Kenapa anonymous?!

Assalamualaikum KEPADA SEMUA BLOGGER!
Salam sejahtera!

Assalamualaikum juga pada ANONYMOUS!!


Ehem..ehem...dengan kekentalan di dada mulai minggu ini ain mula aktivekan komen untuk anonymous, supaya non-blogger ataupun hacker, fucker, hatter, yang segala jenis -er , boleh memberi pendapat, luahan hati, luahan perasaan, perdebatan, surat aduan tentang segala isi dalam tentang blog.


Namun begitu, usaha tidak sia-sia, minggu nie kerana sebab yang musabab ain dapat lebih daripada jangkaan, komen daripada anonymous. Bagus ada peningkatan!! Good job..thankz sudi menziarahi blog yang tidak seberapa gah ini sebagai anonymous. Tidak menyangkan rupanya selama ini ada udang bermain gunting main sorok-sorok di dalam selimut sebab cara penulisan anon semuanya sama. Sungguh terharu mata bersinar.



Berbalik pada persoalan.
Harus perlu!



At least, mereka tidak kesempitan ruang untuk berhujah, berdebat  panjang lebar, tanpa noktah bertindih, berserta koma di samping perlu menarik nafas sedalam 4346578 meter sebelum membacanya. Berdebatlah bagai nak menang parti, topeng 'anonymous' yang diberikan  mampu memberi mereka bendera hijau berkuasa mutlak untuk berkata apa sahaja walaupun tanpa perlu berfikir panjang atau berfikir sensitiviti orang lain...walaupun sesetengah pendapat yang diberikan itu tidak memberansangkan untuk dipraktikan secara tipikal dalam kehidupan. Sebab itu dia diberi gelaran 'anonymous'. At the end, sila muntah lintah bila baca komen mereka yang kebudak budakan berebut  kuasa  bagai 'main polis entri'.



Kenapa perlu jadi anonymous?

Anda seorang yang pemalu ye?! wink wink*
Yang bukan blogger, boleh diterima.

p/s : Do't go hiding behind the bush. Aku bergelar blogger menulis tanpa ada rasa takut, kerana setiap unsur dalam blog ini hanya pendapat peribadi dan aku sendiri mengizinkan sesiapa sahaja menberi pendapat. Dont being anonymity. 

27 sayang Ain Dzaya ♥:

NasZ berkata...

dapat gak banyak komen anon ni. banyak promosi je. so, tak approved pun. hehe.

ain dzaya berkata...

@NasZ
hahaha..kenapa?

Izyan Masri berkata...

KETUK JE CIK ANON SEMUA NI XD

Ezad Skytech berkata...

ada je yang tak puas hati ni..lepas tu menyamar jadi anon...kan3?

JaLi AshBurn berkata...

ada anonymous sebab terpaksa takde blog, . . yang selain tu mungkin ialah anony'mouse' kot, . . . kot kot je, . . . :)

Addin berkata...

adakah anoy ni seorang yang penakut ? haha

ain dzaya berkata...

@Ezad Skytech sbb dgn anon je la bule menyamar..huhu

ain dzaya berkata...

@JaLi AshBurn annoying mouse...woke!lawak!haha

ain dzaya berkata...

@Addin mungkin..hahahaha

..cik gugu.. berkata...

dlm 5 owg anon,3 owg adalah negatif. #kbai.

tiefazatie berkata...

xtau la..ada stalker kot..hehe

Selendang Merah berkata...

untung anonymous ada komen...sM sampai sekarang duk tunggu x dew lagi komen dari dia...

BLADE EDGE berkata...

bg yg xde akaun blh la guna anonymous. tp kdg2 ada jugak blogger ni sajer2 guna anonymous time tulis komen atas sbb2 tertentu..wallahualam...

fuuyooh berkata...

kemungkinan mereka malu..hihihi

fuuyooh berkata...

jgn jadi macam saya sudah..blog kene hack..kena hati hati ea.

nazirah berkata...

kte pn sme
tak suke anon ..

bunga berkata...

bunga xkisah sangat...tapi jangan sampai anonymous ni mengaibkan org dha la..:0

ain dzaya berkata...

@fuuyooh TENKIU! ain akan berhati-hati!

ain dzaya berkata...

@bunga harap begitula!

MaiRa QuEeN berkata...

dah retis la nie ade anon...heheheheh...

cik helena berkata...

kite ada buat post tips jd anon berjaya.hahaha

ain dzaya berkata...

@cik helena OWH YEKE?LEY SHARE N3..

..iNurqa .. berkata...

diorang bukan pemalu tapi diorang talam dua muka . ta pun pemalu . haha

amna berkata...

lantang.. like3!

RJ Beena berkata...

jenjalan pagi disini :)

Kasih Kita berkata...

Akak pun pernah ada cik anoyingmous. huh... bersabar ajelah.

ain dzaya berkata...

@Kasih Kita mcm tiku bunyinye..huhu