihi

Zyra Roxx berkata...

huntunglahhhhh :O

bila shong nk sepraiskan gua ni :3 kuhkuh

Ladyulia berkata...

so sweet, eh?
take picture of you are wearing those shoes :D

Fariz Reza berkata...

entah mengapa rasa nak tersenyum baca post nih (^_________^)

Fariz Reza Dot Com

si matatajam berkata...

Comelnya kasut... Nak sepasang bleh.. Hi hi

Yana Libra berkata...

bestnye dapat hadiah~~ :)

I am Me berkata...

dah join yg ni?? :) http://sogoodyetsobad.blogspot.com/2012/11/cik-lyeens-giveaway.html

Mr. Doctor berkata...

Kesian 2 ekor buaya kena tembak nak buat kasut ni.. :-)

Cinta Misteri berkata...

Untunglaaa..jgn nnti gi class pkai sblah itam sblah putih yep.

Sweet n3 for sweet moment

sendiri berkata...

tak baik bunuh diri..

kinara kinatara berkata...

woooo..cantiknya..:)

lelamaisara berkata...

akak suke yang putih tu...cute...:)

jann sinuja berkata...

alahai sweet je..jeles tau!!

Dhia Dirham berkata...

so cute!