Sebagai blogger kita perlu berani, hati kena tabah beb!

Assalamualaikum!
Salam sejahtera!
Ain masih lagi bersenyum lembut di sini....sambil menguyah mengunyah jem Nutella....sebab nak tulis entri panjang  nie...anda wajib baca....hohohohoho

ain dah besarkan ,so korang ta payah la gedik gedik nak cubit cubit, picit picit manje disini.

Rasa sesak nafas sesangat bila tak cakap nie......


Firstly, ain nak ucap terima kasih sesangat kepada semua blogger yang sudi  menjadi follower blog cikai, gonjeng, hijau taik seperti yang dinyatakan cik wawa diatas. Wahaa....


HIJAU TAIK???!! 


camnie ea kaler dia......untuk pengetahuan umum, ini seperti pertama kalinya la ain bercakap HIJAU TAIK dalam blog cikai ain nie dan...blog ain nie ada kaler HIJAU TAIK ke? Entahlah ,ain tak rabun warna lagi, sebab ain rasa warna hitam adalah...huhuhu.... 

MAAF TERKASAR BAHASA, SESAK NAFAS SANGAT!!

Hampir setengah tahun ain berbloging, bagaikan tidak sia-sia sebab ain dapat kenal ramai member member  yang hebakk hebakk belaka dalam penulisan...ambo boleh bagi A++ la pada demo...komfem korang korang nie expert BAHASA MELAYU ...kehkehkeh...samela kita! siapa nak mengata segeleng ain silakan. 


Selama menyelam dalam medium dunia blog nie, ain tak pernah mengamalkan konsep 'i follow u, you follow me' pekejadah tu. Sebab ain tak suka memaksa, bahkan berfikran negetif pada orang lain. Setiap manusia nie kan ada konsep masing masing...pendirian masing masing, cukuplah sekadar kita menghargai diri mereka. Lagipun, ain tidak pernah memaksa sesiapa untuk follow blog ain...setiap orang ada pendapat masing masing follow blog ain....Idok ye gitu??!

MAAF SAYA BUKAB GADIS YANG TIPIKAL.
TAPI SAYA GADIS KIDAL.
(SKEMA SEBENTAR)


Seterusnya, khas untuk Nuffnang....wa sayang sama lu beb sebab kasi wa elaun der....at least boleh la wa tampung duit untuk berjimba jimbun...kehkehkehkeh...psstt! sebenarnye ain baru cek Nuffnang....wa dapat lagi der BE ke 8...toce! toce! toce! Nuffnang...errmm.....nie mesti ganjaran wa dapat lepas kene kritik tadi.........so sesape, please KRITIK lagi....ain nak print screen...lappy lak buat hal! Tape tape..tunggu nanti nanti ye.... 

kunyah Nutella lagi.

lagi..........



SETAKAT INI SAHAJA KOT..
AIN TAK PANDAI LAH BUAT KARANGAN BERJELA LELA LELA
rasanya dah cukup 6 perenggan
kalau dalam exam da lulus nie...
kehkehkeh..
loyar buruk kat makamah la!!

Message nie khas untuk cik wawa @ (bukan nama sebenar) : 

Cik wawa, mula mula mula sekali, ain nak ucap terima kasih sangat sebab sudi la datang menonong mengadap, memerhati, mengkaji, mengkritik setiap inci blog ain nie. Serius ain cakap cik wawa manusia yang first time datang blog ain yang buat sebegitu. Walhal ain tak minta pun cik wawa bersusah payah berbuat demikian. Sungguh terharu lah....ada orang macam nie!! toce,toce,toce! ermm...kene kasi hadiah nie sebagai tanda penghargaan, bukan senang lorh..bagi ain nak jumpa orang camnie taw! nanti bila-bila cik wawa free nak buang masa kat blog ain ...intro la dulu siket siket pasal diri cik wawa.....taw!

TERIMA KASIH KERANA MENJADI PRIHATIN.

So, ada sesiapa lagi nak MEMERHATI, MENGKAJI, MENGKRITIK setiap inci tentang blog ain??!
ain akan pertimbangkan komen anda.


Ayuh ramai ramai yob......ain tengah free meratah jem Nutella nie....

Terima kasih kerana menjadi blogger prihatin. Dah mengkritik hebaakkk jangan la malu malu menyamar sebagai anonymous @ tak nak publish diri

c'mon

sebagai blogger kita perlu berani tampil ke hadapan, berkongsi pendapat

awok nie la...nge sayo pom nop malu....chill la beb! sayo dok make ore, sayo make Nutella jah..


35 sayang Ain Dzaya ♥:

Saiazuan berkata...

prghh dpt BE, lama kot kte x dpt BE

Kancil 8349 berkata...

main sedap kritik blog orang...kalau bahasa lembut ndak apa..nie bukan main kasar bahasa...sabarlah

Phat berkata...

betul la ain xde kolor ijau pun blog ain...kritik x bertempat

LaNuNsepet berkata...

hijau taik? taik baby memang hijau lar.. setahu lanun..

tapi tang mana hijau taik dalam blog ain ni? tak nampak ponnn...

mungkin dia silap taip kott..hahha
blog ni bebas.. tulis jer.. bukan untuk komersil yg kita perlu ikut apa yg org nak.

Dhia BellamiZam berkata...

hijau taik??ate mcmmane la ghope nye tu ain??xprah tgk kowt..pndai dy menilai..hek3..

dpt BE??waaa~untung la..Dhia da 10 bulan blogging pon x pnah dpt BE..jeles!!haha

peep berkata...

hahaha lawok2.. bute warne tuhh kompem :P

Selendang Merah berkata...

kuatkn semangat..jadikan komen tu sebagai pembakar semangant ain untuk terus berjaya dalam dunia blog..Sm tengok blog ain oke cantik..loading pon cepat..

sue perbs.. berkata...

tk nmpk pon warne hijau taik? hehe.. untungla dpt BE.. susah nk dpt tu

ArulchelseA berkata...

cobaaannnn...

Oong-ong berkata...

ni lagu tu http://aggreable.blogspot.com/2011/09/hanya-ingin-kau-tahu.html

ain dzaya berkata...

thankz semua kerana support ain dalam dunia blog =)

Gua Tertidur berkata...

rilek lah...tp mne hijau tahi tu? xde pun gua tgk ?

yanie.yuhuu berkata...

chill k ain,, mgkin dia jeles tgk blog ain,,
puas jgk yuhuu cari wane hjau,,
yuhuu buta wane da ke ??!
=D
chill ye cyunk !

Hishyamuddin berkata...

cik wawa buta warna...hehehe..wat malu je..

Atiqah Wadiah berkata...

sesungguhnya org yg mengomen belog2 kita tuh t'sgt2 lah prihatin t'hdp kita :)

..cik gugu.. berkata...

aq x nmpk kaler ijau taik pong kt cni.. budak tu buta kaler kot ;p

JaLi AshBurn berkata...

ijau taik ? hahaha, . . . ijau gelap kot, . . . mungkin kritikan tu untuk tolong perbaiki kualiti kot . . . :)

ain dzaya berkata...

take semua kritikan adalah positif!

ain dzaya berkata...

@Saiazuan : insyallah nanti dapat..selalulah antar credit kat nuffnang ;0

ain dzaya berkata...

@Dhia BellamiZam hahaha..ain pun tataw tang mane, hijaunye..keh3

ain dzaya berkata...

@Selendang Merah insyallah! terima kasih kerana memberi semangat.

ain dzaya berkata...

@Oong-ong : mekasih oong-ong ;)

ain dzaya berkata...

@Gua Tertidur hahaha..wa pun tataww!!

ain dzaya berkata...

@yanie.yuhuu mungkin kowt! hehehe

ain dzaya berkata...

@Hishyamuddin : huhuhu..tataw nak cakap per..sorokk muka bawah bantal ler gamaknye!

ain dzaya berkata...

@Atiqah Wadiah yup!! dy mmg prihatin!

sha my heart berkata...

La, kesiannya..

blog sha pun pernah kena juga. memang la terasa. dia jadi anynomous, tak tau sape dia.

Ayat punya la kasar, maki hamun segala.

Ingat nak buat entri juga tapi entah bila sb nak tunggu keadaan cool dulu. Risau masalah lain pula muncul.

Apa pun, chill k. Tak semua orang akan suka kita. Adat la manusia, kan? =)

ain dzaya berkata...

@sha my heart juz amek kritikan tu sebagai semangat ye sha..setiap org ada sifat2..tapi kita jgn pernah putus asa atas kata2 org lain...
keeping blogging ye dear! hiraukan kritikan jadiakn sebagai semangat!

amna berkata...

erk, awatnya dia tu? pelik3~~~~

Lelord berkata...

hijau taik? celah mananya ni puas dok belekw x jumpa pun...adehhh

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

hehe...3 kali kak LM buka blog ain, tak jmp hijau taik.dia rabun warna kot?haha...dan blog ni blh akak loloskan diri.tak berat sgt nak pikul blog kamu ni ain..wahaha.jgn pk benda remeh camni okey!

tiefazatie berkata...

isk..xnmpk pun warna hijau taik itu?die terslh post kot..hehe..

ain dzaya berkata...

@amna hakhak..tataw la amna mengigaw kot!

ain dzaya berkata...

@tiefazatie
@Lelord

entahla!mybe buka byk sgt blog dalam satu masa tu yg tersilap taip kot..=)

ain dzaya berkata...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) hihihihi..mekasih!blog ain sedang berdiet sekarang!
tapi tuan blog sentiasa mentekedarah!