Ain Dzaya menuntut ilmu membuat header transparent

Assalamualaikum ^^...sila klik iklan bawah, kalau anda hensem dan comel....

Dua harian tak menghapdate belog ini....rasa macam nak tarik muka lama lama sorok bawah bantal gara gara disebabkan tuh....tu la....tengok atas belog ain tuh....dua hari nie ain mengadap pejadah tu je la.....

Disebabkan perasaan hasad dengki berkecamuk setiap kali blogwalking bila tengok belog belog yang ada transparent header, semuanya santek santek siap berblink blink sakit mata bila melihat, ain pun nak jugak! Makanya, ain pun cuba mencari inisatif inisiatif berikut dengan tanya Google camne nak buat header transparent, keluar masuk  75645243 belog yang ada tutorial pasal membuat header tu. 

Mungkin juga patut akur, Ain sememangnya tak pandai guna photoshop, gimp 2.6.


maap ler, tak minta izin ...ain pakai grab jer header-header transparent nie....




semua header transparent nie ain grab tanpa minta izin pada belog belog yang hebak dan semart belaka, tolong jangan saman ain yer. Walaupun tak boleh jadi blogger yang memang kena bagi tabik springg pun tak pe lah...asal belog ain pun ada header transparent macam mereka....hekhekhek =) rasa rasa nak bagi penampo tak?

Tapi setelah bertungkus lumus dari pagi ke petang ke malam, berpusing hari pagi, petang,  malam.... tak cukup makan, tak cukup tidur, mandi tak seberapa basah, ini la hasilnya.....Walaupun header transparent hasil titik peluh ain selama dua hari berturut-turut nie tak canthek, tak blink blink macam belog belog yang semart dan hebak hebak belaka, tapi bila dah diadaptasikan *ain dah lama tak belajar Bahasa Melayu pada belog ain, nampak comel pulak macam tuan belog....hehehehe.....sila cepuk saya sekarang  =.="

Cubaan 1

Guna Gimp 2.6. Tersengguk senggup depan laptop menghadap Gimp 2.6 nie saje.

Cubaan 2 

Guna photoshop pulak...nampak messy dan hudoh sesangat kan?

Cubaan 3 

Last sekali petang tadi ain guna photoshop...dah expert dah seket...hihihihi........Walaupun tak chantek dan masih lagi hudoh, comel pun takpe lah....tapi comelkah?! okkeee! sila mengata saya sebaldi..

Papepun sekarang ain dah expert 5/120 peratus setelah dua harian menuntut ilmu membuat header transparent...terima kasih 75254354 blogger yang membantu =)

p/s : setiap usaha pasti ada hasilnya, janji usaha itu iklas .Ain nak qada' tido yang tertinggal....tataaa~

13 sayang Ain Dzaya ♥:

Syazwan Che Deraman berkata...

header awak comel :)

ain dzaya berkata...

sama2! =)

Cik Jannah berkata...

waaa....cantekk..

..cik gugu.. berkata...

usaha tgga kjayaan .. hahahah~

farah adila berkata...

cantiknyaaaaaaa...
buatkan tuk saya le ke???
ada cas tak???hehehe

Ain Zulaikha berkata...

lepas ni boleh lah buka tempahan utk header transparent :)

Siti Nur Shahirah ! berkata...

chantek lah ~
:))

ain dzaya berkata...

@..cik gugu.. aok...aja~aja fight!!

ain dzaya berkata...

hahaha...
xder maknenyeee!!

Ezad Skytech berkata...

hee....comel pe header ni..lepas ni boleh la hasilkan header transparent yang gempak2 lagi..:D

Golden Rose berkata...

bagus2...sha je masih tak expert2 lagi

Golden Rose berkata...

bagus2...sha je masih tak expert2 lagi

ain dzaya berkata...

@Golden Rose that y kita kene salu belajar..try it taw!