Nuffnang godek godek Ain #2 .:: Belajarlah dari kehidupan ::.


Assalamulaikum dan salam sejahtera ^^

Si gonjeng yang hensem dan si chantek yang chumil yang begitu eksited sesangat sedang menghapdate belog kesayang korang tu kan, Good Evening lah dalam bahase omputeh kepada semua bloggies, pada jam 9.00 p.m. 

Sepanjang seharian ini, ain tak tau kenapa hati ain meloncat-loncat toink!toink! dengan kelajuan seratosnamploh kilometer/sejam. 
Pertama,
Mungkihkah kerana terlalu eksited bagai nak rak sebab dapat spend time dengan abang tersayang, Nikhaz walaupun berpeloh peloh merembes-rembes hari nie tolong Abg Yie kemas barang2 hasil kerja dia kat studio dengan kerenah dia yang memang havoz hectic sampai ain pun jadi pening. Sumpah! penat . Sebagai upah, Abg Yie bawa ain lunch kat warong depan masjid tu.....walaweii! dah bertahun tahun stay kat Machang nie, pestime taw makan kat sini....sedap!nie tempat feveret Abg Yie makan taw....mumumu..okkeyh! ain memang tak berkembang dan sombong di situ!..... 

Bila lagi dapat buat kerja amal macam tu dengan abang Yie, sumpah rasa sayang nak menangis kuat-kuat sebab maybe lepas grade nie Abg Yie, akan sambung belajar kat Bandung atau UiTM Perak, kalau Abg Yie tanya Ain....

"Nik sambung kat UiTM Perak je la...t hari-hari ley ain belanja nik air kotak, ley teman nik buat keje kat studio hari hari...theeethee..." ah! trik air kotak bagai, macam budak kecik....
Nik terus pintas " kan nie dah banyak kali dah pergi Bandung.......mungkin kat Perak je"........wokeeyhh! aku senyum sampai ke hujung telinga......

Sini la tempat ain bertungkus lumus merembes peluh yang leleh, tolong kemaskan artwork2 tu....ini baru sebahagian taw..............muka tensen yang berlagak hensem la tu.......!!
Nik Hazri semasa di Padang, Indonesia dengan muka eksaited duk tengah sawah...Qlate kan tak de sawah cantek hijau macam nie....





















kata hati :
Nik Mohd Hazri nie.....sebab dia seorang manusia yang tak pernah kenal erti penat lelah dan putus asa mencari ilmu dalam kehidupan, seorang yang terlalu merendah diri, tidak tamak dengan apa yang dia miliki, seorang yang berpandangan jauh tentang masa depan dan yang paling terbaik sekali dia banyak mengajar ain tentang erti sebuah kehidupan yang sebenar. Terima Kasih, Nikhaz, ain doakan suatu hari nanti nik jadi seorang artist yang dikenali dan berjaya taw!!sob!sob!sob! dah duduk tinggi, jangan lupa pula kat ain kat bawah nie taw!



Kedua,

Tengok bawah nie,

taranggggg!!

Berdebar-debar sebab dapat hadiah dari Nuffnang rupanya....

BE LAGI DARI NUFFNANG

nak nanges guling-guling boleh ta?
hehehe...
Terima kasih =))))
picit, cubit gambar tu kasi besar

Ketiga,
Alhamdulillah, Mr. Lullaby ain baru je contect dia dah dapat kerja yang bersesuaian selepas merata tempat cari kerja yang setimpaldengan gaji untuk spend time masa selama cuti sem nie....bukan choossy wookeyhh! duit ptptipu tak cukup untuk  student macam kami untuk study..so kena la workhard siket...nak berjaya kan......

p/s: Selagi hati terdaya, selagi bahu mampu memikul, akan aku terus berusaha untuk mendapat yang terbaik. Jatuh tak bererti lemah, berdiri tidak bererti kuat. Setiap perbuatan pasti ada jawapan yang kelebihan dan kekurangan...janganlah pandang pada kelebihan, tapi pandanglah pada kekurangan yang ada, agar kita sentiasa cuba berusaha yang terbaik dalam hidup kita. Belajarlah dari pengalaman, supaya kita tidak mengulangi kesilapan dahulu.

Terima kasih tolong click :)

11 sayang Ain Dzaya ♥:

..cik gugu.. berkata...

nuff tgh bek aty skrg ;p

ain dzaya berkata...

@..cik gugu.. betul3!!!

nazirah berkata...

wah tahniah untuk semua kgmbiraan awak tu yunk huhu lagi2 tang B.E tu hee. keep it up blogging ok huhu ;)

Qaseh dalia adelia berkata...

nikhaz tu abg ke ..kim salam haha ..
okeyh gurau , semart dia punya artwork .. gud luck !

ain dzaya berkata...

@nazirah yuppp!! thankzz =)

ain dzaya berkata...

@Qaseh dalia adelia abg ain tu...hehe....mekkasih qaseh!

Addin berkata...

wee happy nya dia ! :) alhamdulillah

SANDRA AZWAN berkata...

Artwork tu hebat!

ain dzaya berkata...

@SANDRA AZWAN thankz dear for coming here !

Sherry berkata...

forgot say saw your blog header very pretty!! :D

I can't do it :(

ain dzaya berkata...

@Sherry thankz sherry =)